Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę innym wszystkiego

Polecane posty

Gość gość

Lepszej pracy, zarobków, faceta , egzotycznych wakacji, dzieci itp. Nawet lepszych ciuchów czy kosmetyków. Dodam , ze sama nie jestem jakąś biedaczką i dlatego ta chorobliwa zazdrość mnie przeraża. Czy ktoś z was miał podobnie? jak dać sobie tym radę?

Gość gość
nie umiem konstruktywnie cos poradzic .Kiedys kiedy bylam bardzo mloda kobieta, to mialam takie uczucia , jak ty .Wydawalo mi sie , ze innym los stawia mniejsze przeszkody , dostaja za friko lepszy pakiet w zyciu . Zawsze sobie tlumaczylam, ze widocznie nie dosc dobra jestem , by osiagac takie "nagrody"losu .Ale to tez droga do nikad , bo powoduje frustracje . Z latami przestalo mi zalezec , ze Pani B , Pan A maja lepsze pozycje zawodowe , lepsze domy , wypasione samochody.Ze sa lepiej ubrani.Teraz kiedy mam tak duzo , zupelnie mnie to nie kreci . Wazne jedynie , by bylo na oplaty , na jakis urlop , a przede wszystkim, by zdrowa byla moja rodzina i ja rowniez . Bo nikt nie zje 3 bulek na raz , nie zalozy 2 par butow jednoczesnie , 2 sukienek , czy na raz nie bedzie mieszkal w 2 domach .Pogon za dobrami materialnymi to pogon bez konca . Moze poukladaj sobie w glowie -mam to co mam , moze bede miala wiecej, a jak nie ? No co sie stanie? Nic .Zazdrosc nie prowadzi do szczescia .Moze motywowac jedynie do pracy , ale bez przesady . Elena.

Gość gość
Dziękuję Elena. Może jakoś dam radę ;)

Gość gość
porównywanie się z innymi nie ma sensu bo każdy jest inny ma inne priorytety możliwości itp. ponoć każdy jest wyjątkowy sam w sobie ty też, wiem że porównywanie jest czasem silniejsze i wtedy pojawia się żal do losu ale warto powstrzymywać te myśli zając się czymś bo można popaść w depresję lub obłęd, długo chodziłam do psychologa, terapię mój terapeuta mówił że trzeba się cieszyć małymi dobrymi rzeczami które spotykają nas codziennie nawet jak ktoś się do ciebie uśmiechnie, bo życie bywa cięzkie, skomplikowane i nie zawsze usłane różami, a rodość w życiu to najczęciej małe, prozaiczne rzeczy jeśli nie dajesz sobie z tym rady to może warto pochodzić trochę do psychologa

Gość gość
ciesz się małymi rzeczami: że śnieg pada, że słońce świcie, że ktoś się do nas uśmiechnie, dobra materialne dzisiaj są jutro ich nie ma są ulotne i nie one są ważne w życiu skąd wiesz czy te osoby które wszystko mają są szczęśliwe? im bardziej bedziesz myślała pozytywnie tym więcej pozytywnych rzeczy bedzie cię spotykało tak to działa, a jeśli nawet stanie się coś złego bedziesz silniejsza by się z tym uporać, czasami ze złych rzeczy powstają dobre, nie pogrążaj się negatywne myśli przyciągają kolejne negatywne myśli i rzeczy wtedy się blokujemy na ta dobrą energię

Gość gość
Zawsze znajda sie "inni ,ktorzy maja wiecej" znam ludzi ,ktorym bardzo dobrze sie wiedzie aciagle sa niezadowoleni , bo inni maja wiecej . Kiedys bylam bardzo biedna ale nikomu nigdy nie zazdroscilam i teraz wiedzie mi sie bardzo dobrze i te dawne czasy wspominam milo bo mialam przyjaciol ,fajne towarzystwo i nie wazne bylo czy ktos ma wiecej ,czy mniej ;) kazdy mial podobnie Co najwyzej to podziwialam ludzi ,ktorzy radzili sobie lepiej odemnie.