Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciociabratanka

brat i niechęć do jego dziecka

Polecane posty

Gość ciociabratanka

Mam problem, ponieważ nie mogę dłużej patrzeć się na sytuację w rodzinie. Mój brat jest młodszy ode mnie ma 27 lat, ja 35. Ma dwoje dzieci, każde z inną kobietą. Drugie (3miesiące) dziecko szanuje, opiekuje się i wydaję się że kocha, jednak to pierwsze (6lat) odstawia na bok. Nie zależy mu na "widzeniu". Czasem może nie widzieć się z nim miesiąc i jak się spotkają na np 4h to zachowuje się jakby musiał go tolerować. Zaciska zęby, karci i odstawia w bok. Patrzy na zegar jakby błagając by dobiła 15. W trakcie ich "widzeń" ten starszy obserwuje "tatusia" jak bawi się ze swoim 3 - miesięcznym synem, a jego olewa. Nie mogę na to patrzeć! Żal mi 6-ciolatka. Co zrobić?

Gość gość
jako starsza siostra opiertol brata i postaw do pionu. Ja bym tak zrobiła :P

Gość gość
ale masz problem... poza tym gratuluję braciszka, niezly dzieciorob

Gość ciociabratanka
mieszkamy w jednym domu, sama mam dziecko, są w podobnym wieku i jego kuzyn widzi jaki jest mój mąż dla syna. Reszta rodziny niby wie jaki jest mój brat (kawał niedojrzałego chama) ale i tak szuka dziury w exbratowej. Że niby wymyśla, płacze, odwołuje "widzenia", a mi się wydaję że ona ma dość cierpienia swojego dziecka bo od tego dupka (brat) i tak nic nie wywalczy.

Gość ciociabratanka
ja ciągle zwracam uwagę! jestem ta najgorsza. Mam się nie wp*****lać tak mi ostatnio powiedział, ale mi on jest obojętny, szkoda mi dzieciaka.

Gość gość
współczuję ci, ale z drugiej strony jako siostra powinnas mu przemówić do rozsądku. Z tego co piszesz to ty się tylko temu przyglądasz???? Ja bym nie mogła, ode mnie mój braciszek za cos takiego dostałby taki op*****l ze by się nie pozbierał!! Wspolczuje temu dziecku....co z tego dziecka wyrośnie??smutne

Gość gość
ale ćwok, nienawidzę takich ludzi...wspolczuje ci ze musisz na to patrzeć...okropność

95 % ludzi ma ulubione dziecko a pozostałe 5 kłamie bo też któreś faworyzuje. To jest fakt i nie trzeba z tym walczyć, choć można się postarać. Kup sobie 7 tom charakterów.

Gość gość
ja jak zwrócę uwagę padają hasła typu: masz swoje, co się wtrącasz. Często wygląda to tak że wszyscy udawają że jest ok, a ja widzę że znowu mu odwala wiec zwracam uwagę, wtedy zabiera go i odchodzi obrazony od nas. Jestem pizdą bo mówię prawdę i każe mu własne dziecko szanować

Gość ciociabratanka
nie oczekuję że będzie sikał po majtkach jak go po miesiącu zobaczy, niech choćby poudawał że się cieszy, a nie pokazuje, że go nienawidzi.. przecież widzi go tak rzadko więc w ramach obowiązku rodzicielskiego powinien go szanować

Gość gość
jestem ławnikiem w sądzie rodzinnym i ostatnio sędzina powiedziała coś takiego, że jeśli mężczyzna kocha kobietę to kocha i dziecko. jak przestaje kochać kobietę to i dziecko też. oczywiście nie każdy, ale coś w tym jest.