Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, czy korzystałyście czykorzystacie z jakichś zabiegów pielęgnacyjnych

Polecane posty

Gość gość

u fryzjera? Ja tylko z sauny (efekty rewelacja) i tak sobie teraz myślę, że chyba byłoby warto, a nawet nie wiem, jakie są zabiegi. Np znalazłam dodający objętości, nawilżajace itp, ceny wcale nie duże, a wiadomo, że do tego stosuje się drogie kosmetyki czy nawet takie, których samemu nie da się kupić więc chyba się na coś skuszę. Macie jakieś doświadczenia?

Gość gość
Nie. Szkoda czasu i kasy, dobra pielęgnacja domowa (olejowanie, mycie odżywką, odpowiednie manewrowanie silikonami etc.) daje dużo więcej i to są efekty trwałe...

Gość gość
No nie wiem, ja bardzo dbam o włosy ale np. nie są takie błyszczące jakbym chciała, a objętości na dłuższy czas niż 1 dzień też nie mogę uzyskać. Poza tym lubię chodzić do fryzjera czy kosmetyczki, bo to poprawia samopoczucie, dlatego też się tym zainteresowałam

Gość gość
objętości na dłuższy czas niż po umyciu nie uzyskasz niczym, chyba, że zrobisz jakąś trwałą przy nasadzie włosów; a skoro włosy nie są "tak błyszczące" to widać taka ich natura albo jeszcze coś w pielęgnacji nie gra (ja np. nie mogę zapominać o olejowaniu; tydzień bez tego i już się włosy przesuszają, bo taki mam typ; ale jak olejuję regularnie to się błyszczą jak piesu na wiosnę :D ).

Gość gość
Też olejuję i rzeczywiście amla jasmine mi nabłyszcza, ale to jeszcze nie jest taki błysk, wolę taki "sztuczniejszy", jak od nabłyszczacza, naprawdę spektakularny i mam nadzieję, że fryzjer mi taki zrobi :) Ale w ogóle oni mają lepsze kosmetyki, np. do nawilżania Kerastase, na który zawsze było mi żal kasy, a kiedyś bardzo by mi się przydał, więc wydaje mi się, że czasem warto, dlatego pytam o radę kogoś, kto próbował. Ja np. korzystałam z sauny, a w domu waxa czy inne maski podgrzewałam suszarką i oczywiście efekt nieporównywalny

Gość gość
Kerastase wcale nie jest lepsze ;) czytałaś kiedyś skład tego? :P Kupa silikonów, i tyle, włosy są nimi po tym obklejone i to silikony błyszczą

Gość gość
nie czytałam, nie znam się na tym, podałam tylko przykład Kerastase. Ale używałam produktów Joico, a w salonach mają jeszcze zabiegi i to wiem, że jest super i skład dobry, przynajmniej w tym sensie, że działa, a nie tylko powierzchniowo

Gość gość
no to ja ci radzę najpierw się "poznać", poczytaj blogi Kascysko, Czarownicująco, Anwen, forum o pielęgnacji włosów na Wizażu (z podforum dla kręconowłosych włącznie), i dopiero wtedy decyduj... bo na razie dajesz się robić w konia reklamom i cenom ;)

Gość gość
NIe znam się nah, ale dobrze wiem czym są silikony, jak działają itp, więc nie oceniaj mnie, zresztą nie o tym temat. Dla przykładu podam co zawiera zabieg, który mnie zainteresował: 1 faza - olej palmowy, masło karite, faza 2 - fosfolipody i olej arganowy. Nie wiem co to fosfolipidy, ale piszą, że tworzą otoczkę na włosach zapobiegającą ucieczce składników odżywczych, więc chyba nie powiesz, że to brzmi strasznie?awet jeśli to coś w rodzaju silikonu, to tu tylko rzeczywiście zabezpiecza, by to,co wartościowego wniknęło, nie uciekło za szybko, no ipewnie nabłyszcza

Gość gość
na początku miało być "Nie znam się na składach"

Gość gość
Haha łyse jesteście , jak nie łyse to tak rzadkowłose że kitke cienką macie i co chcecie mieć nagle wielkie BUM na głowie? ? :D ja dziękuję, zawsze mnie zadziwiało jak ludzie mogą wierzyć w gadżety z TVmarketu , ale to co wy macie w głowach to już całkiem nie do pomyślenia :D napychajcie dalej portfele naciągaczkom które wam cuda obiecują, naiwne jesteście :D :D

Gość gość
no tak, musiała się pojawić jakaś kretynka i rzygnąć jadem, jakżeby inaczej na kafe :O

Gość kretynkaPsującaMiłąPogawędkę
nie rzygam jadem, żadne zabiegi wam nie pomogą, bo kondycja, a co za tym idzie wygląd włosów jest w głównej mierze uwarunkowany stanem zdrowia danej osoby. Można by powiedzieć , jakie zdrowie takie włosy, to samo sie tyczy odżywiania.

Gość gość
Podłączę się pod temat, bo chciałabym skorzystać z zabiegu mezoterapii - czy ktoś z was z niego korzystał i podzieli się opinią?

takie zabiegi jeśli nie są wykonane w profesjonalnym studiu mogą doprowadzić do niebezpiecznych powikłań/uszkodzeń ciała, także nie polecam, bo takie profesjonalne kosztuką kilka tysięcy złotych i są przeprowadzane przez ekspertów :)

Gość gość
Słyszałam o mezoterapii skory głowy ale nie igłą tylko rollerem. Jezeli mialabym udać sie na taki zabieg to razcej do kosmetologa niż do fryzjera.