Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eweli

Jestem okropna ;(

Polecane posty

Gość Eweli

Miałam za gimnazjalnych czasów przyjaciółkę... Niestety, teraz jesteśmy w innych szkołach ( Ja liceum ona zawodówa). Mówiłam jej, że pójdę razem z nią do tej zawodówy, ale kiedy w 3 klasie gim, zaczęłam się uczyć i dostawać dobre oceny, mama zaproponowała mi to liceum. Ogółem przez całe gim miałyśmy przerąbane przez plotki jej ,, byłego'' i moją subkulturę. Więc kiedy powiedziałam jej ,że chcę mieć dobrą przyszłość i chciałabym iść z nią, ale jak ma takie oceny to jej nie przyjmą. Obraziła się wtedy na mnie mocno, a teraz ja mam poczucie winy z tego powodu. Przyjażniłyśmy się odkąd pamiętam, od przedszkola. Chciałam z nią utrzymywać kontakt, a ona powiedziała ,że jestem samolubna bo stawiam szkołę nad przyjaźnią. Czy mam w takim razie zrezygnować z dobrej szkoły do niej? Chociaż i tak nie zechce się ze mną z powrotem zaprzyjaźnić...

Gość gość
ona też stawia szkołę ponad przyjaźnią może spróbuje mieć lepsze wyniki i się przenieść?

Gość gość
moja odpowiedź jest prosta:Z podniesioną głową powinnaś jej przytaknąć że rzeczywiście stawiasz na szkołe i swoją przyszłość. Badźmy szczerzy że największą glupotą by było jak byś mając dobre wyniki poszla do zawodówki.Prawdziwa dziecinada,nie obraź się ale zrozumiesz to za jakiś czas

Gość Eweli
Wiem :C Ale w tym problem ,że ona mnie teraz obgaduje i zatacza złą opinie w mieście... Naprawdę trudno się jest poświęcić..

Gość gość
Tym bardziej, po co ci taka przyjazn. Idz swoja droga

Gość gość
Nikt jej nie zabroni spróbować swoich sił. Chce, niech próbuje. Ty z kolei zadbaj o swoją przyszłość. Przyjaźnie przechodzą różne etapy. Jedne się kończą, drugie przetrwają czas i lata, a czasmi nadchodzi czas na nowe.