Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MINECRAFT,moje dziecko jest uzależnione od tej głupiej gry

Polecane posty

Gość gość

Ciągle przesiaduje na necie. Stała się opryskliwa,zdarza jej się nie odrobić zadań,nie chce czytać lektur. Opuściła się w nauce. Zauważyłam że wszystkie dzieciaki teraz mają na punkcie tej gry hopla. Próbowałam w to zagrać ale głowa mnie rozbolała od tych latających kwadratów. Wczoraj weszłam z ciekawości na allegro i jestem w szoku że ludzie kupują te figurki warte nawet 250 zł. Przecież to przesada żeby kupić kawałek jakiegoś kwadrata za taką cene!

Gość ccc ccc
ja też pozwoliłam grać mojej córce bo wszystkie niby grają i teraz żałuję. to był najwiekszy błąd wychowawczy jaki zrobiłam. córka gada przez 24 o tej grze, co zbuduje, co zrobi, jakie stworki tam są, mam dość i nie wiem jak jej to wybić z głowy.

Gość gość
znajdź jej normalne hobby, w końcu dziecko powinno czymś się zajmować, bo potem jest tylko gorzej, potem brak nauki, a na końcu będziesz miała ją na wiecznym utrzymaniu, a jak umrzesz ona wyląduje na ulicy

Pozwalanie dzieciom na granie w gry online tylko dlatego, że inni grają jest absurdem. Gra Minecraft, nie jest w cale grą budującą kreatywność i twórczość dzieci. W Turcji chceli zakazać publikacji tej gry ze względu na brutalność. Więc dlaczego pozwalamy dzieciom grać w taką grę dzień i noc ? Problemy jakie wymieniłaś to dopiero początek, jeśli chodzi o uzależnienia od kier online. Już teraz powinnaś zareagować ! Powinnaś nadzorować czas gry, a jeśli doszło już do tego że cóka ukrywa się z tym, że gra - to dobrym rozwiązaniem jest odłączenie internetu w całym domu. Musisz pamiętać kto rządzi w domu. Ustalcie wspólnie reguły gry, a przede wszykim CZAS jaki córka spędza grając. Kontroluj ją i jeśli nie będzie stosowała się do ustalonych zasad, wyciągaj z tego konsekwencje np. odłączenie interentu na 2 dni. Spróbuj zainteresować córkę innym zajęciem np. lepienie z masy solnej, robienie ozdób świątecznych, kolorwanki antystresowe, rolki czy inne zajęcia które dziewczynka lubi. Jest to zawsze czas poświęcony na coś innego niż gra. Być może można było by ją zaangażować w prace domowe np. pieczenie ciasta, pierniczków. Uzależnienie od gier w tak wczesnym wieku może nieść za sobą wiele konsekwcji np. brak snu, wyobcowanie, opóźnienie rozwoju emocjonalnego. Pamiętaj, że możesz temu zapobiec dzięki swojej konsekwencji. Polecam Ci książkę " Dzieci konsoli" H.Cash, K.McDaniel Dzięki niej zauważysz jakie błędy popełniasz i dostaniesz konretne rady jak je przezwyciężać. Jak rozmawiać i radzić sobie z uzależnieniem dziecka. - szczególnie od strony 149 do 188 Bardzo fajnym artykułem dotyczącym gry Minecraft jest artykuł, który bezwątpienia powinnaś przeczytać: http://technologicznie.pl/dziecko/minecraftowe-dzieciaki/

Gość gość
Większej bzdury na temat gier nie słyszałem. To takie same bzdury jak to, że GTA powoduje agresję. Minecraft i przemoc? A w realnym świecie nie ma przemocy niby?

Gość Wiktoria

--Witam, mam trzynaście lat, Wy Panie jesteście mamami. I rozumiem wasz ból. Jestem zauleżniona od minecrafta, nie umiem sobie z tym poradzić. Wasze dzieci mają tak samo po prostu..ciągnie to ich do tej gry. I nie umieją zaprzeczyć. Udają, że wszystko jest w porządku lecz nie jest. Uzależnienie wzrasta. Polecam coś z tym zrobić! Wiktoria.

Gość Xxxx_stalin_xxxx
22 minuty temu, Gość Wiktoria napisał:

--Witam, mam trzynaście lat, Wy Panie jesteście mamami. I rozumiem wasz ból. Jestem zauleżniona od minecrafta, nie umiem sobie z tym poradzić. Wasze dzieci mają tak samo po prostu..ciągnie to ich do tej gry. I nie umieją zaprzeczyć. Udają, że wszystko jest w porządku lecz nie jest. Uzależnienie wzrasta. Polecam coś z tym zrobić! Wiktoria.

Widzę że ktoś to odkopłał. Najlepsza rada to, usuń i kup kilka gazetek o minecraft. Czytaj i uwierz mi samo przejdzie. 

Gość Xxxx_stalin_xxxx
22 minuty temu, Gość Wiktoria napisał:

Widzę że ktoś to odkopłał. Najlepsza rada to, usuń i kup kilka gazetek o minecraft. Czytaj i uwierz mi samo przejdzie. 

Gość Dalszy problem

dziwo ktoś mi odpisał dziękuję, ale to na prawdę nie jest takie łatwe. Czemu ja sie tu zwierzam, ehh. To nie tak że usunę, kupię gazetki i mi to przejdzie to ciągnie do tej gry, ludzie są tam mili, można cudownie spędzić czas lecz potem za dużo grania i CYK zauleżnienie.

Nie umiem sobie z tym poradzić.

Gość jastrzyn

Ciesz się że nie jest na prawdę uzależniona od gorszych rzeczy, minekraft to tylko fajna zabawa a nie prawdziwe uzależnenie. I wcale taki głupi nie jest

Gość Do wszystkich "mam"

Wow, obrażanie minecraft i pisanie o tej grze źle co z wami jest nie tak? Same piszecie o tych złych nie dobrych grach a jedyne co robicie to stukacie w telefonach i wypisujecie takie rzeczy, a później dziecko jest "zacofane" i jedyne co robi to spełnię zachcianki i to co jej mamie nigdy w życiu się nie udało, a jedyna rzecz jaką ma by odstresować się po ciężkim dniu jest zabrana i ograniczona do 1 godziny w maxie.       Mam tylko jedno słowo, które podumowuje was wszystkich: OK boomer