Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem jak można mieszkać u teściów i czuć się jak u siebie

Polecane posty

Gość ja mam pokój na górze
ale jaka graciarnia? Pokój składzik to malutkie pomieszczenie, jest tam szafa i dwie szafki i uwierz mi, że nie ma gdzie tam wstawić np. moich książek, ubrań. Mam to wyrzucić czy do piwnicy wynieść? Nie rozumiem o czym piszesz, bo rodzice nie dali im góry, a dwa pokoje, a to chyba różnica. Ona jak się wprowadziła to ja wyjeżdżałam na studia, ale wiedziała, że będę przyjeżdżać.

Gość gość
23:21 jesteś głupia czy udajesz?

Gość gość
Wolałabym spać w salonie rodziców niż młodym pałętać się na górze:O

proszę wytłumaczcie mi o co chodzi? bo widzę, że jest tu osoba myśląca jak ta moja Magda. W czym problem? Przecież to mój dom, nie wyprowadziłam się z niego na dobre. Nie mam prawa do swojego pokoju?

Gość gość
a jak skonczysz studia to wrocisz do tego pokoiku u rodzicow?

w salonie mam spać na podłodze? Tam nie ma łózka, a sofa nierozkładana. I dlaczego mam tam spać? Ja nie wyprowadziłam się z domu, ona o tym wiedziała. Bratu ja nie przeszkadzam tylko jej i właśnie nie potrafię tego zrozumieć. Dlaczego nie mam prawa do mieszkania w domu moich rodziców skoro i tak jestem rzadko w domu?

Gość gość
Ojej biedna,malutka dziewczynka potrzebuje swój pokoik,bo przyjeżdża raz na ruski rok się w nim przespać.Wstydź sie okupować pokój ,którego potrzebujesz raz na ileś tam tygodni.Przekimać możesz się w salonie tak jak już ci ktos napisał

studia skończę za 3 lata dopiero, więc jeśli nawet to sytuacja jest jaka jest. Chcę się wyprowadzić na dobre, ale póki co to niemożliwe.

Gość gość
w niczym nie ma problemu, tamta laska co wypisuje te bzdury to jakaś chamka bez wychowania. dziewczyna twojego brata jest tylko dziewczyną twojego brata i nikim więcej, a ty jesteś u siebie w domu. przyjeżdżasz raz na ruski rok, a nawet jakbyś była codziennie to ONA ma się dostosować do ciebie, a nie żądania stawiać. tyle w temacie.

Gość gość
O matko jaka patola:O brat ze swoją rodziną i ona tam jeszcze na kupie z nimi.Weź babo się ogarnij

Gość gość
23.24 a Ty kto? bratowa bez posagu, chcaca sie wzenic w majatek, aby sobie byt poprawic?

Gość gość
a gdzie ona ma sie wyprowadzic? do rodzicow bratowej? Studentki nie stac na samodzielne mieszkanie. No chyba. ze bratowa jej do czynszu dolozy...

niestety ja się źle z tym czuję,ale na pewno nie będę spała w salonie, bo przecież nie jestem jakaś uciążliwa. Poza tym zauważyłam, że przeszkadzam jej nawet w kuchni jak jestem, robię sobie coś do jedzenia ona mnie widzi i ostentacyjnie wychodzi. Ja nie chcę między nią, a bratem stwarzać złej atmosfery, więc nic mu nie mówię. Rodzicom też, bo po co potem po moim wyjeździe mają być pretensje jakieś i kłótnie? Jednak widzę to i mi przykro. Nie korzystam nawet z tej łazienki na górze (tylko w nocy) by nie przeszkadzać. Naprawdę nie wiem dlaczego ona ma taki stosunek do mnie.

Gość Jakataka1
Ja już ci tu pisałam i popieram cię w pełni. Jesteś siostrą panną jak to się mówi, nie poszłaś na swoje jeszcze i takie twoje prawo. No jesteś córką w końcu i chyba tam byłaś przed nią raczej. Ona też wiedziała, że tam jesteś. Oczywiście, że masz prawo do swojego pokoju póki co to rodzice tam rządzą, a jak się Madzi nie podoba, to czemu w swoim domu nie zamieszka? Tam pokoju nie masz i pałętać się nie będziesz :P Ja mam taką sytuację ale ze szwagrem studentem, bo się budujemy obok i jeszcze u teściów biedujemy do lata :P Kurde no raczej wiedziałam, że mąż ma młodszego brata. Jako studentom na wakacjach wtranżalał nam się do pokoju smark jeden :P Teraz sam jest studentem i czemu ma się przenosić wynosić i czuć jak intruz?

ojej przecież nie będę spać w salonie na w pół zgięta przez tydzień gdy mamy Boże Narodzenie bądź jak przyjeżdżam na Wielkanoc. I co z moimi ksiązkami i ubraniami? Do piwnicy wynieść? Przecież ja na stancję nie biorę ubrań na cały rok. Poza tym ja tam mieszkam, mam meldunek i w ogóle jak ona się wprowadzała to ja tam normalnie mieszkałam. A teraz co? Mają mnie wyrzucić?

