Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania i stan zapalny w organizmie , co się dzieje ?

Polecane posty

Gość gość

Hej , mam problem bo nie wiem co się dzieje, mam jakiś stan zapalny w organizmie , a nic mi nie jest, zobaczcie to moj***adania: OB - 33 CRP - 8 (norma do 5) Fibrynogen - 4,26 (2-4) z morfologi: Leukocyty: 12,99 (4-10) Limfocyty: 4,93 (2-4) Monocyty: 0,97 ( 0,2-0,8) Prócz tego mam niedobór witaminy D3 - 15,2 Robiłam więcej badań i USG piersi które wyszło dobrze, WR – test ujemny HBs-Ag – 0,35 ( < 0,90 ujemny) HCV – 0,1 ( < 0,90 ujemny) Anty-HIV-1 / HIV-2 + Ag – 0,33 (<0,9 wynik niereaktywny) Toxoplazmoza IgG i IgM – ok Różyczka IgG i IgM – ok Chlamydia IgG i IgM - ok Cytomegalia IgG i IgM – ok Sód – 141 (135-145) Potas – 4,80 (4,0 – 5,0) Mocznik – 26 (15,0 – 36,0) Kreatynina – 0,6 (0,5 – 1,0) GFR wg MDRD > 60 (>60) APTT – 28,8 (26,0 – 37,2) Fibrynogen – 4,26 (2-4) INR – 0,89 (0,85-1,14) Próby wątrobowe - OK Cholesterol wysoki - 230 Hormony wszystkie w normie, już nie wiem co badać więcej...

Gość gość
A masz gorączkę?

Gość gość
nie , nic mi nie jest, zero gorączki.

Gość gość
A węzły chłonne? Sprawdź czy ci nie urosly

Gość gość
przy usg piersi, węzły chłonne były w porządku.

Gość gość
Może za niedługo dostaniesz grypy albo zapalenia płuc.

Gość gość
nie czuję się chora... A zapalenie płuc miałam 4 lata temu Często gęsto boli kręgosłup mam siedzącą pracę może od tego ? Czasem jak np sprzątam cały dzień w domu to bolą plecy i ciężko wstać z łóżka po kilku dniach ból ustępuje. Miałam też Rwę Kulszową i Zapalenie korzonków ale to już było dawno.

Gość gość
Limfocyty raczej nie rosną przy bólu kręgosłupa. Albo infekcja albo jakieś g****o.

Gość gość
A jak długo masz ta morfologię podwyższona?

Gość gość
Przygotowuje się do in vitro i mam masę badań. Ob i CRP rośnie i spada, raz są dobre raz wysokie, tak samo jak wszystko. O właśnie dodam , że jak badałam cytologię to wyszła mi II grupa z infekcją bakteryjną, ale nic mnie nie piekło , nie swędziało ... Dodam że kilka lat temu miałam również wysokie OB wynosiło ponad 80

Gość gość
badziewne żarcie zmienia obraz wyników, możesz być zdrowa jak byk a wyniki będą złe lub słabe

Gość gość
cholera wie