Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam rodzacych w 2015 coreczki! jakie imie wybralyscie dla coreczki?

Polecane posty

Gość gość
Czytam wszystkie imiona i jakoś najbardziej dla mojej Księżniczki pasuje mi Honoratka, jeszcze mamy trochę czasu... Ale jakoś od innych imion mnie odrzuca i mi nie pasują.... A imię to jest rzadko spotykane ;)

Gość gość
Nie wiem o co Wam chodzi z tymi Zosiami. To ładne, klasyczne imię, pasujące do dziwczynki/ kobiety w każdym wieku. Każdy nazwya swoje dziecko jak mu się podoba. Lepsze Zośka niż Nadia, Lena, Dżesika, Andżelika czy Nikola. Mam kuzynkę Zośkę, nigdy nie narzekała na swoje imię- bo niby czemu miałaby to robić... Uważam, że każda matka ma prawo nazwać swoje dziecko jak chce i nie patrzeć czy innym się to podoba czy nie.Poza tym zauważyłam, że wraca moda na stare imiona, więc mimo wszystko Zośki są "na topie'

Gość Gość Eversea
My z Mężem wczoraj zdecydowaliśmy się na Aleksandrę :-) a termin mamy na 30 grudnia według Om a według USG na 7 stycznia

Gość gość
Śliczne imię Aleksandra, u mnie też będzie mała Ola:)

Gość gość
Melodia ! <3

Gość gość
u nas będzie Gabriela, ładnie się zdrabia: Gabi, Gabrysia, Gabrysiunia, Gaba. Zarówno w wieku dziecięcym jak i pózniej p. Gabriela ładnie brzmi.... czytałam artykuł, że tak naprawdę imiona mają wielkie znaczenie dla dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym niż w dorosłym.

Gość gość
U nas będzie mała Marcysia.

Gość gość
A ja mam Liliankę. Mówimy LILA, LILUNIA :)

Gość KingaStefankaFanka
Pisałam na początku tematu o Ani albo Gertrudzie...ale w końcu córeczka ma na imię Anielka :)

Gość gość
Ja mam synka, ale moje tegoroczne znajome - mamy córeczek dały imiona Julia, druga Julia i Wiktoria.

Gość gość
My bedziemy mieli dziewczynki blizniaczki i bedzie Anna i Barbara. Lubie proste polskie imiona a w dodatku te sa po babciach dla ktorych imiona dziewczynek beda niespodzianka :)

Gość gość
My w styczniu bedziemy miec mała Klare

Gość gość
Klara - wyjatkowo brzydkie, twarde imie, bez zdrobnienia, ciezkie dla ucha...babka Klarka...bleeee

Gość gość
mam termin na 21grudnia :-) córa będzie Lilia (nie Liliana), a i tak większość pewnie będzie mówić Lila, Lilcia, Lilka co nam wgl nie przeszkadza :)

Gość gość
A ja urodzilam w lipcu i mam Majeczke :)

Gość gośc 7
Apropo Anny i Barbary dla bliźniaczek :) Akurat traf chciał że mam mamę Annę, siostrę Basię i teściową Basię :) Pozdrawiam - moje dzieci to 3 letni Adas i 4 miesieczna Liliana :)

Gość gość 7
Cos tych Lilianek, Lilek, Lilii duzo sie zrobiło... a jeszcze 3 lata temu mało się słyszało, by ktokolwiek nadał takie imię :)

Gość gość
12.11.15 PAULINKA

Gość gość
Helena Teresa. Urodzona w Dniu Babci :)

Gość gość
Klara to piękne imię! Dobry wybór!

Gość gość
Helena Teresa - OMG

Gość gość
Wybór imienia dla swojego dziecka to naprawdę ciężka sprawa. Dla nas ważne było żeby imię dobrze współgrało z nazwiskiem, było łatwe w wymowie, miało swój odpowiednik w innych językach oraz nie było zbyt popularne i pretensjonalne. Moda modą, z czasem przeminie, a imię zostaje z człowiekiem na całe życie. Dlatego my daliśmy swojej córce urodzonej w marcu 2015 na imię Agata. Mała Agatka, Agunia, Agula, a duża Agata, Pani Agata. Bez udziwnień, proste imię.. No i jak zawołam córkę na placu zabaw to nie odwróci się połowa dziewczynek ;) Podobały nam się jeszcze: Wiktoria ( ale zbyt popularne), Izabela, Judyta, Łucja i Anna (no ale ja mam tak na imię, więc od razu odpadło). Od tych wszystkich Lenek, Majek, Oliwek i Julek robi się człowiekowi niedobrze, a z kolei trend ku starym imionom... hmm... no cóż... kto co lubi :) Jakoś nie przemawiają do mnie imiona typu Helena, Józia, Stefania czy Władzia...

Gość gość
Anastazja - Ana Sara Sabina Marcelina Michalina

Gość gość
A i nas jest Martynka :)

Gość gość
Mam starszą córkę Jowitę, a teraz będzie Laura lub Hania

Gość gość
Jowita, bardzo ładne, mało spotykane imie..Hań jest teraz strasznie dużo...i tych starszych Hań i tych malutkich... za to Laura to imie dosc nowe, choć teraz coraz częściej nadawane - podsumowują oba imiona ładne, ale stawiam na Laurę :) Sama mam synka Adasia - 3 lata i córkę Lilianę 6 miesiecy :)

Mi się bardzo podoba Sonia. Mojej znajomej córka ma tak na imię . Nie mylić z sunią. ale Klara też super.

Gość gość
Moje dzieci to Jagoda Zuzia i Jas.Mielubie imienia Oskar,Sebastian Nikola i Wanessa