Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jechac samej na wycieczke z biurem podrozy?

Polecane posty

Gość gość
hej ja tez nie mam z kim podrozowac, chociaz bardzo lubie jesli masz ochote to sie odezwij moze wybierzemy sie razem? mieszkam 1.5h drogi od londynu

hej ja bylam w Tajlandii bez biura podrozy ale za to z osoba towarzyszaca, ale byla z nami dziewczyna ktora podrozowala sama. Jezeli pojedziesz z biurem podrozy to przynajmniej nie musisz sie o nic martwic bo wszystko masz zalatwione, ale i placisz 2 razy wiecej. My jezdzimy zaaawsze na wlasna reke i bardzo sobie chwalimy taki styl, ale dobra organizacja jest tutaj potrzebna. Wakacje na wlasna reke zorganizowalismy juz 6 razy na greckich wyspach (rodos, kos, santorini, kreta, kefalonia i Zakynthos) w Tajlandii i w Meksyku a teraz planujemy Malediwy. Jezeli czujesz sie na silam sama zorganizowac wakacje to jedz!!!! i absolutnie nie przejmuj sie tym ze bedzie glupio bo jedziesz sama!!! p.s. a Tajlandia jest przepiekna pozdrawiam

Gość gość
na pewno o wiele lepiej jest jechać/lecieć na wycieczkę z biurem podróży. Ja sama nie zdecydowałabym się wybrać w obce mi miejsce bez zaplecza dlatego poleciałam na wycieczkę objazdową do hiszpańskiej Andaluzji z biurem podróży http://cortinatravel.pl/. Podczas 8 dniowej wycieczki miałam okazję zobaczyć różne piękne miasta, ich kulturę i obyczaje, między innymi: Granadę i przepiękną rezydencję Alhambra, Cordobę ze średniowieczną starówką i Sevillę, która jest stolicą flamenco. Polecam Wam takie wycieczki objazdowe. Można wiele zwiedzić i zobaczyć za jednym zamachem.

Gość gość
No wlasnie a ja objechalam te same miejsca sama z mezem :) A jakie to niby zaplecze potrzeba aby zwiedzac samemu Hiszpanie? Przeciez to nie Afryka/Azja. Podobna kultura, mowia po ang. To tak jakbym bala sie pojechac na drugi koniec Polski bo "obce tereny" ;) Zorganizowane grupowe wycieczki, wydzielony czas...co kto lubi

Gość gość
Widzę, że mój temat wciąż żyje :-) Muszę powiedzieć, że byłam jednak w Meksyku z biurem podróży i absolutnie nie żałuję! W całej mojej 25os grupie byłam tylko ja sama i nie czułam się samotna! Spotkałam naprawdę sympatycznych, mądrych ludzi zawsze miałam z kim porozmawiać czy pochodzić i nikt na mnie krzywo sie nie patrzał, że jestem sama ani się oto nie pytał, moja wycieczka była to objazdowka plus ostatnie dwa dni wypoczynku i było super! A do tego trafiłam na super last minute ; ) teraz wiem, że nie było czego się bać, mam super wspomnienia, których nikt mi nie zabierze, a ja zakochałam się w Meksyku od pierwszego wejrzenia ;) p.s. czasem jednak zdarzyło mi się spacerować samej i tez nie czułam się samotna i nie czułam żadnego niebezpieczeństwa jak to wszędzie piszą..w nocy jest bardzo wielu ludzi bo Meksykanie lubią nocne życie ,uwielbiają się bawić i wiem, że na pewno jeszcze kiedyś wrócę do Meksyku ;)

Gość gość
Także teraz ja mogę powiedzieć, że warto nawet z biurem podróży jechać samej na wycieczkę a do tego jak się trafi na super cenę to tym bardziej ; ) Ja nie chwaląc sie zapłaciłam za wycieczkę pół ceny niż zwykle, z tym ze, że za półtorej dnia miałam wylot ;) teraz wiem, że cały świat stoi otworem ;) pozdrawiam!

Gość wawanka
samej :) sporo zaoszczędzisz, a i więcej okazji do poznania ciekawych ludzi - ci raczej nie tkwią w hotelach :P http://mojeloty.pl/loty-do/paryza/ - tu możesz znaleźć bilety w korzystnych cenach, warto monitorować stronę.

