Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Londynie bardzo czesto nawet 2 pracujace osoby

Polecane posty

Gość gość

Para, nie sa w stanie sobie wynajac mieszkania, chocby 1 bedroom. . . !!!

Gość gość
Para nieudacznikow zapomniales/as dodac

Gość gość
Nieudacznikow? Zobacz jakie sa ceny wynajmu i jakie pensje? Swietnie osoby pracujace za minimum zarabia co najwyzej na sam czynsz i oplaty typu prad, gaz, council itd., a co z reszta? Tak samo jak we dwoje maja np 2400-2500 razem, co za to zrobisz? No fajnie sie madrzyc, a realia sa inne...

Gość gość
* Dwie osoby pracujace za minimum zarobia

Gość gość
my jestesmy para wlasnie i ammy 1 bedrom na kredyt w 3 strefie. da sie i na wklad nazbieralismy/i wcale nie z jakis kosmicznych pensjii maz ok 1700 ja 1200

Gość gość
I majacych tylko 2900 razem macie mieszkanie w Londynie? A na wklad to chyba uzbieraliscie zyjac w schowku na szczotki i jedzac makaron z ketchupem ?!?!!!!!!

Gość gość
A co ciebie do huja wafla to obchodzi ?? Twoj problem ??

Gość gość
@ wczoraj 09.12.14 - 17:12 - fajna bajka dla naiwnych

Gość mandm
Chyba jakas para malo zaradna albo w praacy bardzo marnej...ja jestem sama i wlasnie mieszkanie 1 bedroom kupilam, wiec temat troche bajkowy a troche dla osob ktore sobie nie radza.

Gość gość
Autor ma racje.Bylem w Anglii 2 miesiące i wróciłem bo mi się nie opłacało pracować.Za wynajem placilem polowe swojej pensji.Odlozylem na czysto 2 tys.zlotych przez 2 miesiące.

Gość gość
do mandm bajkowy temat ? ha ha ha, bardzo ciekawe, bo nawet ludzie majacy dobre prace nie sa w stanie w Londynie kupic sobie zadnego mieszkania, bo wiekszosc dochodow pochlania im czynsz, ktory ciagle rosnie i wysokie jak diabli koszty utrzymania

Gość gość
pisz raczej ze ty nie jesteś w stanie.

Gość gość
Taaa, a Ty za to masz lekko 3000-4000 funtow mc i stac Cie na nie wiadomo co...

Gość mandm
gość dziś do mandm bajkowy temat ? ha ha ha, bardzo ciekawe, bo nawet ludzie majacy dobre prace nie sa w stanie w Londynie kupic sobie zadnego mieszkania, bo wiekszosc dochodow pochlania im czynsz, ktory ciagle rosnie i wysokie jak diabli koszty utrzymania xxx Moze kiepsko gospodaruja zarobkami? Szczerze zarabiam na Londyn bardzo przecietnie, ale z drugiej strony nie wydaje pieniedzy na prawo i lewo, zastanawiam sie czy mnie stac zanim kupie cos lub wyjde na nastepne spotkanie ze znajomymi. Mieszkalam najpierw w wynajetym pokoju z chlopakiem, potem w kawalerce wynajetej kolejne pare lat juz sama, zaoszczedzilam na wklad wlasny i kupilam mieszkanie w 3 strefie. Dlatego dla mnie temat troche bajkowy, dla innych moze tez a moze i nie.

Gość gość
Ty chyba snisz, w porownaniu z Polandia to raj i kupa kasy

Gość gość
dziwne, ze ja na pensji opiekunki osob starszych potrafie wynajmowac kawalerke niedaleko st thomas hospital. ci twoi znajomi to jakies lesery :O

Gość gość
majac 2900 rzem przez 7 lat uuzbieralam na wklad zyjac w pokoju z partneremw drugim mieszkla siorka/nie zarlam chleba z keczapemanormalnie zylam/ale bez szastanai/wszystko co trzeba/i na wycieczke razw roku do pl 3/nie sposob wszystko przejsc i przepic

Gość gość
@20:55 tak, z pensji 7-7.50/h brutto w Londynie wynajmujesz kawalerke jaaaaasne :D

Gość gość
@23:14 no kilka lat temu to moze i tak, a poza tym wynajmowanie tylko pokoju przez pare, gdzie placi sie najczesciej tylko czynsz, a mieszkania i placenie samemu wszystkich rachunkow to jak Niebo a Ziemia , tak wiec nie ma co uogolniac

Gość gość
@20:45 a ten raj i kuuupa kasy to 6.50 f/godz brutto??? Czy moze 7 albo 10? I co za to w tak drogim miescie mozesz? Zyc w pokoju z druga osoba i kupowac jedzenie z zoltymi naklejkami! Faktycznie raj...!!!

Gość gość
Zarabiam teraz 1400 do 1500 funtów miesięcznie na rękę. Mieszkam w Londynie od paru lat. Nie pale, nie pije alkoholu, nie imprezuje, nie trwonię kasy na prawo i lewo, ale NIE stać mnie samodzielnie na wynajem kawalerki [a te kosztują lekko 900-1000 mc za sam czynsz], NIE stać mnie na to by odłożyć 30-50 tys funtów na wkład własny itd itp Niby jak Wy to robicie, ze nie zarabiacie tak wiele w Londynie a Was na "wszystko" stać ???

Gość gość
Bo np we 2 latwiej, z mezem mamy ok4000/ 4200 m-nie wynajmujemy 1 bedroom flat(londyn sw4) i zyjemy normalnie mamy auto, zakupy spozywcze w sainsburym lub asdzie( tyg ok 100f) jakies wyscie 2x w m-cu(srednio idzie 70/80f x2) oplacamy mieszkanie w Pl ok 100f m-nie, bylismy w tym roku na wakacjach w meksyku(10 dni , 5*all) w maju i sierpniu po tyg w Pl na weselach w czerwcu 2 tyg na pogrzebie tesciowej( tu trafil nam sie niespodziewany wydatek ok3tys f ale to tylko poszla 1 lokata) i 2 weekendy wyjazdowe w anglii , nie mamy zadnych uzywek, czasem czytajac was zastanawiam sie na co wy tyle wydajecie ze ciagle narzekacie

Gość gość
Tak ciezko Wam pojac, ze kazdy ma inne wydatki? Co innego kupuje, ma inne rachunki itd itp

Gość gość
gość 2014.12.11 @20:55 tak, z pensji 7-7.50/h brutto w Londynie wynajmujesz kawalerke jaaaaasne smiech.gif ===jaaasne, owszem wynajmuje :) i nie obchodzi mnie czy w to wierzysz czy nie :) tak samo jak nigdy mnie nie interesowalo czy ktos wierzy w boga, krasnoludki czy mikolaja ;)

Gość gość
Tak, a ta kawalerka jest pokoj 2 na 2 dzielony z druga osoba bajkopisarko.