Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
eM: i nasz(a) gosc(iowa) zaraz zaczyna sie stresowac wielkim dniem,a ja malego wlasnie odstawilam do babci i jeszcze lekko zaspana jade do pracy;) U nas bedzie kolor czerwony,juz niektore rzeczy mamy do tego dopasowane:) Karolino,a mierzylas ta sukienke?

Gość kkarolina08
Nie mierzyłam sukienki , zobaczę ją dopiero około lipca. W maju mam natomiast podać swoje wymiary także mam nadzieje że będzie ok :) a ty już masz pomysł na swoją sukienkę??

Gość gośćAna
Witam, Nasz slub w kwietniu 2016. Jeszcze sie nie stresujemy, dzisiaj właśnie zamówiliśmy wódkę, mam tylko nadzieję, że nie braknie. Ile waszym zdaniem powinno być dla 160 gości? Dodam, że będzie też drink bar.

Gość gośćAna
szczerze to bałabym się zamówić suknię przez internet. Ja swoją kupiłam od razu, wiedziałam jaką chcę a z doświadczenia wiem, że to co mi się spodoba to kupię i nawet jeśli przejdę 56 innych salonów i przymierzę 10 innych fasonó to i tak wrócę do tej pierwszej, która mi się spodobała. wiec wybór mojej sukni ślubnej trwał 1 godzinę, do tego welon bardzo skromny, boelrko bo w kwietniu różnie może być. nie lubie przepychu wiec moja sukienka jest bardzo skromna

Gość kkarolina08
My dopiero planujemy zamawiać wódkę. A na co konkretnie się zdecydowaliście?? My prawdopodobnie na Pana Tadeusza lub Stocka Ja przeglądając sukienki na allegro odrazu zakochałam się moim modelu, kontaktowałam się już z Panią która ma sprzedaje ja także na razie nie narzekam. Którego kwietnia bierzecie ślub :)

Gość gośćAna
23.04 Kupujemy Stocka, bo Pan Tadeusz po ogólnych opiniach znajomych i rodziny okazał się gorszy.

Gość kkarolina08
My myślimy żeby zamówić tak ok 180 butelek. Chcemy kupić wódkę jeszcze w tym roku bo słyszałam że od stycznia ma być droższa

Gość gość
słyszałam, że liczy sie 0,5 na głowe (wlicza sie nawet dzieci i osoby nie pijące, wiadomo, że pić nie będą napewno więc automatycznie powstaje zapas) lub na parę 0,75 lub 1l

Gość gośćAna
My właśnie zamówiliśmy 180 butelek. Od października ma być już drożej. Robimy poprawiny wiec wolimy miec 20 butelek zapasu :)

Gość kkarolina08
U nas będzie bez poprawin. My będziemy zamawiać przez kuzynke więc możemy spokojnie poczekać z zamówieniem do końca Roku. Dziewczyny jesteście już po kursach małżeńskich??

Gość CrystalTT
Ja tez bym sie bala zamowic przez internet, ale ze wzgledu na to co czasami sie dzieje- zamiast cuda przychodzi kawal szmaty :( Ale ja generalnie ubran nie kupuje przez internet, zawsze wole dotknac czy zobaczyc na zywo :) Stock ponoc jest lepszy, jesli chodzi o ilosc to tez slyszalam ze 0,5 na glowe, ale pamietajcie ze jeszcze sa bramy itd woec warto miec troche wiecej ;)

Gość gość
eM: ja mam upatrzony?e co mi sie mniej wiecej podoba,ale nie naleze do szczuplych osob i musze rzeczy przymierzac...ale nawet jesli bylabym szczupla to tez wolalabym najpierw zobaczyc jak w czyms wygladam...ale to tylko moje zdanie;) ja sie wodka nie przejmuje,bo u nas bedzie bezalkoholowe przyjecie,bylam na takim i tez bylo milo:) a teraz mimo poznej pory jedziemy z narzeczonym odebrac obraczki,bo robil nam jubiler w galerii handlowej,wiec jeszcze czynny;)

GośćAna , a którego kwietnia masz ślub? Ja 30 : ). Nauki przedmałżeńskie mieliśmy w weekend 7 h w sobotę i ok 3 w niedzielę , oprócz tego tylko 3 wizyty nam zostały w poradni rodzinnej.

Gość kkarolina08
My idziemy na kurs dopiero w marcu bo to był pierwszy wolny termin w ośrodku rekolekcyjnym. A z sukienką mam nadzieję że będzie dobrze. Z jakich kwiatów planujecie bukiet??

