Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam rodzacych w 2015 coreczki! jakie imie wybralyscie dla coreczki?

Polecane posty

Gość gość
dokladnie poprzedniczko siedza na tych zwolnieniach i tylkonikolkuju oliwkuja i majuja mASAKRA NIC NOWEGO NIC INTRESUJACEGO KOSZMAR wybraz sobie 50 letnia oliwke albo maje??

Gość gość
Z osób krytykujących imiona typu Oliwia czy Maja wychodzi prowincjonalność. To są międzynarodowe imiona. Nie każdy całe życie spędzi w swojej mieścince. Niektórzy podróżują, studiują w innych krajach, mieszkają w nich czasowo lub przenoszą się na stałe. I takie imiona są odbierane jako zupełnie zwyczajne. W przeciwieństwie do np imienia Wojciech, które jakoś kontrowersji nie budzi, a jest bardzo trudne dla obcokrajowców do wymówienia i taki np Cejrowski za granicą funkcjonuje jako Antonio, żeby sobie ułatwić życie. Nie mówię, że jest coś złego w typowo słowiańskich imionach, ale radzę otworzyć umysły i przestać oceniać imiona tylko i wyłącznie z perspektywy naszego grajdołka :)

Gość gość
hehe poprzedniczko tylko ze te twoje miedzynarodowe imiona typu vanessa, jessica ,nikola to przewaznie patologia,watpie zeby te dzieci studiowaly na zagranicznych,prestizowych uczelniach.

Gość gość
Mowa była o Mai i Oliwii

Gość gość
Co za komentarze...jeśli ktoś chce Maję niech ma Maję, chce Oliwię niech ma Oliwię co komu do tego? Każdy ma prawo nazwać własne dziecko jak chce, po co tyle krytyki i złośliwości? Niektórzy nie wiedzą po co tutaj zaglądają, albo są naprawdę skrzywdzeni imieniem jakie noszą...

Gość gość
Co za komentarze...jeśli ktoś chce Maję niech ma Maję, chce Oliwię niech ma Oliwię co komu do tego? Każdy ma prawo nazwać własne dziecko jak chce, po co tyle krytyki i złośliwości? Niektórzy nie wiedzą po co tutaj zaglądają, albo są naprawdę skrzywdzeni imieniem jakie noszą...

Gość gość
Maja??? mi sie podoba tylko w tym problem ze bedzie ich duzo bo jest strasznie popularne

Gość gość
Zdecydowaliśmy się na Joannę.

Gość gość
A my z mężem nie potrafimy dojść do porozumienia :(. Mąż chce Rozalię, ale mi się zupełnie nie podoba. Z kolei mąż kategorycznie odrzuca wszystkie moje typy: Hanna, Anna, Ewa, Marta, Urszula. Oboje jeszcze jesteśmy w stanie zaakceptować Alicję i Izabelę, ale te imiona nie przekonują żadnego z nas do końca.

Gość gość
Mi chodzi po głowie Alma, ale pewnie zaraz będzie, ze imie jak sklep. Za tydzień rodzę, a imienia brak :/ Do osoby powyżej, przemysl Rozalie. Ladne imie, mało spotykane i fajnie sie zdrabnia dla małej dziewczynki. Znam jedna Rozalie. Prześliczna i bardzo bystra.

Gość gość
Dobrusia jest ładne, Dobromira lub Dobroslawa, ale niestety zbyt staromodne i tylko dla odważnych... :( Mamy w miejscowośc jedną Dobrusię - śliczna i mądra dziewczynka - w wieku licealnym...

Gość gość
Ja już wkrótce urodzę Marcysie. Piękne i rzadko spotykane imię. Polecam Marcelinę.

Gość gość
Świetny wątek. Omijając wszystkie posty krytykujące wybory innych... No ale cóż. Ja ma 2,5 letnią Emilkę i teraz zastanawiam się nad imieniem dla kolejnej córeczki. Póki co bardzo luźno.... Ale trochę imion, o których zapomniałam tu wyłuskałam. W sumie wyszła mi zbyt długa lista, ale może komuś ten skrót też pomoże: Laura, Nela, Liliana, Kornelia, Kar/lina, Natalia, Klara, Izabela, Adela. Co do popularności - różnie z nią bywa. Wybierając imię dla pierwszej córki nie miałam pojęcia, że staje się ono popularne. Nie zmieniłoby to jednak mojej decyzji.

Gość gość
Ja właśnie dziś zarejstrowalam córkę jako Marceline. Spotkalam sie z ostra krytyka ze strony mojej rodziny. Właściwie nikomu sie to imię nie podoba i kazdy to wyrazil wręcz niektorzy mowili wprost żebyśmy jeszcze sprawę przemysleli bo imie jest brzydkie. Przykre to dla mnie jest. Osobiście mi sie imie bardzo podoba ale bez skrótu Marcysia tylko Marcela :)

Gość gość
A Dobrusia jeszcze jest skrotem od imienia Dobrochna.

Gość gość
mi się bardzo podoba Marita. ale jeszcze zobaczymy :)

Gość gość
No i musieliśmy podjąć decyzję.mąmak już kiedyś pisałam chcieliśmy Marcelinę albo Anielę, ale starsza córcia (5 lat) chciała bardzo siostrę Liliankę i tak też zostało :-)

Gość gość
Matylda

Gość gość
a u mnie Kornelia i Nikola :) tak, wiem, drugie patologiczne :D ale strasznie mi się zawsze podobało i nie mam zamiaru się dostosowywać do społecznych wymogów :)

Gość gość
Hmm, bo Nicole to ładne, międzynarodowe imię. Ale Nikola to twór spolszczony na siłę i naprawdę nie jest to fajne imię. Podobnie Brian/Brajan, Vanessa/Wanessa czy Diana/Dajana - ta sama zasada. Można już w Polsce nadać imię w pisowni obcojęzycznej, więc może warto to przemyśleć?

Gość gość
Sara

Gość gość
Ja miesiąc temu urodziłam Marcelinę.Wszystkim się podoba bo to mało spotykane imię.

Gość gość
Ja czekam na Zosię :)

Gość gość
U mnie będzie Milena albo Martyna

Gość gość
Michalina mi się nie podoba, ale ma ładne zdrobnienie - po prostu Misia :) Sympatyczne.

Gość gość
A ja mam dwa Pola bądź Nina nie mogę się zdecydować co sądzicie o tych dwóch imionach? Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych MAM;)

Gość gość
Moja córeczka to Klara <3 wołajmy Klarcia, Klaruszka ( jest bardzo charakterna). Cieszę się, ze jest rzadkie i nie figuruje w rankingach. Piękne, ponadczasowe, eleganckie imię :)