Gość gość
Jakataka1 hahaha strzał w 10 :P popieram! Droga Studentko Madzia powinna się wprowadzić do swojej mamusi i tam czuć się jak w raju, bo tam pokoju nie masz i będziesz zawadzać ty zła siostro, że ty w ogóle śmiesz tam się jeszcze pokazywać, najlepiej na wycieraczce śpij, albo przed furtką żeby jaśnie pani nie zawadzać, bo zaciążyła z twoim braciszkiem hahaha no śmieszne jesteście!

Gość gość
23:46,co za słownictwo:O jak mniemam,ty też zaciążyłaś z czyimś braciszkiem,Jak to dobrze ,że mój mąż jest jedynakiem i mamy swoj własny dom.

Gość gość
wedlug tej kretynki jak ludzie maja corke i syna i syn sprowadzi zone czy tam narzeczona to corke nalezy wyj***c:O Nawet jak ma 15 lat. A co tam, najwazniejsza synowa, poklony jej bic i stopy lizac:D

Gość gość
jaka synowa? Nasza bohaterka, Madzia, to tylko kochanka syna i matka wnuka. Aby byc synowa to trza byc po slubie.

Imię Madzia to był przykład. Ja naprawdę nie rozumiem o co jej chodzi, bo zawsze jak jestem w domu to sprzątam po sobie, jak wspomniałam z łazienki na górze korzystam tylko w nocy. Nie, nie jestem jakaś super, ale chyba jak ma coś do mnie to może mi to powiedzieć, zawsze można się dogadać:) Niestety ona mnie nie toleruje i mówi otwarcie, że nie chce bym ja miała ten pokój. Brat był za mną jak to mówiła, rodzice też i stąd teraz ta nieprzyjemna sytuacja. Bo ja się pojawiam, a jej to przeszkadza, ale dlaczego? Zwykły weekend powiedzmy: ja przyjeżdżam w piątek o 19-20, a w niedzielę o 16 wyjeżdżam.

Gość gość
nie lubi Cie, bo kobieta w pewnym wieku chce byc na swoim, a ze ja na to nie stac, to probuje Cie wysiedlic z domu. Nie daj sie, bo jak sie juz Ciebie pozbedzie to nastepnie bedzie gnebic Twoich rodzicow. Z kazdym ddniem bedzie sobie uzurpowala wieksze prawa do tego domu. A jak go jej przepisza to juz moga byc pewni ze ich pod most eksmituje.

Ona akurat mamy czy taty nie gnębi, mnie w sumie też nie tylko wykazuje takie demonstracyjne niezadowolenie co stwarza nie za fajną atmosferę. Nie wiem na kogo rodzice dom przepiszą, ja nie myślę o ich śmierci, bo to dla mnie dziwny temat skoro są zdrowi i w pełni sił. Jeśli jednak zechcieliby by dom należał tylko do brata to uszanuję ich wolę. Wątpię jednak by tak było, bo jesteśmy dość zgodną rodziną i nie sądzę by rodzice kogokolwiek faworyzowali.

Gość gość
Studentko,powiedz temu zeru,ktore oprocz brzucha nic nie wniosło do tego domu i tej rodziny,ze jezeli jej nie pasuje obecnosc to tam są drzwi. Nie wyobrazam sobie,zeby taki smieć mi się po domu panoszył. Zapytaj czemu u swojej mamusi nie mieszka,tam bedzie miec luksusy i nie bedzie cie znosic. A jak ktos jest dziadem z dziadowskiej rodziny i bez grosza przy d***e to powinien siedziec cicho i dziekowac za dach nad glowa.

Gość gość
"tylko kochanka syna i matka wnuka" :o no oczywiscie kafeteryjna sukowatość musiała trysnąć, bo by jej żyłka w d...pie pękła :o żeby nie było! jestem za studentką dziewczyna jest normalnym domownikiem, gdzie ma mieszkać w szopie??

ja też nie jestem taka żeby nazwyać ją tylko matką wnuka czy kochanką, bo uważam, że to, iż była w ciąży i urodziła dziecko mojemu bratu czyni ją członka rodziny, bo w końcu to matka kochanego przez nas maleństwa, a w życiu dziecka matka zawsze będzie ważna to jednak nie rozumiem jej podejścia do mnie. Zresztą nie ma co już o tym dyskutować, będzie mi przykro, bo święta się zbliżają i znów będę nieporoszonym gościem dla niej.

Gość gość
nie,w składziku :classic_cool:

Gość gość
No ale przecież y chcesz mieć ten pokój tam na zawsze,nawet gdy się już wyprowadzisz na dobre od rodziców.Sama tak pisałas wcześniej.Więc ja się pytam po co?Nie sądzisz,że to głupie?

pisałam o miejscu u rodziców w domu:) nie pisałam o konkretnym pokoju. Ale chyba mogę mieć jakiś pokój w ich domu czy nie? Nie rozumiem... a jeśli się nie wyprowadzę teoretycznie to co? Mam się tam nie pokazywać, bo komuś to przeszkadza?

Gość gość
Nie pisałaś o tym konkretnym pokoju,czyli jaki inny wchodzi w grę?Bo cały czas piszesz,że nie ma innego w domu,gdzie mogłabyś się ulokować.Dorośnij dziecko:O

sama dorośnij, mam pokój u rodziców i będę miała. W razie czego gdzie mam pójść? Do piwnicy/garażu? Brat może mieszkać z rodziną, a ja sama nie? No pomyśl...