Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 24 lata i dowiedziałam się, że mam raka...jak powiedzieć o tym rodzinie ?

Polecane posty

Gość gość

rodzicom, bratu ? moja mama sie załamie i tak ma juz mase problemow, stracila niedawno prace :( znajomym mowic ? nie chce ''sztucznej'' troski, telefonow jak u mnie, jak sie czuje :O

Współczuje:( Prędzej czy później i tak się dowiedzą:( jak sie dowiedziałaś o chorobie??

Gość gość
mamo, mam raka, ale nie jest zlosliwy

Gość gość
Modlitwa i jeszcze raz modlitwa. wielu ludzi dzieki Bogu zostało uzdrowionych. a nawet jak umzesz to nawrucenie przed smiercia daje szczesliwe zycie po drugiej stronie. a dla rodziny powiedz ze nawet jak umzesz to bedziesz w dobrych rekach. Tak powiedzial JAN PAWEL 2 przed smiercia

Gość gość
Nikt nie bedzie do Ciebie dzwonil! Myslisz, ze kazdy sie wyrywa do rozmowy o chorobie z ciezko chora osoba? Jak sie dowiedza, to raczej zaczna Cie unikac. Czasami spotkaja kuzyna znajomego sasiada Twojego brata, ktory udzieli im informacji typu ze Cie rzadko widuje, ze nie wychodzisz z domu, ze schudlas, zmizernialas itp. itd... Zycze zdrowia.

Gość gość
mamo, tato, mam raka, ale nie chce o tym rozmawiac, powiadomcie reszte rodziny, niech uszanuja moja decyzje i dadza mi spokoj. kropka.

Gość gość
Dokladnie, gdy ja kiedys ciezko zachorowalam, chodzilam jeszcze do liceum i zniknelam nagle to wiem ze sie pytali o mnie, co sie ze mna dzieje, mysleli ze rzucilam szkole, wychowawczyni przekazala informacje co sie stalo, ze jestem w stolicy w szpitalu etc pare osob napisalo smsa co slychac, jak zyje a potem ? cisza, olali mnie, twoj los ludzi nie interesuje :O to blyo strasznie przykre, ze nawet kolezanki, prawie przyjaciolki mialy mnie w d***e, okazalo sie dla kogo jestem wazna :(

Gość gość
może porozmawiaj o tym z psychologiem? albo razem się do niego wybierzcie? jak coś to możesz anonimowo porozmawiać z tym: 703 402 501

Gość gość
normalnie, tak jak normalnie rozmawiasz o innych sprawach gdybym była chora nie potrafiłabym ukrywać przed mamą że coś jest nie tak zresztą w rodzinach w których ludzie są ze sobą blisko i dobrze się znają nie da rady nic ukryć nie wiem po co zakładałaś ten temat myślisz że mamie będzie lżej gdy dowie się o tym później ? podejrzewam że to kolejny temat prowokacja bo ludzie uwielbiają nurzać się we wzbudzonej takimi tematami litości i współczuciu

Gość gość
My w rodzinie mowimy sobie o wszystkim, o sukcesach i porazkach, niepowodzeniach, o kazdej malej p*****lce! Nie wyobrazam sobie jakbym miala przemilczec moja chorobe? Od tego jestesmy rodzina, zeby sie wspierac. Na dobre i na zle!

Gość gość
Nic nie musisz mowic, jak z dnia na dzien wylysiejesz, to mama sama sie domysli :P to prowo na 100%

Gość gość
Nowotwora czy raka?