Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość gość

Prosze panie ktore mialy konflikt serologiczny o wypowiedz czy to prawda ze przy konflikcie rodza sie przewaznie dziewczynki?ja mialam konflikt i mam dziewczynke a jak u was?

Gość gość
miałaś konflikt, czy prawdopodobieństwo konfliktu? My mieliśmy prawdopodobieństwo ja mam rh- mąż rh+ mam synka.

Gość gość
Ja byłam tylko w jednej ciąży więc nie było mowy o konflikcie (ja rh- mąż rh+). Mam syna.

Gość gość
Ja rh- mąż rh plus i mamy dziewczynke

Gość gość
ja mam 2 synów i córke

Gość gość
J arównież - mąż +, mamy syna, Konflikt pojawia sie przy drugim dziecku, aktualnie jestesmy na etapie starania sie o drugie dziecko, jak myślicie czy konflikt może miec wpływ na to że nam sie nie udaje?

Gość gość
Nieprawda. Moja mama przy konflikcie urodziła jeszcze dwóch synów (oprócz mnie, pierwszej córki). Znajoma podobnie - najpierw córka, później ( konflikt ) syn. Ja dostałam przeciwciała po pierwszym porodzie (córka), więc konfliktu nie ma, jak tłumaczył mi lekarz - niezgodność grup krwi.

Gość gość
moja mama miala konflikt i roniła chłopców, potem urodziłam sie ja i moja siostra. Z kolei moja kolezanka tez miala konflikt i poroniła ale nie wiadomo było jaka plec, teraz jest w 25 tygodniu i ma w brzuchu dziewczynke

Gość gość
Mialam konflikt. Urodzilam syna

Gość gość
A to ile wy macie lat, że miałyście konflikt? Przecież dziś dzięki immunoglobulinie podawanej po porodzie, poronieniu albo w czasie krawawienia w ciąży konflikt praktycznie nie występuje.

Gość gość
ja mam 27 lat i w poprzedniej ciazy poroniłam w 12 tyg przez konflikt.