Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zaczynacie ozdabiać dom na święta Bożego Narodzenia?

Polecane posty

Gość gość

Hej! W telewizji, radiu i sklepach dudnią już od listopada. A kiedy Wy zaczynacie ozdabiać swoje domy bądź mieszkania na święta? Ja chce zacząć już od jutra, ale widzę, że nikt z sąsiadów niczego jeszcze nie ma. Nie chce by patrzono na mnie jak na wariatkę.

W domu już mam powieszone trochę ozdob. Wczoraj kupiłam stroik. Ozdabiam też dom na zewnątrz kurtynami świetlnymi, ale to jeszcze za wcześnie.

Gość gość
ja dzien przed wigilia planuje poprzecinac kable od swiatelek zewnetrznych wszystkim sasiadom z mojej okolicy :)

Gość gość
(do wyzej) Oj z Ciebie żartowniś lub żartownisia :P Czyli jeszcze za wcześnie na rozkładanie światełek? Nie chce ich póki co świecić tylko powieśić, ale tu u nas to wszystko dopiero kolo 23 robia, a ja w tym roku mase pracy mam

Gość gość
W pierwsza niedziele adwentu, czyli 2tyg temu, a choinka to tuz prze wigilia.

Gość JasnowidzXXL
Dzisiaj

Gość gość
O to masz pracowicie :) Ja chyba jutro obskoczę dom, a światełka na polku założę w niedziele. Choinki zaś poubieram w środę lub czwartek. :)

Gość gość
w pierwsza sobote adventu tak jak wszyscy tutaj tubylcy , dzisiaj zrobilam domek z piernika choinke ubiore w sobote

Gość gość
Piszcie jak to u Was z tymi dekoracjami jest, a możne nie ubieracie domu, co?

Gość gość
Póki co od wczoraj mam w oknach nalepione śnieżynki, mikołaje, renifery i inne bajery. Na półkach stoi kilka ozdóbek (maleńkich), w pokojach u dzieci są małe, żywe choineczki (takie do małej doniczki, ozdobione słomą i kolorową folią kwiaciarską), a w salonie mamy gwiazdę betlejemską. Z dekorowaniem domu na maxa ruszamy w tym tygodniu, wtorek/środa, myślę ;)

Gość gość
Już wczoraj

Gość gość
wczoraj i dziś, jutro skończę, jeszcze nie skończyłam, jeszcze trochę, nie skończyłam

Gość gość
Coraz bliżej święta!

Gość gość
Ja mam girlandę na parapecie zewnętrznym ze światełkami już od mikołajek i pare ozdób w domu - wczoraj przyjechała do mnie choinka dziś ją ubrałam ale czekam jeszcze na nowe światełka - jutro będą i pierniczki . Wczoraj również powiesiłam takie duże szyszki w oknach na wstążkach z kokardami i jutro jeszcze jedną choinkę w ogródku podświetlę, w weekend może zrobię wieniec z szyszek na drzwi - prezenty mam już od 2 tyg zapakowane ładnie w papier do pakowania a jutro przyjdzie celofan kolorowy to zapakuje upominki dla drugiej rodziny w postaci kubka i kosmetyków. (taki zwyczaj że tylko drobiazg się kupuje).Podsumowując, pierwsze ozdoby był w do od 6 grudnia a teraz a teraz już tylko dorzucam. Nie toleruje ozdób świątecznych w listopadzie ale uważam że od mikołajek jak najbardziej można wieszać.

Gość gość
Ja dziś pakowałam prezenty, ale jeszcze nie wszystkie:)Wczoraj robiłam wieńce i stroiki, jutro ubieram choinkę, jedną już ubrałam u babci, a drugą będę ubierać w sobotę. Ozdoby w domu już prawie, prawie zawieszone. Jeszcze tylko światełka, no i na polku światełka. :)