Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co byscie zrobily

Co byscie zrobily jakby dziecko przynioslo uwage ,ze oplulo nauczyciela?

Polecane posty

Gość gość
no już nic w tym temacie nie zrobisz, dziecko wie najlepiej i tyle

Autorko, to ja wczoraj pisałam niezalogowana. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, pewnie oni dopuszczali jedyną opcję - że weźmiecie całą winę na siebie, dziecko przeprosi, Ty też, sprawa będzie zakończona, nauczyciel zatriumfuje, a to czy dziecko jest winne czy nie - a kogo to będzie obchodzić.. Moim zdaniem to było jedyne sensowne rozwiązanie. I kij w oko dyrekcji i belfrowi, zazwyczaj to beton i tak czy siak nie mogłabyś ich usatysfakcjonować. Ja miałam bardzo podobną sytuację, ale nie chodziło o plucie, ale oskarżenie, że dyrektorka na apelu usłyszała, że moja córka skomentowała jej strój. Zwróciła jej publicznie uwagę (przy całej szkole, z imienia i nazwiska), a potem jeszcze wezwała na dywanik. Córka przyszła zryczana ze szkoły jak nigdy, przysięgała, że to nie ona i powiedziała kto to zrobił (dziewczyna siedziała obok niej, dyrka je pomyliła), ale moje dziecko nie chciało wsypać koleżanki :o Zrobiłam taki dym, że dyrektorka na kolejnym apelu przeprosiła za nieprawdziwe oskarżenie mojej córki, ponownie wymieniając ją z imienia i nazwiska. Co prawda do tej pory patrzy na mnie wzrokiem pt "pfff, proszę zejść mi z oczu" ale mam to gdzieś. Tyle, że ja miałam pewność, że to nie moja córka. Ty postąpiłaś chyba najbardziej dyplomatycznie, mądrze ale stanowczo, jak się dało.