Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polarisa

Czy wedługa was ten test jest pozytywny foto

Polecane posty

Gość gość
Pusciłam cię przodem bo ty tego mózgu bardziej potrzebowałaś :classic_cool: dzido!

Gość polarisa
ok,pocieszacie mnie i staram się podnieść na duchu waszym wsparciem,dzięki... mąż bardzo się cieszy,ma brata o 15lat starszego i jak tylko zaczęliśmy starać się o dziecko powiedział,że chce mieć dwójkę i najlepiej jedno po drugim,bo nie chce żeby jego dzieci miały ze sobą kontakt taki jak on z bratem(a raczej jego brak) mieliśmy problemy z poczęciem dziecka,w zasadzie to mam za sobą dwa cięcia brzucha-2012r.miałam operację i wycieli mi jeden jajnik,cieli normalnie jak do cc,i teraz 2014 urodziłam syna przez cc.. ja jestem w szoku,bo miesiąc temu odstawiłam tabsy dla karmiących,źle się po nich czułam i przestałam karmić piersią,gin kazał odczekać miesiąc i z kolejną miesiączką miałam zacząć brać normalne tabletki a tu okresu brak i brak....pomyślałam,że znowu mam jakieś zawirowania hormonalne tak jak podczas starań o syna ale coś mnie tknęło i....to jest szok!!! bo o syna tyle się staraliśmy,tyle przeszliśmy,a tu jeden raz!!! i ciąża? jurto rano idę na betę,o 20:00 na maila dostanę wyniki,myślałam,że może mi się wydaje,że sobie wmawiam tą kreskę,ale skoro wy też ją widzicie, tzn.że nie ma szans ....

Gość gość
Widzisz tak to jest. Ta kuzynka co zaszla 8 m-cy po cc rowniez lata starala sie o pierwsze dziecko , tak jak ty karmila piersia i tez myslala ze jak w pierwsza ciaze zajsc nie mogla to z druga pewnie tez latwo nie bedzie. A tu raz wystarczyl i juz wsiane. Kobieta po ciazy jest bardziej plodna.

Gość gość
Niemożliwe stalo sie możliwe u nas bylo podobnie o syna staralismy sie ponad rok po terapii hormonalnej cudem zaszlam w ciaze nie dawano nam duzej szansy synek urodzil sie zdrowy wszystko elegancko i co slysze od lekarza ze z drugim dzieckiem czeka nas podobna przeprawa jezeli bedziemy chcieli wogole miec drugie dziecko ale szanse znikome i co !!!!! O drugiej ciazy dowiedzialam sie jak synek mial 10 miesiecy NIEMOZLIWE STALO SIE MOZLIWE bez zadnych terapi wspomagaczy zero! Ja oczywiscie morze lez wylalam bo za szybko pierwszy syn malutki chcialam sie jemu bezgranicznie poswiecic a tu bedzie dwojka .Termin mam na 10 stycznia chyba bedzie cesarka choc chcialabym naturalnie rodzic zeby sie w miare szybko zebrac i zajac sie od razu dziecmi. Glowa do góry :)

Gość polarisa
Do tej pory uważałam,że ten kto "wpada" musi mieć z***biście niefart w życiu,bo ja się starałam latami i nic,a inni bzykną sie raz i już ciąża..teraz sama się przekonałam na własnej skórze,jak to jest wpaść :) ja i wpadka..znajomi to chyba umrą ze śmiechu a rodzina zejdzie na zawał,jak im powiemy :)

Gość gość
wiesz co ja jednak bym zrobiła bete bo jak brałaś tabsy to niekoniecznie ciąża miałam tak samo 2 krechy a ciąży nie było właśnie przez zaburzenia hormonalne więc nie sugeruj się tym tylko potwierdź i martw się wtedy

Gość polarisa
mąż co przejdzie koło mnie to się zawadiacko uśmiecha,jest dumny chyba ,że drugi raz mu się udało , a ja się tak bardzo martwię..