Gość gość
Zależy co wolisz, ja jestem wygodnicka, więc wolę biuro, korzystam z tego http://www.traveliada.pl/ Wzszystko masz w cenie, nocleg, jedzenie, przelot o nic nie trzeba się martwic

Gość jak krew
Jestem tu by powiedzieć wam: miłość, dobro i cierpliwość Jezusa do was nie ma granic, to on jest tym czego Ci zawsze gdzieś tam na dnie serca brakowało, to za nim była ta tęsknota kłująca Cię gdzieś od czasu do czasu, to stąd ten smutek gdzieś na dnie radości nie męcz się dłużej, już dziś zacznij modlić się o prawdziwą bliskość z nim, a gdy zostanie to spełnione gwarantuję Ci że oszalejesz ze szczęścia, to jest coś czego się nie da z niczym porównać, jestem wdzięczna za szczęście które eksplodowało w mojej dotąd smutnej i znudzonej, pełnej strachu duszy. On da Ci to czego nie da Ci nikt inny, nigdy, prawda krzyczy do Ciebie właśnie teraz, właśnie po to żebyś od tego, dokładnie tego momentu zaczął nowy lepszy etap, etap który doprowadzi Cię do milion razy lepszego zakończenia niż kiedykolwiek dla siebie przewidywałeś, rozumiesz? Mówię to serio i mówię to do Ciebie !

Gość gość
Ja planuje bombaj i goa sama w listopadzie.

Gość Marta8989
jest kilka wyszukiwarek, w których znajdziesz wycieczki dla singli (odpowiednie zakwaterowanie - jedynka, program rozrywkowy i animacje). np. tu http://www.travelshops.pl/wczasy,oferty,last-minute,dla_singli znajdziesz wszystkie dostępne oferty dla singli z największych biur podróży, wiec nie trzeba sprawdzać każdego z osobna

Gość kasia522
Moim zdaniem nikt nie będzie patrzał się na Ciebie z byka, niektórzy nawet będą Ci zazdrościć. Wiem co mówię, bo byłam nie dawno w Wietnamie z biurem podróży http://wietnamwycieczki.pl/ i szczerze polecam takie wyjazdy z biurem

Gość gość
Lepiej skorzystać z oferty biura turystycznego. Po pierwsze taniej to wychodzi a po drugie można dużo ciekawych osób poznać. Ja w tym roku jadę do Hiszpanii z biura Grześkowicz, dość spora grupka osób z mojego otoczenia się wybiera, także ciekawie będzie.

Gość gość
Ja parę razy podrozowalam samotnie z biurem podróży i nikt nigdy nie patrzył się na mnie dziwnie a ja nie czułam się samotnie. Od razu kogoś poznawałam i do dzis z paroma osobami utrzymuję kontakt. Z biurem podróży odwiedziłam tak odległe kraje jak Meksyk czy Tajlandia i to super last minute ;)

Gość Janina_51
Ja też nie jeżdżę z biura, ale z osobami towarzyszącymi. Jak nie ze znajomymi to z... nowymi znajomymi. Są portale gdzie można poznać ludzi chcących jechać w podobnym kierunku i spokojnie przed wyjazdem można się lepiej poznać, a zawsze jest raźniej i bezpieczniej, a i ciekawiej ;) najlepiej w google wpisać portal podróżnika i zarejestrować się. na olneo.pl można dodać szybkie ogłoszenie i mają *******le to nie jest jedyny taki portal - co kto lubi

Gość gość_Jacek
Polecam wyżej wymieniony, ale z racji bezpieczeństwa radzę kontaktować się z użytkownikami z jakimś stażem, a ponadto takimi, których można "przeszpiegować" na fb ;) olneo jest w sieci ponad 10 lat. O czymś to świadczy, ale i inne podobnie.

Gość Kasia_1987_1
Oczywiście, że ma to sens o ile ktoś od podróży oczekuje czegoś więcej niż opaski na rękę i darmowych drinków przy basenie. http://olneo.pl - jest doskonałym przykładem że można znaleźć osoby "obcykane" w danym kierunku, a wakacje będą niezapomniane, a i często tańsze -choć nie o to chodzi moim zdaniem. Nie mniej wolę podróżnika pasjonata, a nie rezydenta w hotelu.