Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro, poradźcie mi proszę!!

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że dział niestosowny, ale tutaj najwięcej kobitek siedzi, więc jesteście pewnie zorientowane. Kupiłam u laski kosmetyki, 8 dni temu. Zapłaciłam od razu. Laska do tej pory się nie odzywa, paczki też nie dostałam. W "o mnie" ma napisane, że wysyła towar do tygodnia od zakupu - dziś mija 8 dzień i cisza. Napisałam do niej już 3 wiadomości od poniedziałku czy to wysłała, bo to ma być prezent i zależy mi na czasie. CISZA. Widzę po ostatnich logowaniach na allegro, że jest tam kilkanaście razy dziennie. Co mam zrobić? Czy to już pora żeby napisać do Allegro? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Laska ma kilkaset komentarzy, w tym ok 30 negatywnych (takie sytuacje jak teraz u mnie), tylko głupia sprawdziłam to już po zakupie

Gość gość
Pisz do allegro.

Gość gość
Napisz do allegro ze nie masz z nia kontaktu i niech jej upomnienie wysla

Gość gość
Ja bym napisała do allegro i poinformowała szanowną sprzedającą o tym.Jeśli nie odda kasy(a miałam osoboście taki przypadek,z tymze chodzilo o telefon) zgłosiłam sprawę na policję.Napisze Ci tylko,że allegro nic z tym nie zrobiło.Jeszcze temu gościowi zwrócili kasę za wystawienie aukcji :D

Gość gość
mnie takze oszukano ostatnio... baba nie miala negatywow ale ostatnio ma ich ciagle coraz wiecej.. pisalam do allegro. zalozylam spor, oczywiscie babko nie odpowiada. skladam sprawe na policje i zglaszam sie do allegro, jesli pozytywnie rozpatrza twoja sytuacje to dostaniesz kase. ale W REGULAMINIE PISZE JASNO ZE JESLI SPRZEDAJACY MA WIECEJ NEGATYWOW W CZASIE ZAMAWIANIA TO ZAPOMNIJ O ZWROCIE KASY...

Gość gość
Pisz do allegro ja zamówiłam ciuchy dwa tygodnie czekałam okazało się ze firma sprzedawała rzeczy których sama jeszcze nie miała jak napisałam to przysłali co mieli za resztę kaskę oddali

Gość gość
Zerknij czy wysyła w ciągu 7 dni kalendarzowych czy może roboczych. Lipa e nie odpisuje brak profesjonalizmu, jak masz kogoś z kontem na allegro to niech napiszę ze jest zainteresowany ofertą obaczysz czy ma taki styl prowadzenia interesu czy coś kombinuje

Gość gość
Autorko podaj nazwę sprzedawcy albo daj link do aukcji. Wyślę jej jakies pytanie o przedmiot i dam znać czy odpowie.

Gość gość
rozpocznij spór, ale kasy od allegro tak szybko nie zobaczysz ;) Izulka87 widzę, że zgrywasz głupi-mądrą i wszędzie wciskasz te swoje porady, ale "z tego co wiem" to za mało, żeby nie mijać się z prawdą.

Gość gość
Przesadzasz. Wysyła w ciągu tygodnia od wpłaty wiec dopiero miał 1 dzień .paczka tez nie dotrze natychmiast szczególnie w okresie przedświątecznym. Tez sure daje na allegro i nie lubię takich kupujących jak ty .nie zawsze też mam czas odpisać wszystkim w terminie a potem złośliwy negatyw .

Gość gość
Poza tym nie piszesz jak zapłaciłeś czy payu czy przelew . Jeśli przelewem to tez doliczyć ze 2 dni na księgowanie wpłaty. Nadgorliwosc to najgorsza wada kupujących

Gość gość
Nie, nie przesadza, bo jak ktos codziennie loguje sie na allegro i nie odpisuje, raczej nie swiadczy o jego uczciwosci. Mozesz podac link do aukcji albo nick tej pani, zeby sie nie naciac?

