Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna2608

Starania o dziecko in vitro 2015

Polecane posty

Gość gość W
Gosc mm,bylam w Czechach tylko turystycznie.A mieszkam w Danii,a tu kliniki sa dosc zadko rozsiane,obojetnie ktora bym wybrala i tak mam do niej 150km.Popytaj o konsultacje(moze maja otwarte w weekend)i jak sie dowiesz czegos to daj znac;)Powodzenia dla wszystkich dziewczyn starajacych sie;)Nie poddawajcie sie!!!

Gość gośćMarta
ewciaewcia ja dzisiaj dostałam okres i już biorę tabletki. Oby szybko zleciał czas do tego transferu. Ja bedę miała podane 2 zarodki a Ty ile?

Gość gośćMarta
Dziewczyny czy robiłyście badanie na toksoplazmozę przed zabiegiem in vitro? I czy to jest wazne aby to badanie wczesniej wykonac?

Ja robiłam toxoplazmoze przed zabiegiem bo tak zalecił lekarz.

Gość ewciaewcia
Ja tez robiłam toksmoplazmoze i różyczke. Ja bede miala podany jeden zarodek bo oststni mi został. Jakie masz leki?

Gość gośćMarta
Ja przyjmuje Estrifam 2mg ktory zawiera zenski hormon estriadol.

Gość gośćMarta
Estradiol

Ja mam clo. W piątek wizyta moze teraz owulacje bede miec normalną bo ostatnio mialam za późną i nici z transferu.

http://images78.fotosik.pl/221/03a7a81d04e5dde5med.jpg Hurra!!! Działa interneto w szpitalu i mogę popisać z laptopa, bo z tel coś nie idzie. No więc witamy się już w szerszym gronie na tym świecie Jestem prze szczęśliwa. Zameldowałam się w środę w szpitalu, planowana cesarka w czwartek rano ale o 00.30 poczułam mocny skurcz i ogromne parcie na pęcherz, nim doszłam do łazienki odeszły mi wody i ogarnął strach, że to JUŻ!!! Szybko na stół i o 1.25 przyszła na świat Hanna 2200g a o 1.27 Zofia 2700g. Od początku Kokoszki oddychaj same Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie) Niestety Kokoszki maja niedobory wapnia i magnezu, dziś były na ostatniej mam nadzieję kroplówce, jutro pobiorą krew i zrobią usg przez ciemiączkowo i jesli wszystko będzie git jutro wychodzimy do domu, więc proszę trzymajcie za nas kciuki.

Gość gość MM
Ojjj super , duzo zdrowka dla Was :*

Gość gośćMarta
Mamaola serdecznie Tobie gratuluję! Życzę Wam duzo zdrowka no i trzymam za Was mocno kciuki :-)

Gość gość W
Mamaola gratulacje no i wracajcie szybko do domku;))

Gość gośćEwa
Mamaola gratuluję !!!!ale wyczuli z data

Gość gość
MammaOla ale masz piekne dziewczyny :). Gratulacje.

Gość evitaz
MammaOla gratulacje :) super wiadomość :D

Gość gość kasia
Ola cudowne Dziewczynki :* :* gratuluję Wam Kochana :) teraz czeka Cię mnóstwo pracy hehe, ja z jedną czasami wysiadam, choć to pewnie wina kolki. Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnej sprawnosci bo na pewno się przyda ;)

Gość Ellaak
Witam! Jestem tu nowa. W piątek miałam transfer i czekam w nerwach na wynik. Trochę mnie piersi bolą, więc mam nadzieję, że się udało :) Pozdrawiam

Gość gośćMarta
Ellaak to super ze mialas transfer! Trzymam kciuki aby sie udalo. A czy to byl Twoj pierwszy transfer?

Gość gośćMarta
Ellaak to super ze mialas transfer! Trzymam kciuki aby sie udalo. A czy to byl Twoj pierwszy transfer?

Gość gośćMarta
Ellaak to super że miałaś transfer! Jak tylko bedziesz już coś wiedzieć to daj znać. Trzymam kciuki aby się udało. A czy to był Twój pierwszy transfer?

Gość gość
Hej, dziewczyny czy jest szansa ze in vitro uda sie za pierwszym razem czy statystcznie to maloprawdopodobne? Odpowie ktos?

Gość gośćMarta
Hihi :-) Myslalam ze moje posty sie nie dodaly a teraz widze ze az 3 sa.

Gość goścmalabiedronka
Czesc, jestem nowa i poki co zrozpaczona ciaglymi porazkami. Testami ciazowymi moglabym pokoj wytapetowac. Negatywnymi oczywiscie. Chcialam za wszelka cene uniknac in vitro ale teraz jasno widze, ze to pewnie jedyna, ostatnia szansa na powiedzenia dla mnie. Niewazne. Chcialam Was, bardziej doswiadczone w temacie zapytac, czy czesto zdarza sie ryzyko przestymulowania i z czego to wynika? Bo skoro bierze sie zastrzyki i jezdzi na usg kontrolne co 2-3 dni to z czego wynika ryzyko przestymulowania? I ostatnie pytanie, czy in vitro moze byc zagrozeniem dla zycia, zdrowia czy bez przesdy? Prosze napiszcie czy ciezko przechodzi sie emocjonalnie i fizycznie te stymulacje...tyle mitow wkolo naroslo ze az boje sie zaczac a czas ucieka. Pozdrawiam i bede naprawde wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi.

Gość gośćMarta
Uwazam ze jest szansa ze za pierwszym razem sie uda. Niestety mi sie nie udalo ale juz niedlugo drugi transfer :-)

Gość gośćanonimka
Ellak, trzymam za ciebie kciuki dziewczyno! A kiedy testujesz? Ktore to podesjscie, pierwsze? Jak wspominasz cala procedure tj czy dobrze ja znioslas?

Gość gośćmalabiedronka
Marta, powiedz prosze czy jest sie czego bac? Ile musialas wziac zastrzykow i czy to jest bolesne? Czy sa jakoes chustawki emocjonalne etc? No i ile jajecEk wyhodowalas po tej stymulacji i ile udalo sie zaplodnic? Zostaly wam jakies mrozaki?

Gość gośćmalabiedronka
Hustawki mialo byc

Gość gośćMarta
Malabiedronka poczytaj nasze wczesniejsze wypowiedzi na tym forum. Co nas nie zabije to nas wzmocni :-)