Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakis budowalniec potrzebuje porady

Polecane posty

Gość gość

Chce postawic scianke dzialowa i mam kilka pytan.

Gość gość
Dajesz :)

Gość gość
czy ogolnie postawienie scianki dzialowej jest bardzo trudne? jak obliczyc ilosc materialu. jakiej grubosci plyte kupic. czy profil musi byc mocowany do betonu- wiec trzeba panele sciagnac?

Gość gość
zbereźnik, czy raz nie mógł byś dać za darmo?

Gość gość
Panele zdjąć , płyta 1.2 podwójnie . 1 szt to 3m2. Dobra wiertarka i wkrętarka i kumaty sobie poradzi . Między profile wełna żeby wyciszyć . Zbereźnik zamknij się bo projektant to nie budowlaniec :P

Gość gość
ja jestem kobieta i chce to w sumie sama z mezem zrobic. ale on wteirdzi ze nie potrafi, ja tez nie umie. ale czy mozna to tak zepsuc?

Gość gość
A, to dlatego takie c*****e:D

ja bym scianki dzialowej z plyty nie robil bo dla mnie papierzaki to nie budowlanka... :P:) i odglosy seksu z za sciany przechodza... :D:P

Gość gość
Jak nie umiecie to lepiej dajcie komuś zarobić . Tylko nie temu w rurkach :O

Gość gość
paneli nie musisz ściagać przynajmniej ja tak robiłam ale musisz sobie dobrze wyliczyć aby potem po zdemontowaniu ścianki nie było za dużych i za dużo dziur mierzysz powierzchnię ściany dł i szer. obliczasz w stosunku do rygipsów i tyle ich zakupujesz do tego profili poziomych i pionowych ,pionowych jest zawsze więcej co 62,5 cm do tego kołki śruby góra i dół to dwie w zależności od długości pokoju rozrysówki na podwójnych lagach , o ile cie stać jak nie na pojedynczych bo taniej pytaj dalej jak czegoś nie rozumiesz

Gość gość
ścianka działowa to jest prosta sprawa i nie czytajcie tego co tu piszą :) ja Kobieta i stawiam szpachluję również :) zatem nie słuchać ! robić !

Gość gość
Chodź Zbereźnik , mamy już ,,expertkę "

Gość gość
orientowalam sie w cenach o koszt materialu i robocizny ok 1500zł jak i niew ecej./ sam material to koszt ok.700zł czyli plyta. welna, profile, pchelki, tasmy izolacji oraz szpachla. a szkoda mi kasy zeby komus placic.

Gość gość
Kobieto nie masz pojęcia to nie pie....... Ściana na pływającej podłodze . Żal.

Gość gość
odlicz rygips i profil na drzwi bo chyba takowe będą ? wata szklana do wyciszenia ważna sprawa podaj wymiary oblicze i podam co masz kupić śruby w miarę , oryginalnie wkręty daje się co 25cm no ale wiadomo co 30 czy też 40 może również byc chociaż akurat to nie jest drogie wkręty oryginalnie co 25cm ale ja dawałam co 35 cm i trzymało super ścianka nie latała

dobra, dam wam odpowiedz za darmo: po pierwsze aby bylo lege artis powiem ze nie wszedzie mozesz wstawic scianke dzialowa i moze sie okazac ze przy ogladzie technicznym rocznym lub 5 letnim kaza ci ja zdemontowac, wiec sie poradz. po drugie nie wszedzie mozesz ustawic scianke z wybranej technologi. teraz do wykonastwa. scianke mozesz zrobic jako papierzak na karton gipsach. ok, mozna bo jest lekka scianka i nie obciaza stropu. mozesz postawic ja jako element prefabrykowany (polecam duze panele ytonga od podlogi do sufitu) ale moze byc klopot z wniesieniem. mysle ze w twoim przypadku najlepiej wykonac scianke dzialowa z pustakow porotherm ok 8 - 10 cm grubosci na pianke drifix. potem otynkujesz ich tynkiem wygladzisz i bedzie stabilna mocna scianka. tylko zobacz z czego masz strop bo nie wszedzie mozna tak sobie stawiac pod wzgledem konstrukcyjnym (np scianki dzialowe z pustakow stawia sie na belkach w stropach teriva a nie na pustakach)

Gość gość
tylko nie robie po prodtej tylko musze wyciagnac sciane z rogu o jhakies 40cm. zeby corka miala wiekszy pokoj. pokaze na rysunku i zaraz wkleje.

Gość gość
pchełki ok możesz kupić jak się boisz że z wymiarów ci poucieka dla mnie zbędny wydatek podaj wymiary powiem co masz kupic

Gość gość
wyokosc 2,4 m a szerokosc ok 3,5m.

Gość gość
zbereźnik ma rację też jestem za ściankami badardziej stałymi jak pustaki ,ciszej i stabilniej nie wiem tylko co taniej wam wychodzi ogólnikowo miałam taką sama stawiałam u syna ,tez nie byla zła i łądnie wyciszona podaj dokładne wymiary podam ci co i jak

Gość gość
podalam link jak wyglada pokoj. chce zrobic odzielny pokoj dla dziecka.