Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lęk przed bliskością

Polecane posty

Gość gość

Zakolegowałam się ostatnio z kilka lat starszym facetem, na razie wszystko pozostaje na stopie koleżeńskiej, ale nie da się ukryć, że mamy się ku sobie. Szkopuł w tym, że ja jestem chorobliwie wstydliwa i stresuję się na myśl o pocałunkach, seksie, pieszczotach...Przeraża mnie męskie ciało, dotyk, ogólnie szeroko pojęta bliskość. Już zwykły buziak w policzek wywołuje we mnie strach, a co dopiero... Nigdy nie byłam molestowana ani nic takiego, a jednak boję się niesamowicie kontaktu cielesnego z facetem.

Gość gość
To byłoby tyle na początek. Teraz proszę o opinie i rady. Bardzo mnie martwi, że jestem taka zaburzona.

Gość gość
widac ze wolisz kobiety

Gość gość
Nieprawda. Jestem hetero w pełni, tylko faceci mnie podniecają.

Gość gość
Proszę o wypowiedzi. Nie wiem, jak przestać się bać. :( Zależy mi na nim, ale strach kompletnie mnie paraliżuje.

Gość gość
No jak bedziesz miała faceta to małymi krokami dojdziecie do tego.

Gość gość
Sama nie wiem. Boję się, że strach nade mną zwycięży, a chłopak się ode mnie odsunie z poczuciem niezadowolenia.

Gość gość
Musisz mu o tym powiedzieć. Jak nie bedzie rozumiał to nie jest ciebie wart :p Zacznij od całowania i wszystko bedzie dobrze.

Gość gość
Mam nadzieję. Na razie na samą myśl o tym drżę. Nie mówiąc już o seksie. Nie wyobrażam sobie być naga przed facetem.

Porozmawiaj z nim o swoich odczuciach i obawach w związku z Waszą relacją. Możliwe, że szczera rozmowa pozwoli pozbyć się napięcia i zmniejszy odczuwany przez Ciebie lęk. Przedstawisz mu jasny obraz sytuacji. Jeżeli dajesz mu do zrozumienia, że go lubisz i jednocześnie unikasz sytuacji bliskości to może on czuć się zdezorientowany lub odtrącany. Zwierzając mu się, pozwolisz mu zrozumieć swoje zachowanie i uczucia. ______________________________________ www.pomocwwarszawie.pl