Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rajosław

Czy Boisz się Pana Boga ?

Polecane posty

Gość gość
Nikt ci nie kaze czytac

Gość gość
tego się nie da czytać, tylko p1erd0lenie w kółko o miłości, o tym jak Jezus Nas kocha, a za rogiem kogoś mordują, jakaś kobieta jest maltretowana przez męża alkocholika, jakiś bezdomny zamarza z zimna i zgłodu, a TY z4p1erdalasz do Kościoła i dajesz księdzu na tace 5 zł i klepiesz zdrowaśki - TO JEST WASZA RELIGIA ! bez niej byście mordowali ale macie ograniczenia np. po piąte nie zabijaj chociaż i tak jesteście za karą śmierci HIPOKRYCI

Gość gość
nie kpij sobie przeciwienstwem milosci wcale nie jest nienawisc nienawisc to milosc chora przeciwienstwem milosci jest strach

Gość gość
z Wami nie da się rozmawiać...

Gość gość
Co w takim razie jest przeciwieństwem odwagi?

Gość gość
Bedziesz milowal Pana Boga swego calym swoim sercem, cala swoja dusza i calym swoim umyslem a blizniego swego JAK SIEBIE SAMEGO tylko mnie do qrwy nedzy nie pytaj KTO jest twoim bliznim :P a co do odwagi - prosze o definicje pojecia odwaga

Gość gość
Czy Ty autorze tematu masz taki skąpy zasób słów , że musisz używać przekleństw pisząc na tym forum? Zapewne masz i skąpy mózg skoro nie pojmujesz istoty Boga. Mądrym trzeba się urodzić by wiedzieć Kim jest Bóg i czy Bóg też się gniewa. Postawie Ci za tym pytanie skoro postawiłeś temat. Jak myślisz wszystkie kataklizmy, nieszczęścia, które spływają na ludzi są tylko i wyłącznie dziełem szatana? Bo wiadomo, że walka między dobrem i złem trwa od zarania czasów. Czy w Twoim, życiu wszystko układa Ci się idealnie według Twojej woli i nie odczułeś niczyjej ingerencji? By założyć taki temat to od kogo ta myśl przyszła do Twojej głowy? Kto Tobą kieruje ? Skąd pochodzą Twoje myśli? Czy wszystkie są z tego samego zródła ? Czy potrafisz ich zatrzymać chociaż na sekundę? Jak odpowiesz mi na te pytania to odpowiem Ci czy ja boję się Boga .

Gość MajaWalia27
Nie boje sie Boga, bo Bog jest miloscia, i swiatłem, w którym nie ma zadnej ciemnosci. My jestesmy nieskonczonoscia....jestesmy Iskrami Bozymi, Jego Dziecmi. Mamy godnosc, czesc JEGO mocy kreacyjnej w sobie. Nie mozna sie bac Kogos kto jest CZYSTA MILOSCIA. Religie wypaczyly pojecie Boga. I nauczyly nas strachu, a strach nie pochodzi od Niego, bo jest negatywnnym uczuciem. Nie bojcie sie Boga,szukajcie pierwiastka boskosci w sobie, bo jestesmy JEGO DZIELEM i wrocimy kiedys do ZRODLA.

Gość gość
To w takim razie skąd pochodzi strach?

Gość gość
Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie?

Gość gość
odezwalo sie poklosie zyda - Palikota , ktory im celowo zjaral ptasie mozdzki :classic_cool:

Gość gość
Nie boję się bo go nie ma nie istnieje tak samo jak Święty Mikołaj.

Gość gość
To tak samo jak z Twoją duchowością,też nie istnieje.Ot człowiek zje i wypróżni się i tyle.

Gość gość
Nie ,ma dowodów na istnienie Bogów,Bogini .Ich wyobrażenie to tylko ludzkie urojenia i lęk przed śmiercią przed nicością.

Gość gość
Do Martyna 33 Pierdzielisz głupoty.

Gość gość
POLAK: Brak tolerancji Zawiść Poniżanie słabszych, uważając ich za gorszych gorsi (to chyba nie jest cecha) Zazdrość Pycha Lenistwo Skąpstwo Nieuczciwość Chamstwo Dwulicowość Arogancja Naiwność Rozrzutność Egoizm Szyderstwo Tchórzostwo Zakłamanie Upartość jezyk.gif -pijaństwo -chamstwo -nietolerancja -nieumiejętność przyznawania racji -na pewno na minus zaliczyłbym nadużywanie wulgaryzmów. Kląć ludzka rzecz(?) jak to mówią, ale żeby używać przekleństw jako przerywnika w zdaniu to już nie jest zdrowy objaw. Rzecz druga nagłaśniana ostatnimi czasy - KORUPCJA. Nie chodzi mi już tylko o tajemnicze "koperty", ale ogólnie o nawyk kręcenia, oszukiwania, załątwiania na lewo i ogólną świadomość bezkarności. Rzecz trzecia - fałszywa wiara, albo inaczej - wiara na pokaz. Od setek lat postrzegamy się jako naród wielce wierzący, a w rzeczywistości wszyscy widzimy jak jest... I ostatnia sprawa -brak tolerancji wobec ras (czarnoskórzy obywatele nadal zbyt często lądują na izbie przyjęć jeśli nie w kostnicy), orientacji seksualnej (można gejów nie lubieć(sam się nimi brzydzę), ale nie można publicznie ich obrażać czy odbierać im praw)

Gość Die Nacht
Ja się nie boję :)