Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

czy sa tu jakies włosomaniaczki?

Polecane posty

Gość gość
jak zdefiniujesz określenie ''włosomaniaczki''? dużo poświęcam uwagi włosom, więc może i nią jestem

Chodzi o to, że ostatnio czytam mnóstwo blogów poświęconym pielęgnacji włosów. Zaczęłam świadomą pielęgnację, stosuję wcierki na porost włosów oraz zahamowanie wypadania, wcieram we włosy olejki oraz wybierając kosmetyki czytam skład a nie patrzę na atrakcyjność opakowania ;)

Gość gość
nie popełnij mojego błędu. z szału na punkcie naturalnego farbowania sprawiłam sobie na głowie henną kolor, który nie pasuje do mnie kompletnie i w zasadzie nic z tym nie da rady zrobić, dopóki nie zetnę większości pofarbowanych włosów, czyli może za jakieś dwa-trzy lata dopiero

Gość gość
ergo. jak będziesz kiedyś chciała zobaczyć jak wyglądasz w ciemniejszych włosach, to zrób to za pomocą farby fryzjerskiej:classic_cool:

Gość gość
w sumie to ja zaczęłabym olejkować swoje, bo zrobiły mi się matowe...

Gość gość
ja ze swojej strony moge polecić picie skrzypu polnego, bardzo zagęścił mi włosy i pokrzywy po jednym i drugim szybko zaczeły mi rosnąć włosy a od pokrzywy bardzo wzmocniły mi sie paznokcie i zrobiły twarde

Gość gość
lepiej to przemyśl, bo potem nie będzie odwrotu, nie rozjaśnisz tego z powrotem:classic_cool: dla mnie orzech okazał się za ciemny-mam włosy mysi blond

Kiedyś piłam pokrzywę i to na pewno ponad 3 miesiące...nie pamiętam spektakularnych efektów, ale teraz zamierzam połączyć napar ze skrzypu i pokrzywy, może to lepiej wpłynie na moje włosy :)

Gość gość
no chyba, że już miałaś tak ciemny kolor na głowie i jesteś zdecydowana i przekonana.... :D

Spokojnie mam swoje ciemne włosy, przez długi czas nosiłam kolor ciemny brąz oraz czarny. Obecnie mam trochę jaśniejsze takie kasztanowe, bardzo wypłowiałe, bo nie farbuję już chemią. Z chęcią wrócę do ciemnego brązu :) A ja czytałam, że henna raczej się zmywa...dziwne, że Tobie tak chwyciło :) Najbardziej boję się przesuszenia zaraz po koloryzacji

Gość gość
a jakie wcierki na porost włosów jeśli można spytać? daje to jakieś efekty? ja czytałam kiedyś o ampułkach z placentą i się zastanawiam...

Aktualnie wcieram Jantar firmy Farmona :) Skończylam już jedna butelkę, zrobiłam 1,5 tyg przerwy i teraz znowu wcieram. Efekty są zauważalne, bo o wiele mniej włosów mi wypada oraz rosną szybciej (w ciągu miesiąca urosły 2 cm, a standardowo rosną 1 cm). Dodatkowo wyrastają nowe włoski. Mam jeszcze wodę brzozową, ale zacznę wcierać gdy wykończę Jantar. Wczoraj także kupiłam nasiona kozieradki, by przygotować z niej wcierkę. Ale chyba na razie się z tym wstrzymam. Pozostawię na czarną godzinę gdy moje włosy będą bardziej wypadały (odpukać) Rok temu stosowałam eliksir ziołowy z Green Pharmacy, ale nie zauważyłam specjalnych efektów :)

Gość gość
ja hennuję już od przeszło roku-najpierw próbowałam jaśniejszymi kolorami i faktycznie było tak że za paroma pierwszymi razami nie chwytało porządnie i po 2 tyg się wypłukiwało, ale za każdym następnym razem zaczęło łapać coraz lepiej no i teraz już niestety ani się nie zmywa, ani nie rudzieje etc

Właściwie to włosomania dopada mnie co roku, ale mam słomiany zapał i zwykle po jakimś czasie wracam do zwykłej pielęgnacji :O Teraz dbam o włosy od połowy listopada i zamierzam już się trzymać tej pielęgnacji.

ja muszę zacząć hennować, nie mam wyjścia :) Mam juz pierwsze siwe włosy, a obiecałam sobie, że już nigdy nie zafarbuję włosów chemiczną farbą ze względu na nadmierne wypadanie. A szamponetki to też zło.

Gość gość
no to muszę poczytać o tym Jantarze. Mi włosy rosną bardzo powoli, całe życie zapuszczam i teraz już mam prawie do pasa :) No ale chodzę na podcięcie 2cm raz do roku :O Ogólnie to jestem dwa razy po keratynowym prostowaniu przez co przestałam używać prostownicy. Farbowałam 2x do roku, ostatni raz w maju i na razie nie mam w planach kolejnego farbowania. Kosmetyki do włosów tylko l'oreal, szampon totail repair extreme i kuracja regenerująca instatnt miracle też z total repair. do tego eliksir odżywczy l'oreal elseve :)

Gość gość
na początku przyszłego roku też mnie czeka keratynka na włosy, już się nie mogę doczekać :) fakt, że trochę włosy upala i kupa wyrwanych, ale bilans i tak lepszy niż przy prostowaniu :P

Gość gość
ostatni raz o moim hennowaniu, bo zaraz idę robić kolację, a potem może jakiegoś penisa wezmę do buzi. mianowicie, co chciałam powiedzieć, to to, że po wyschnięciu moje włosy są mega gładkie i mega śliskie jak po super hiper mega odżywce. posiadam przetłuszczający się skalp i przesuszenie włosów to dla mnie cudo-dziw, którego na oczy jeszcze w życiu nie widziałam!

Gość gość
SIWIEJESZ PRZEZ SWOJEGO TOKSYCZNEGO FACETA :D

hahaha :D właśnie czytałam, że henna daje niesamowity blask! Gościu, siwe włosy mam od 18 lat, wtedy jeszcze nie miałam pojęcia o istnieniu mojego toksycznego mężczyzny mojego życia :classic_cool: Wczesnym siwieniem jestem obciążona genetycznie, gdyż mój ojciec i wszyscy z jego rodziny siwieli już przed 30 :D

Gość gość
ja mam 25 lat i pierwsze siwe włosy. moja mama w moim wieku miała już siwą 1/4 głowy więc się pocieszam ;)

Gość gość
ja jestem włosomaniaczką.. Bardzo dbam teraz o swoje włosy..Kiedyś miałam zniszczone, cienki włosy, ale zastosowałam odżywkę do cienkich włosów i pozbawionych objętości, Loreal Volumetry. Pomogła! Kupiłam ją w promocyjnie niskiej cenie na stronie Negozio.pl