Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Job seekers allowance na pare z dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam pytanie byłam wczoraj z moim mężem w job center ponieważ skończył mi sie income support i kazali mi przyjść na wizytę co mam dalej robic okazało sie ze mam razem z mężem starać sie o job seekers allowance wspomnę ze mój mąż tez nie pracuje stracił prace przez redukcjia etatów mamy 3 miesięczna córkę z racji ze ja ńie pracowałam w Anglii nie dostanę żadnego macierzyńskiego i tak dalej ... Jedno co mnie zdziwiło ze ta pani z job center powiedziała ze możemy starać sie o zasilek na pare w tym ze tylko mój mąż bedzie musiał szukać pracy niewiem czy to jest spowodowane ze mam dziecko poniżej roku ??? I dlatego nie muszę szukać pracy niewiem ?? Czy ktoś już miał taki przypadek???

Gość gość
Tak, ja jestem w podobnej sytuacji. Mamy 7 miesieczna corke, partner zaraz po studiach zaczal szukac pracy i poszedl na JSA, tez musial skladac na pare. Dostajemy 113f tygodniowo.

Gość gość
Jeszcze dodam ze pobierajac JSA automatycznie nalezy wam sie housing benefit i council tax reduction, jak juz zostanie wam przyznany jsa to musicie isc do councilu, szybko to rozpatruja

Gość gość
dzieki za odpowiedz wiec piszesz ze nie musialas sie starac o prace tylko twoj partner ???

Gość gość
Idź do roboty. Ty albo twój facet. Jak to mozliwe zeby przez 3 miesiące nie móc znalezc pracy?

Gość gość
A nie należy ci sie żaden zasiłek a la nacierzynski nawet jesli nie pracowałaś? Cos mi sie kojarzy ze mozna było dostać jakis maternity. Dokładnie nie wiem bo ja pracowałam w ciazy jak i przed. Napewno bedzie wam sie należały Wtc, Chtc chyba? Nie jestem pewna. Plus 100 tysięcy rożnych dofinansowań.

Gość gość
Prawo sie zmienilo. Mozecie skladac jakp para bo macie jeden household. Poniewaz nie pracowalas tobie sie nic nie nalezy, wiec jedyne jak moga wam pomoc to w ten sposob.

Gość gość
dziekuje wszytkim za odpowiedz mnie nurtuje tylko jedno ze ta osoba z joc centre powiedziala ze tylko moj partner ma starac sie o prace i tylko on bedzie jej szukal a przeciez bedzie pobierał zaziłek na nas dwoje wiec juz nic nie rozumiem ???

Gość gość
Nie chodzi o to ze pracy nie mozna znaleźć... Income support należy sie 3 miesiące przed porodem oraz 3 miesiące po. Pytanie jest czy jedna osoba musi szukać pracy czy 2 w przypadku gdy JSA jest na pare oraz jest maluch ponizej 12 miesiaca w domu. Cieżko znaleźć odpowiednia prace mając w domu 3 miesięcznego bobasa. Mój mąż oczywiście pójdzie do pracy po nowym roku. Dziękuje za odpowiedzi a jeśli chodzi o inne zasiłki to oczywiście mamy ... Ps. Odpowiedzi typu jak to możliwe zeby przez 3 miesiące nie znaleźć pracy proszę zostawić w niemadrej głowie ... Pozdrawiam

Gość gość
wstyd tylko robicie - nieroby pieprzone!!!

Gość gość
jeżeli ktoś chce porozmawiać poważnie to poproszę o e-mail, na poziomie osoby z godziny 18:19 nie rozmawiam.

Gość gość
A ty pewnie jeden z tych frustratow po trzydziesce którzy ani kobiety już nie mówiąc o dzieciach 12 godzin codziennie w pracy po 7.50 i myślisz ze pana Boga za nogi złapales wiesz kto to sa HAPACZE !!!!!! Przez takich ja ty właśnie my ludzie na poziomie nie możemy znaleść pracy za godne pieniądze bo przyjedzie HAPACz i weźmie ta sama prace za 6.50 i bedzie srał pod siebie zeby tylko wyrobić normę oczekując od menadżera słów GOOD JOOB!!! I właśnie przez takich ja ty ja będę siedzieć na zasiłku

Gość gość
19:37 <<--- FAKAJ SIĘ

Gość gość
19.45 ........prawda w oczy kole !!!!

Gość gość
Co 3 miesieczne dziecko przeszkadza szukac facetowi prace, a ty od czego jestes? Nie potrafisz sie sama zajac 3 miesiecznym dzieckiem?... Zenada

Gość gość
1. Wstyd to kraść i z d**y spaść , ja tylko biorę to co mi sie należy, nie moja wina ze ty nie jestes rozgarniety/ta i musisz HAPAĆ po 12 godzin w fabryce 2. Po 10 latach pracy w fabryce wplacilem to budżetu królowej wystarczająco aby móc teraz posiedzieć sobie na zasiłku i pomoc żonie w domowych obowiązkach i wychowywaniem drugiej pociechy, ale co ty możesz wiedzieć drogi HAPACZU skoro nosa nie wysciubiasz z fabryki. Wstyd to WY robicie pracując za trzech i windujac normy gorzej niż biały murzyn Nie kradne, nie wyludzam biorę to co mi sie należy !!! Wstyd to mi jest czytając takie wypowiedzi Hapaczow, Idzcie do pracy na 4 zmianę żebyście mogli wysłać kasę do zony w Polsce ktora i tak was puka w rogi... Żenada i wstyd to wypowiedzi takie jak wasze, Idzcie lepiej p*********ic innych Polaków w fabryce bo moze awansujecie na pseudo lidera lub menadżera. Pracując w fabryce 10 lat nauczyłem sie jednego: nie ma tak zawistnej nacji jak pseudo Polacy, nawet Rumuni trzymają sie razem i pomagają sobie a WY wciagacie rodaków w dół po to aby siebie wybielic to jest ŻENADA !!! Drodzy Hapacze, pamiętajcie KARMA wraca hahahah Jednocześnie zamykam post i pozdrawiam

Gość gość
gość wczoraj <<--- FAKAJ SIĘ

Gość gość
gość dziś ,