Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dostajecie rozgrzeszenie biorąc tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość
biore tabsy w małzeństwie bo nie chce wiecej dzieci

Gość gość
A ty się spowiadasz z tego że tabletki bierzesz? A co to kogo obchodzi to jest twoja sprawa i twoje ciało. Ja pierdzielę? Ludzie opamietajcie się z tym gadaniem normalnych rzeczy w konfesjonale. Może weź się wyspowiadaj z tego co trzeba, że komuś źle życzyłaś, jak większość ludzi :(

Gość gość
Ja pierdzielę? Ludzie opamietajcie się z tym gadaniem normalnych rzeczy w konfesjonale. Może weź się wyspowiadaj z tego co trzeba, że komuś źle życzyłaś, jak większość ludzi smutas.gif to prawda, niestety, teraz ludzie sobie źle życzą .........

Gość gość
Hmmm ciekawy temat... Jestem mężatką i mam dwoje dzieci... Pierwsze poczęte w 7 dc drugie w 31... Od zawsze mialam nieregularne cykle i tak pozostało a nawet się nasiliło (po podjęciu pracy w systemie 3 zmianowym)... I teraz mam dylemat NMPR opierają sie na obserwacji cyklu i stałej porze-w związku z marca u mnie nie do zrealizowania no i gdy cykle są w miarę regularne-u mnie cykl miedzy 29 a 56 dni...Stwierdzona hirperplolaktynemia która powoduje cykle bezowulacyjne... Dzieci więcej nie chce i nie moge miec(syt ekonomiczne) i dr powiedziała ze u mnie albo tabletki unormują @ i te poleca skoro nie planuje wiecej dzieci albo leki zwiększające płodność ale nie zabezpieczają i ciąża baaaardzo prawdopodobna bez zabezpieczania... I w tym wypadku tabsy to grzech z którego musze sie spowiadać czy leczenie???

Gość gość
spowiadamy sie z kazdego naruszenia dekalogu. a tam niema ani jednego slowa o antykoncepcji.

Gość gość
wczoraj daj sobie spokoj kobieto z tymi dylematami, liczysz sie tylko ty i szczescie twoje i twojej rodziny. Bog tak samo cie kocha nie zaleznie jakiego dokonasz wyboru. Lepiej sie modl do Boga abys mogla z jasnym umyslem dokonywac wyborow zyciu, bez wszystkich tych doktryn koscielnych. A jezeli wybierzesz antykoncepcje, to co od razu bedziesz miala napis na czole widoczny.

Gość gość
?

Gość gość
nie pisze nic o antykoncepcji , pisze tylko ze grzechem jest wylewanie nasienia na ziemie . Jesli nie bedziesz sie zabezpieczac , to mozliwe ze zajdziesz w ciaze , kazac mu zyc w biedzie , i innym dzieciom , ale pisze tez zeby w malzenstwie dawac sobie nawzajem szacunek i to co sie komu nalezy wiec grzechem jest rowniez to ze nie dajesz mezowi seksu jesli ma potrzeby . I co wy na to ? wiec antykoncepcja nie jest grzechem dziala jak kalendarzyk malzenski tylko wiecej szansy ze nie zajdziesz w ciaze .

Gość gość
Dodam ze ksiadz nie da ci kasy na dziecko by je utrzymac jak zajdziesz w ciaze .

Gość gość
nie chodzimy do kościoła nie mamy ślubu nasze dziecko jest nie ochrzczone zażywam tabletki anty żeby nie mieć więcej dzieci pozdro

Gość gość
mnie to rozwala :D hipokryzja na maksa - jestem członkiem KK (o konkretnych zasadach) ale coś tam nie pasuje więc tego nie przestrzegam. Bodajże protestanckie odłamy sa bardziej wylajtowane to czemu do nich nie przejdziecie? Tam będzie można 100% zasad przestrzegać bo to nie jest aż taki reżim często. Druga sprawa, co to za wiara gdzie lista grzechów zmienia się co parę lat? :D

Gość gość
??

Gość gość
ksiądz nie pyta mnie o moje życie osobiste, a ja nie wypowiadam się na temat jego dziecka, które uczę w szkole

Gość gość
"ksiądz nie pyta mnie o moje życie osobiste, a ja nie wypowiadam się na temat jego dziecka, które uczę w szkole" :D I tyle warta ta wasza wiara i ten wasz kosciolek :D Mniej niz zero.

Gość gość
up

Gość gość
tutaj nikt nie bierze tabletek!!!

Gość gość
brałam na studiach ale do spowiedzi nie chodziłam raz poszłam i powiedziałam, że jadę do mojego rodzinnego miasta na święta i chcę iść do komunii ale mieszkam z chłopakiem na studiach bo nie dostałam akademika i że używamy antykoncepcji bo nie stać nas aby na studiach mieć dziecko ale że mamy ślub zaplanowany to był ostatni rok studiów i dostałam rozgrzeszenie wiec nie wiem od czego to zależy jeden ksiądz da a inny nie da chyba tak to jest dla mnie antykoncepcja na studiach to była konieczność

Gość gość
a pozycje w jakich się kochacie też ksieżusiowi opowiadacie?? żeby się mógł podniecić? tylko u Was pewnie nuda, zamknięte oczy, ciemno, po misjonarsku, i żeby jak najszybciej był koniec. biada Wam, udręczeni życiem słudzy zakłamanego kościoła!! ciemne pały!