Gość gość
eM: my nie musimy chodzic na nauki ani do poradni,bo ksiadz stwierdzil,ze jak jestesmy razem 9 lat, 4 lata mieszkamy razem od 3 lat jestesmy zareczeni i mamy 1,5 roczne dziecko to czego jeszcze oni maja nas uczyc;) bukiet planuje z roz,polaczenie czerwonych i bialych:) a poza tym odebralismy obraczki i sa super...takie delikatne,leciutkie...swietne:D

Gość gość
Kochane wspaniały dzień :-) wogole się nie stresowalam do momentu aż ksiądz w kościele kazał podejść do rodziców i kazał za wszystko podziękować to morze łez poleciało, a tak wszystko pięknie dwóch księży odprawialo ceremonie a potem przyjechali do nas na obiad. było przecudnie, każdej z was życzę pięknego ślubu :-) i wesele po pierwszym tańcu już wszystko szybko zlecialo, całe wesele przetanczylam mało jadłam bo nie było kiedy. do 4.30 byłam na parkiecie. ok 6 szliśmy spać,dopoludnia sesja a jutro wyjeżdżamy na tydzień w góry.

Gość gość
eM: no to super,że wszystko pięknie się odbyło:) bardzo się cieszymy...przynajmniej ja;) a czy jest coś,co teraz zrobiłabyś inaczej? miłego "tygodnia" miodowego;)

Gość gość
dziękuję za mile słowa i chętnie udzielę komuś wskazówek lub rad.szczerze to było wszystko tak jak chcieliśmy :-) raczej nic bym nie zmieniała, wszystko było super ,najważniejsze to ze nic się nie stresowalam w kościele totalny luz ksiądz na kazaniu prowadził z nami taki jakby dialog smialismy się i nawet ksiądz po nałożeniu obrączek kazał się pocałować. coś wspaniałego podczas mszy i przysięgi dac sobie buziaka.

Gość gość
dziękuję za mile słowa i chętnie udzielę komuś wskazówek lub rad.szczerze to było wszystko tak jak chcieliśmy :-) raczej nic bym nie zmieniała, wszystko było super ,najważniejsze to ze nic się nie stresowalam w kościele totalny luz ksiądz na kazaniu prowadził z nami taki jakby dialog smialismy się i nawet ksiądz po nałożeniu obrączek kazał się pocałować. coś wspaniałego podczas mszy i przysięgi dac sobie buziaka.

Gość kkarolina08
eM chodziło mi o to jaką planujesz mieć suknie ślubną. Pisałam wtedy z telefonu i wyraz mi się urwał. Ja również gratuluję i fajnie że masz już wszystko za sobą :)

u mnie nauki trwają 4 tyg co pon spotkanie z księżmi pozatym 3 spotkania z kobietą od nauk rodzinnych odpłatnie 150 zł . mam nadzieje ze w następnym tygodniu w końcu pójdziemy do księdza. eM super ze zadowolona jesteś z obrączek :-) chociaż to odrazu wyszło tak jak miało być! anie jak te zaproszenia.

Gość gośćAna
Karolino, My ślubujemy 23.04.2016. A u księdza też nie byliśmy, kazał przyjść na 3 msc przed. Mam nadzieje, ze te nauki rodzinne nie beda u nas platne. Ksiądz zaklepał nam godzine przez telefon. Bedzie to 17, na salę weselną jest 7 km wiec spokonie o 19 zaczniemy jesc :)

Gość kkarolina08
My 27.08. Ślub planujemy na 15.00 ale do księdza dopiero planujemy iść,kościół i salę mamy niedaleko siebie. Wybieramy się na nauki dopiero w marcu bo to pierwszy wolny na kiedy udało mam się złapać. I będzie masz kosztował 150 od osoby na weekend

Gość gość
eM: Agnieszko,masz racje,przynajmniej to wyszlo od razu tak jak chcielismy;) a sprawa naszych zaproszen jest juz na szczescie zakonczona;) Karolino,mysle o sukience cos na ksztalt ksiezniczki,ale nie taka bardzo szeroka,podobaja mi sie sukienki z tiulowym dolem i na samym dole koronka,dekolt jakis taki w serduszko,albo fala...a jak bede w tym wygladala to sie okaze;)

No ja tez myślę że chce taka czy taka suknie ale to się okarze czy będzie mi pasowała do figury bo często jest tak ze coś mi się podoba a jednak jak ubiore to niefajnie wyglądam. chciałam jechać w sobotę oglądać suknie tylko kurde chyba dostane okres wiec kolejna sobota w plecy :-(

Gość gość
eM: Agnieszko,a Twoj slub bedzie w sierpniu,tak?dobrze pamietam czy juz mi sie cos pomieszalo?;)jeszcze wszystkie mamy czas na ogladanie i wybieranie sukni...tylko ze chce sie juz;)

Dziewczyny pamietajcie ze do salonu sukien trzeba sie umowic bo przyjezdzajac od tak mozecie co najwyzej poogladac w katalogu lub na wieszaku :(

Gość gość
hej,dziewczyny ja mam ślub 3.09.2016 a już kupiłam suknie :) w Evicie w Katowicach suknia jest tak piękna że nie mogłam jej nie kupić :):):)

Gość gość
eM: a jaka to suknia?napisz nazwe modelu,bo chcemy popatrzec;)