Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna2608

Starania o dziecko in vitro 2015

Polecane posty

Gość pik89
U mnie dzień bez problemów jest dniem straconym :( Znow mam infekcje i cieżko wytrzymać :( Mowilam lekarce na wizycie ale kazala nic nie robic i przepisala tylko masc pimafucin ale mi to wcale nie pomaga!! Jest coraz gorzej.. dzwonilam do niej rano ale kazala tylko przyjmowac duzo witaminy c, i w poniedzialek zrobic badanie moczu, ale jak przetrwac?! Strasznie duzo tego jak na poczatek... te plamienia i infekcje... oby to wszystko nie zaszkodzilo :( Nie wiem co zrobic ale jestem blisko drapania sie druciakiem!

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie. 2 dni po transferze czulam bol podbrzusza ale dzis jest 6 dzien i nic nie czuje. nic. czy miałyściw tak moze czy jest szansa jeszce na pozytywny wynik?

Gość gośćNatka
Do gość , jest szansa na pozytywny wynik , ja tez tylko po transferze czułam ból podbrzusza i pózniej cisza nawet cycuszki przestały bolec , ale skusiło mnie coś zrobiłam test i pozytywny :) . Gościu kiedy testujesz ? Jaki miałaś zarodek tzn ilu dniowy ?

Gość gość
Cześć NATKA dziekuje za odpowiedz. mialam 5 dniowego mrozaczka. a dzis mija tydzien. robilam badanie z krwi dzis rano. bo wysylaja mnie w podroz z pracy i co tu robic... Dzis mam bol jak przed okresem. okres wg planu na sobote wiec juz sama nie wiem co sie dzieje. a ty kiedy testujesz?

Gość gość
dziewczyny 7 dpt i test bhcg mniejsza niz 0.1 czyli juz na pewno jie jestem w ciazy czy jescze powinnam ze lzami poczekac? czy któraś miala taka sytuacje? Ela

W 7dpt powinna już drgnąć...niestety ale wg mnie w ciąży nie jesteś, lecz dla pewności powtórz betę w dniu wyznaczonym przez lekarza.

Kasia, Iza jak macierzyństwo :)? Ewcia a Ty na jakim etapie? Świeżo zaciążone jak samopoczucie?

Gość gość
Cześć dziewczyny. Ostatnio przez przypadek weszłam na to forum i podczytuję Waszą rozmowę starających się o dziecko przez in vitro. Postanowiłam napisać. I chciałam się podzielić swoją historią. A dziewczynom w ciąży gratuluję :) przed Wami piękne 9 m-cy. Na początku ubiegłego roku z mężem też zdecydowaliśmy się na in vitro bo po przeprowadzonych badaniach okazało się, że to jedyna szansa na posiadanie dziecka (czynnik męski). Bez wahania przystąpiliśmy do procedury, choć wiedzieliśmy że nie będzie łatwo. Ale Pani doktor do której chodziliśmy była cudowną kobietą, miłą, wnikliwą, wszystko nam wytłumaczyła. Szliśmy krótkim protokołem i po stymulacji miałam tylko 2 jajeczka :( z tego powodu byłam załamana ( niskie amh 1) ale jak się okazało oba świetnej jakości bo się oba zapłodniły :) i po 3 dniach miałam je już u siebie :) czas oczekiwania na zrobienie testu trochę się dłużył, ale gdy po 10 dniach zobaczyliśmy na teście dwie upragnione kreski to oszaleliśmy z mężem ze szczęścia :) nie mogłam w to uwierzyć dlatego w tym samym dniu zrobiłam badanie z krwi żeby potwierdzić wynik testu i się potwierdziło wynik bety wynosił 157 a potem ładnie wzrastał :) Po dwóch tygodniach na USG okazało się że jest jest pęcherzyk z malutkim pikającym serduszkiem :) niestety drugiego nie było :( ciąża przebiegała prawidłowo i po 38, 5 tygodniach przyszła na świat piękna córcia, która właśnie śpi w swoim łóżeczku :) mamy cudowną córeczkę, bez której nie wyobrażamy sobie życia. To była nasza najlepsza decyzja w życiu !!! Oto nasza krótka historia. Nam się udało. Każdej z Was życzę takiego zakończenia dwóch kresek na teście a później nieprzespanych nocy :)

Jesteśmy po wizycie 32+6tc mama +22kg ale dużo zatrzymanej wody Hania 1600g <3 Zosia 2050g <3 szyjka 2,65cm Za dwa tyg kolejna wizyta i umówimy się już dokładnie na cc w 36c, muszę wytrzymać jeszcze 22dni :D

MammaOla to wspaniałe ale zazdroszczę juz niedługo zobaczysz swoje kruszynki to bedą piekne swieta dla Ciebie:) pik niestety te infekcje sa częste w ciazy tak słyszałam nie martw sie bo na pewno nic z dzieciaczkiem nie bedzie jestes pod opieka lekarzy przecież. Trzymam kciuki zeby przeszło szybko i żebyś nam sie pochwaliła jak juz zobaczysz dzidzi. Madziks83 jak tam jestes juz po transferze ? Jak samopoczucie? Goscnatka to 23 trzymam kciuki za udane usg:) evitaz jak u ciebie jak samopoczucie? Ja dopiero teraz zaczynam odczuwać mdlosci i to raczej całodniowe a nie poranne na szczęście bez wymiotów. To juz 11 tydzien wiec późno mnie wzięło zeby przeszło szybko bo to jest jednak masakra:) a U Ciebie jak brzuszek przytyłas juz coś? Ja na razie chudnę:(

