Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcę studiować...

Polecane posty

Gość gość

a przynajmniej na dziennych. One są tak popieprzone, że nawet na pół etatu nie znajde pracy bo zajęcia są katastroficznie porozkładane często do 20,15, a za nim dojadę do domu to jest 21.30. wykłady są obowiązkowe. czuję, że stoję w miejscu, nie moge zdobyć rzadnego doświadczenia, z kasą tez kiepsko. Gdy rzucę studia wszyscy znajomi z grupy będą gadać, ale dlaczego?, głupia jesteś, kończ studia ble ble ble. Potem zacznie się gadanie ze strony rodziny... Ale bananowe dzieci nie zrozumieją, dlaczego chcę rzucić.

Gość gość
Waszym zdaniem to głupota rzucić studia, aby iść do pracy? Mam 20 lat jeszcze mam szmat czasu na rozwijanie siebie.

Gość gość
podbijam, bo jestem załamana, niech ktoś o tym ze mną porozmawia:(

Gość gość
później będzie ci coraz ciężej studiować, odzwyczaisz się od nauki i za parę lat nie będziesz mogła zrozumieć co czytasz

Gość kardulaki
Jeśli musisz pracować to idź na zaoczne al zadbaj o wykształcenie pomęczysz sie kilka lat ale potem to zaowocuje. Wyjedz do wiekszego miasta wynajmij pokoj i dasz radę bo inaczej marny Twój los!

Gość gość
Zapisałabym się do jakiegoś studium na weekendy, więc mozg by się nie zastał tak bardzo

Gość Chupakabra
ja po maturze wyjechałam i po 2 latach wręcz marzyłam, by móc studiować bezstresowo dziennie. Niestety już na dzienne nie mogłam sobie pozwolić bo rodzicom gorzej się powodziło. Mi się akurat jakoś ułożyło życie praca+ zaoczne. Nie narzekam, ale lepiej dobrze się zastanów, no to nie jest lajtowe życie.

Gość gość
A wiecie jak to jest z przenoszeniem się na inna uczelnie z dziennych na zaoczne po 1 semestrze? Chodzi o to że na tej uczelni gdzie studiuje nie otworzyli zaocznie tego kierunku

Gość nie pracowalem w Bratku
to nie studiuj obowiazku nie ma zna ktos akcje - ppraca w weekendy ddla studenta? bardzo chwalebna

Gość gość
tam gdzie ja studiuje to dzienne są darmowe bo to jest państwówka i mają ogromne wymagania. Obecność musi być na każdych zajęciach...

Gość gość
a może ktos z was rzucił studia i teraz żałuje, albo nie żaluje. Podzielcie się swoim doświadczeniem w tym temacie.

Ja rzuciłam kuedys liceum i wyjechalam zagranicę i co?? Tak sie zlozylo,ze wrocilam do kraju i dopiero teraz ucze si w zaocznym liceum pracuje ciezko i mam wdzystkuego dosc!! Nie rezygnuj ze szkoly!!

Gość gość
no ja skończyłam technikum. Mam dyplom. I własnie poszłam na te studia. Może wezmę rok dziekańskiego.

Gość gość
Dużo też zależy od uczelni i tego czy można się dogadać w ludzki sposób z wykładowcami. Gdy studiowałam na http://www.gwsh.gda.pl/pl na szczęście nie było problemów z przenoszeniem się do grup, które miały zajęcia na wcześniejsze/późniejsze godziny. A że pracowałam na wpół zdalnie, to udało mi się ciągnąć i pracę i studia. Jak się chce, to się uda. ;)

Gość gość
nie wszyscy musza miec studia, jest nadprodukcja ludzi z wyzszym wyksztalceniem, wiec zadnej gwarancji na pracę. Co innego, jesliby cie studia pasjonowały. A jakie to studia?