Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna wysypka

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio wprowadzilam gluten, późniejszy niż zwykle się to robi bo mam syna z alergiami ,gluten wprowadzilam 2 tygodnie temu, kupki ok. Kupiłam niedawno bodziaki w c&a i h&m no i nie wybrałam ich po kupię, zakładałam te z c&a i było ok, dwa dni temu założyłam z h&m i pojawiła się wysypka na brzuszku, tulowiu,szyjce i karku no i troszeczkę na zgieciach łokci. Zdarzało mi się wcześniej założyć coś bez prania ale nic się nie działo a nawet o rajstopki nuewyprane zakładałam. Czy to może być od tego ze nie wybrałam ubranek ? Proszek ten sam, płyn do płukania również no i płyn do kąpieli również ten sam.

Gość gość
Przepraszam za dziwną formę niektórych słów, pisze z telefonu i przez t9

Gość gość
Wypierz ubranko, na wysypkę polecam jakiś emolient. Poczekaj na reakcję, jeśli nie przejdzie za dwa-trzy dni - to gluten.....

Gość gość
też obstawiałabym gluten-choć wysypka faktycznie jest w miejscach styku owego bodziaka ze skórą.Przy alergii też wychodzi w zgięciach pod kolanami. tyle że jeśli to alergia kontaktowa to powinno nie być uporczywe do wyleczenia. Jeśli dziecko ma tendencję do alergii spróbuj sobie serii z latopicu-probiotyki i emolienty. Nam poleciła pediatra-mam wypróbowany probiotyk i emulsję do kapieli.dziecko uczulone na mleko krowie.

Gość gość
Moja jedynie na rumianek z tego co zaobserwowalam ale syn pszenica, żyto, jęczmień,jajka ,orzechy włoskie, laskowe,ziemne, kokos, migdały, kurczak, cytryna, nietoleruje mleka pomimo braku potwierdzenia alergii badaniem i jeszcze na kilka często występujących produktów. Byłam z ta wysypka u pediatry i obstawia ubranko. Na buzi mała tez jest trochę obsypana ale podobno może to być od tego ze mokrymi rączkami dotykala ubranka a potem buzi, pojawił się też wraz z wysypka katarek i lekka gorączka ale mała zabkuje. Kupka nadal ok klocki żółto brązowe, uciążliwych gazów brak czasami jakieś pierdziochy. Wykapalam mała w tym co do tej pory,nic nowego nie ubierałam ale wysypka jest nadal i troszkę na udzie jest

Gość gość
Probiotyk daje Vsl bo mieliśmy problemy z candida

Gość gość
Też stawiam AZS, u nas tak właśnie się zaczęło. Ja podejrzewałam, lekarz potwierdził.

Gość gość
Teraz to nie wiem dziewczyny bo wysypka zniknęła ale gluten ograniczylam, myślę by kupić znowu w tym samym sklepie bodziaki i te same i ubrać, by potwierdzić lub wykluczyć. Bo nie wiem co z tym glutenem, z racji ze syn jest alergikiem to może być podatna również bo to te same geny. ....synowi w testach skórnych odrazu pojawiały się bable lub czerwone plamy. Oboje tez ciemieniuche mieli,syn nadal ma i podobno to od alergii

Gość gość
u nas wysypka na klatce i gięciach łokci, niby z przegrzania, gluten już ponad miesiac, wiec to nie to, ale banany i gruszki ostatnio, wiec moze to? też ząbkuje, i był jednodniowy stan podgorączkowy i przeszło

Gość gość
Jeszcze ma ciemieniuche? Co ma nią stosujesz?