Gość gość
No ja tak samo myslalam o wpadce ale stalo sie pozniej sobie uswiadomilam ze niemoge podchodzic do tej ciazy jak do tragedii bo jak pozniej spojrze córeczce w oczy i pomysle ze "mamusia cie nie chciala wiesc o twoim istnieniu byla tragedia " i zmienilam nastawienie. Boje sie tylko o syna bedzie mial 19 miesiecy jest oczkiem w glowie mamusi cycusiem bo jestem z nim non stop maz pracuje rodzina wpada i wypada a jest bardzo wymagajacy potrzebuje zeby mu poswiecac czas ciezko ma sam sie zabawic taki typ. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni pewnie przez pierwsze pol roku bede chodzic jak trup nieuczesany nieumalowany ale przezyje.:D

Gość polarisa
no beta to absolutna konieczność,dlatego od razu zadzwoniłam i się umówiłam na cito,test czułości 10IU/I i 32dc,a może był uszkodzony? robię sobie nadzieję :)

Gość gość
a powtorzylas test ciazowy? Daj znac jaki bedzie wynik bety :)

Gość polarisa
gość dziś no ja też miałam taką nadzieję,że odżyję teraz (mieliśmy fatalny start :( ale teraz już jest naprawdę super chłopak i narzekać nie mogę ) że wrócę do pracy po macierzyńskim,w kwietniu jeszcze mały ma mieć operację,a tu ciąża...

Gość polarisa
nie,testu nie powtarzałam,dziś robiłam ok.godz.10:00 z drugiego siku...oczywiście dam znać i będziecie mnie dalej mogły pocieszać...

Gość gość
I co tam?

Gość gość
nie wiem skąd ludzie biorą pewnośc , że jak będzie mała róznica wieku to rodzeństwo będzie sie lepiej dogadywać?? przecież jest różnie ? tego się nie przewidzi ... wracając do testu ... to pozytywny :)

Gość gość
Mój synek ma 10 miesięcy a ja jestem w 14 tc. Na początku też był to dla mnie szok, bałam się reakcji rodziny, ale wszyscy gratulowali i przy mnie nic nie powiedzieli. Teraz mam w d***e co mówią i myślą inni. Najważniejsze jest żeby dziecko urodziło się zdrowe.

Gość gość
Też taki miałam i był pozytywny :) też byłam w szoku, ale mała ma teraz 9 miesięcy i jest super !

Gość gość55578
I co tam wyszlo z badania autorko?

Gość polarisa
przeżywam szok....beta 901 !!!!!

Gość polarisa
więc dziewczyny tak wyglądają testy jak najbardziej pozytywne...mam nadzieję że już wkrótce pozytywny będzie również mój nastrój bo póki co jest do d**y :(

Gość gośćannnnn
Będzie dobrze zobaczysz :D. Moi znajomi tak machnęli dwójkę dorosłych już dzieci. Zawsze mówili że tak się cieszyli z jednego że z tej radości aż drugie im wyszło :). Teraz nic nie zrobisz - możesz tylko zadbać o siebie jak najlepiej umiesz. Dobry lekarz, dbanie o siebie i przede wszystkim nie dźwigamy i to już teraz. Pocieszeniem może być to że zanim macica zacznie się na dobre rozciągać minie rok od cc. A rodzinie może na razie nic nie mówcie, zostawcie nowinę na nowy rok, jak już się troszkę ustabilizujesz

Gość polarisa
"Zawsze mówili że tak się cieszyli z jednego że z tej radości aż drugie im wyszło usmiech.gif ." ha,ha,ha ...zaczyna do mnie dochodzić...mozolnie,powoli...że jestem w ciąży i muszę stanąć na wysokości zadania i zacząć się uśmiechać ... czeka mnie zap*****l straszny :( wiem to,pocieszam się,że raz a porządnie i będę miała pieluchy i butelki raz na zawsze z głowy...

Gość gość
Widzisz, dla Ciebie szok że tak szybko 2ga ciąża, ja w szoku, że w ogóle w ciąży jestem, a planowałam tylko jedno dziecko, kategorycznie wykluczałam drugie... Będzie dobrze, za rok będziesz się z tego śmiała.

Gość gość
To ja- ta która na początku napisala "gratuluje" , a reszta mnie zbesztala:-). Nadal podtrzymuje i gratuluje bo wiedzialam, ze to będzie powód do az takiego zmartwienia i tez myśle, ze za rok pekniesz ze smiechu jak zobaczysz maleństwo ( oczywiście na mysl o tym co pisalas przedwczoraj). Trzymam kciuki, kto jak nie my!:-)

Gość gość
To nie będzie powod*