Gość gość
Jesli ktos zajmuje sie handlem na odleglosc, to jega obowiazkiem jest kontakt z klientem, szczegolnie jesli spoznia sie z wysylka. 30 negatywow nie wzielo sie znikad. A przelew nigdy nie idzie 2 dni. Ja zamowilam ksiazke w poniedzialek i wczoraj ja juz odebralam.

Gość gość
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedź!! Napisałam do niej, zaznaczyłam, że jest to moja ostatnia wiadomość i kolejna będzie do Allegro, bo otworzę spór (za Waszą radą). I magicznym sposobem odpisala po 10min :o Po pierwsze kasę wysłałam jej od razu, zaznaczyłam opcję przesyłki priorytetowej poleconej.Tego dnia zamówiłam 4 inne rzeczy z tą samą opcją przesyłki i WSZYSTKIE mialam w domu po 4 dniach. Napisała mi, że towaru jeszcze nie wysłała i że wyśle w poniedziałek. Odpisałam jej, że jest XXI wiek i powinna poinformować klienta o obsuwie w przesyłce zwłaszcza, że już w pierwszej wiadomości zaznaczyłam, że zależy mi na czasie, bo to jest prezent (nie na święta). Ostatecznie przeprosiła, chociaż z wielką łachą i tonem dość niemiłym. Na allegro robię zakupy kilka ładnych razy w miesiącu, w życiu nie spotkałam się z tym, żeby ktoś się z klientem tydzień nie kontaktował. Że już nie wspomnę o braku kontaktu w przypadku, kiedy z winy SPRZEDAJĄCEGO wysyłka się opóźnia, a klient dobija się do niego jak głupi. A sprzedający jest w tym czasie online, co widać. Niepoważne to jest i tyle. Na całe szczęście można wystawić odpowiedni komentarz (jeśli wszystko do mnei dotrze dam pozytywny, ale odpowiednio ocenię kontakt ze sprzedającym, czas oczekiwania itd). Dzięki wszystkim za rady!!!

Gość gość
Autorko, miałam podobny problem. Zamówiłam towar, przez miesiąc właścicielka mnie zwodziła, że"jutro wyślę". W końcu przestała odpowiadać na maile i nie odbierała telefonów. Wiec napisałam jej maila, że piszę do allegro i zgłaszam sprawę na policję . Po pół godziny miałam na koncie zwrot pieniędzy.

Gość gość
Widzisz różnice między miesiącem a 1 ew dniem? Bo sprzedający napisał wyraźnie wysyłka w ciągu 7 dni! A autorka 8 dnia już szuka dziury w całym! Czyli może wysłać tego 7 dnia . Mało tego egzamin mówi ze towar można wysłać w ciągu 14 dni od wpłaty a nie końca aukcji. Za poznajcie się trochę z tematem allegro A Fakt ze ktoś się loguje na allegro nic nie znaczy bo wiadomości docierają do prywatnej skrzynki mailowej i nie wiesz czy sprzedawca akurat do jej zagladal

Gość gość
jak ja nienawidzę jak ktoś pisze o kobiecie laska!!! laskę to ma święty mikołaj.

Gość gość
Akurat wiadomości trafiają do skrzynki allegro, bo przez allegro je wysyłałam :o :o

Gość gość
Zresztą o czym mowa - jesteś sprzedawcą, robisz z kimś transakcję, to w twoim - sprzedawcy - interesie jest mieć kontakt z kupującym i wszystko na top top :o Po tym poznaje się to, jak poważnie ktoś podchodzi do swojej działalności, czy jest odpowiedzialny i czy ma gram wyobraźni. Skoro bronisz laski, która olała kogoś, kto zrobił u niej zakupy za grubo ponad 2 stówy - znaczy, że jesteś takim samym impertynenckim olewaczem jak ta sprzedająca 🖐️