Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość20

JAK UKRYĆ SWÓJ WYJAZD ?

Polecane posty

Gość gość20

Witam, piszę z dość nietypową sprawą, bo naprawdę czuję się już totalnie bezradna. Mam 20 lat, studiuję i niestety nadal jestem na utrzymaniu rodziców. Ze swoim chłopakiem jestem od ponad 3 lat. Moi rodzice są bardzo przeciwni temu związkowi, ogólnie są mega toksyczni , oczywiście jest dla nich "nie dość" czyli nie dość bogaty, nie dość wykształcony itp .. Ale ja go kocham i nie mam zamiaru rezygnować z tego związku. W zasadzie to czekam, aż zacznę żyć na własny rachunek. No i sprawa wygląda następująco: Dwa dni temu mój chłopak zaprosił mnie na sylwestra do Paryża. Opłacił nam bilety, poprosił naszego wspólnego przyjaciela żeby nas przenocował. Wyjazd ma być 6dniowy, od razu po świętach mielibyśmy wyjechać. Ale.. pojawia się problem. Wiem, że gdy powiem rodzicom, na pewno zrobią mi nieludzką aferę. Nie zgodzą się i niestety ja, będąca już pełnoletnia nie będę w stanie nic z tym zrobić. A nie chcę tego. Bardzo chciałabym pojechać z moim ukochanym. No i pojawia się problem. Nie wiem czy jest sens kłamać.. Jeśli tak to jak... Proszę pomóżcie mi. Naprawdę nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Odpuścić sobie Sylwestra, czy okłamać rodziców i narazić się bądź co bądź na niezłą wtopę.

Gość gość
to powiedz, że jedziesz ze znajomymi

Gość gość20
będą chcieli wiedzieć z kim, oni mają manię na punkcie kontrolowania mnie właśnie dlatego że jestem z chłopakiem który IM nie odpowiada...

Gość gość20
poza tym myślałam, żeby ich jakoś okłamać z tym wyjazdem, tylko ja brałam pod uwagę Polskę, może że jadę w góry i tu pojawia się problem kosztu połączeń.. Ten cały roaming... No i naprawdę, nie mam już pomysłów.

Gość gość
no to powiesz z kim, podasz tego znajomego u którego będziecie nocować i np. jego dziewczynę

Gość gość20
Spytają skąd mam kasę na taki wyjazd do Paryża, bo groszowa sprawa to nie jest. Będą chcieli mnie na lotnisko podrzucić żeby zobaczyć z kim lecę, bo będą się domyślać że z nim.. Sprawa jest fatalna.

Gość gość
masz 20 lat a dajesz się tak kontrolować... oni są toksyczni, bo im na to pozwalasz, powiedz, że jedziesz i już, nie masz 3 lat

Gość gość
Fatalną sprawą jest fakt że pozwalasz rodzicom wchodzić w swoje życie z butami. Wybacz, ale jestem matką dziecka o parę lat staraszego od CIEBIE, i dopóki studiuje, zadbanie o edukację jest moim (Twoich rodziców) zasr----nym obowiązkiem. Łaski nie robią. Jedź. Postaw na swoim. To bardzo ładnie że chłopak kupił Ci bilet. Dorośnij i postaraj się jak najmniej zwierzać rodzicom ze swoich prywatnych spraw. Nie pozwól im na manipulacje. Rozumiem że mogą mieć jakieś obawy bo jesteś ch dzieckiem, ale na "boga"! Bez przesady. Może martwią się się że "z brzuchem" wrócisz? Postaraj się aby tak nie było. Zyj i korzystaj z życia byle bezpiecznie. Powodzenia :-)

Gość gość
no to powiedz im z kim lecisz, zabronią ci? do domu nie wpuszczą?

Gość gość20
Zabiorą mi kieszonkowe i nie pozwolą oglądać telewizji :(

Gość gość
Jestem tego samego zdania co gość z 00;13 ,mam też dorosłe już dzieci i mają pełną swobodę działania ,też studiują ale mam do nich zaufanie za odpowiedzialne podejmowanie decyzji.Jeśli by mnie zawiedli to wówczas bym ich ograniczała ,a dopóki wszystko jest okey to niech żyją według własnego scenariusza.Wiem o nich tyle na ile sami się mi zwierzają , i to mi w zupełności wystarcza .A przyjaciół czy partnerów sami sobie wybierają według własnych gustów.Autorko porozmawiaj poważnie z rodzicami , że jesteś już dorosła i chcesz już sama odpowiedzialnie , ale zaznaczam ODPOWIEDZIALNIE decydować o sobie niech ci zaufają a dopiero jak ich zawiedziesz niech ingerują .