Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Konkubinat

Polecane posty

Gość gość

Mam taką sytuację, co wy o niej myślicie? Jesteśmy razem od 5 lat. Mieszkamy razem. Dzieci nie mamy, bo ja nie mogę, musiałabym iść na leczenie. Ale nie chcę chyba mieć dzieci bez ślubu. Wiem, że mojemu 'konkubentowi' jak go teraz nazywam nie zależy na papierku. Ale dla mnie to bardzo ważne, żeby móc go nazywać mężem. Tylko nigdy mu tego nie powiedziałam. Nie chcę naciskać, wolę, żeby to była tylko jego decyzja, kiedy się oświadczy. Tylko ostatnio coraz bardziej mnie to męczy. Może dlatego, że skończyłam dopiero studia i jestem gotowa na nowy etap w życiu. I chciałabym, żeby wszystko było jak należy. NAjpierw ślub, potem dzieci. Wiem, że byłby dobrym ojcem, partnerem też jest dobrym. JA staram się tez być dla niego jak najlepsza. Ale mimo wszystko coś mnie powstrzymuje przed pytaniem wprost. Zwłaszcza, że kiedyś narozrabiałam, na początku znajomości. On wtedy powiedział, że zamierzał mi się oświadczyć, ale ja stwierdziłam, że przecież mówiłam, że zaręczyny to mają być w Paryżu. Teraz już tak nie uważam, ale jemu już jest chyba wszystko jedno czy będziemy małżeństwem czy bez małżeństwa. A ja bym się dużo lepiej czuła z pierścionkiem. Dużo bezpieczniej.

Gość gość
to masz problem - on soje zdanie wyraził jasno, ty nie...więc czyja to wina, że on nie wie, że ty chcesz? Swoją drogą fajnie go nazywasz, na jego miejscu pieprznęłabym tym wszystkim (i to już dawno, przy tekście o paryżu)