Gość ewciaewcia
Hej Mamaola u mniw narazie ok w czwartek mam usg jak owulacja i w przed świetami transfer śnieżynki na własnej owulacji. Czekam narazie jak to wszystko się ułoży. Choc nie robie sobie wielkich nadziei bo śniezynka jest słaba tak pani embriolog mowila choc rozwinela się ładnie do blastocysty ale oni tam mają jakies kryteria, ale pocieszyła nas ze są ciąże i z gorszych zarodkow. Sa nie wiem

Anusia współczuję mdlosci :( u mnie bardzo dobrze, czasem tylko zmęczona jestem popołudniami. Ja wróciłam do normalnej wagi bo schudłam na początku dwa kilo :) brzuch juz zaczyna być widoczny w obcislych rzeczach. Za tydzień masz usg genetyczne zobaczysz super maluszka w 3 d :D mamaola zaczynamy odliczanie, ale Ci fajnie tylko kilka dni i dziewczynki będą z Wami .

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie jak radzicie sobie po transferze czy bralyscie zwolnienie? u mnie wpracy nie wiedza i nie wiem jak to zalatwic... czy posiedziec w domu czy pracowac?

Gość gośćEwa
Oj oj oj ale dzidziusiow w 2016 nam przybędzie. Gość ja jestem jeszcze przed transferem będzie koniec stycznia początek lutego najprawdopodobniej zamierzam normalnie pracować mam fizyczną prace postaram się by była mniej fizyczna ale do pracy będę chodzić . W dzień transferu wezmę wolne i tyle . Wszystko tez oczywiście będzie zależeć hak będę się czuła mam nadzieje że dobrze więc nie zamierzam leżeć w razie czego bo uważam ze to nic nie zmieni

Gość gość
Ewa dziekuje za odpowiedzi. ja nie wiem sama co robic. jestem juz po 2 probach i nie lezalam i nici wiec moze trzeba pobyc w domu... trzymam kciuki.

Dziewczynki mam do Was pytanie moze któraś wie. W poniedzialek robiłam test pappa i dzis zobaczyłam wyniki a był to moj 10tc i 4 dzien. Niestety na wynikach mam normy tylko od 11 do 14 tc. Nigdzie nie moge nic znaleźć. Czy któraś z Was moze wie? Byłabym wdzięczna za pomoc:)

Gość gośćEwa
Nie wiem Anusia . Ja dziś robiłam po raz 2 badanie na rezerwę jajnikowa przed operacjia wynik 6.5 zobaczymy teraz po operacji ..... Nie wiem czy mogła być wysoka z powodu wodniaka i torbieli czy jest to oznaką PCOS .

Dziewczyny u mnie kicha mam późnâ owulacje i nie dáże na transfer przed świętami kurcze a po świętach moze byc za poźno. Nastepny miesiac w plecy

Ewcia to pewne ,że nie zdążysz ? Miesiąc szybko minie, bądź dobrej myśli i czekam na wieści :*

Gość gość kasia
Olu Twoje dziewczynki już jakie duże :) ale spora różnica między nimi :) już niedługo je zobaczysz, czas tak szybko leci. Ja jestem wykończona hehe. Mała daje nam popalić bo wogóle nie chce w nocy spać, troszkę brzuszek ją męczy choć ja jestem na diecie dla karmiących i staram się naprawdę uważać. Nie odzywałam się bo w niedziele miałam przykre zdarzenia, zatrzymały mi się skrzepy w macicy i dostałam 40 stopni gorączki. Musiałam jechać do szpitala. Na szczescie dostalam jakies tabletki poronne i antybiotky i juz jest ok. nie musiałam przerywac karmienia. ale czułam sie fatalnie. myslalam ze zejde...

Gość gośćEwa
Nie wiem czy ktoś robił badania rezerwy jajnikowej 2 razy. .... Ja przed operacjia miałam 6.5 Po operacji usunięcia jajowodu i torbieli endometrialnych dziś wynik 1.2 . Czy wysoki wynik mógł być spowodowany torbielami ,wodniakiem ?? Ciekawe

Gość evitaz
Anusia jak Twoje usg prenatalne? Dziewczyny co u Was?

Gość ewciaewcia
Mamaola jutro jeszcze mam wizyte sprawdzic pecherzyk. Wczoraj bylam i miał 21 mm jak pęknie dzis to klapa. Jutro jade sprawdzic.

Gość gośćEwa
Ucieło mi pół posta

Witajcie, dawno sie nie udzielalam,ale podczytuje co piszecie. Ja juz stracilam nadzieje zebym sie zdazyla zakwalifikowac do refundowanego in vitro :( Mialam dopiero 1 probe (2 transfery) nie powiodly sie no i coz 2 proby przepadna zapewne :( Zaczynamy sie powoli tylko zastanawiac nad kwestia taka iz mam zamrozone komorki i waham sie czy wydac ok 5 tys i skorzystac z tego czy uskladac troche wiecej i zrobic prywatnie w Czechach??? Moze cos doradzicie , wypowiecie sie jakos na ten temat. Sama nie do konca wiem co robic, stracilam nadzieje ze tu u nas sie uda...

Gość gośćEwa
Ewcia jak tam

Gość gośćEwa
Życzę Wam wszystkim zdrowia zdrowia i cierpliwości i spełnienia tego wielkiego marzenia by 2016 leżał koło Was mały bobas albo dwa