Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On nie kupil mi prezentu na świeta

Polecane posty

Gość katrinakasia
no to sama widzisz, ze mial multum okazji zeby Ciebie wziac i zabrać, zebys mogla cos wybrać i dostać to przed świętami albo po prostu wybrać a on postawilby to pod choinke, dokupil słodkości cos jeszcze malego i prezent byłby jak ulal. ale jemu nie zalezy na tym kompletnie. poza tym tak jak ktos wspomniał, ze zachowal sie jakby Cie kompletnie nie znal, bo nie wie ciągle co Ci kupic. dlatego dzisiaj w wigilie przy otwieraniu jego prezentu wez porostu powiedz ze za rok nie robicie i tyle. a swoją drogą to co Ty mu kupiłaś?

Gość katrinakasia
no wlasnie nie bardzo mysli skoro leci po łatwej linii oporu. w d***e ma świąteczna rodzinna i miłosna atmosfere i zachowal sie jak egoista wpatrzony w swoj nochal

Gość gość
Czyli twoim zdaniem jak zabierze na zakypy przed 24 grudnia to mysli, a jak po, to juz nie? To, ze jej nie zabral na te twoje zakupy przed swietami wcale mnie nie dziwi, przeciez to jest zalosny 'prezent'. I co, ma go potem zapakowac a ona bedzie udawac, ze nie wie, co to jest? :D

Gość gość
kupiłam mu obiektyw do lustrzanki, wiem że taki chciał a troche się za tym nachodziłam, domyślam się ze to bedzie trafiony prezent

Gość katrinakasia
u mnie nieraz tak bylo ze widziałam co dostane. i cieszyłam sie bo wiedziałam, że mi sie to przyda. to autorko wydalas trochę kasy. mówię, wez olej to powiedz to co wspomniałam dużo razy zrezygnujcie z tych prezentów bo juz nawet obojgu wam na tym nie zależy a juz na pewno nie sprawia radości

Gość krulewicz Myszkin
tez mu nie kopoj D

Gość gość
słabsze dla mnie bedzie chodzenie na silę po świetach z przymusem, że muszę coś sobie wybrać :/ i to jest mój prezent świateczny

Gość gość
A przed swietami to by bylo fantastyczne. Ja jak juz to bym wolala po swietach, na wyprzedazach i bez tlumu zombie kupujacych prezenty.

Gość katrinakasia
no dokładnie. i jeszcze weź pilnuj budżetu. w głupiej sytuacji Cie stawia. a spedzacie święta sami czy z tesciami rodzicami?

Gość gość
ja lubię robić mu prezenty i staram się zawsze kupić coś praktycznego, co wiem że mu się podoba, przyda i z tego korzysta, nie raz mi powtarza że np. z czymś trafiłam w 10 i jest zadowolony. nie oczekuję, że on bedzie zawsze trafiał w mój gust, mógłby nawet nie trafiać w ogole, byłoby mi miło po prostu gdyby coś z siebie wykrzesał

Gość gość
wigilię osobno w związku z praca, ale pierwszy i drugi dzien swiat razem, u mnie

Gość katrinakasia
tez tak mialam ze na każde urodziny wielkankc święta wszystkie skakalam sralam sie z prezentem wyszukanym a on wiele razy potraktował mnie z góry, kupowal ochlapy które nieraz wywalilam od razu a udawalam ze mi sie podobaja. bez sensu to wszystko i tylko rozgoryczenie.

Gość gość
''nie oczekuję, że on bedzie zawsze trafiał w mój gust, mógłby nawet nie trafiać w ogole, byłoby mi miło po prostu gdyby coś z siebie wykrzesał'' A ja mu sie absolutnie nie dziwie, ze nie chce sie w cos takiego bawic. Dla ciebie to niby bez roznicy, jesli prezent jest nietrafiony, a dla innych to bardzo niekomfortowa sytuacja i wola sami nie dostawac prezentow, by tego uniknac.

Gość katrinakasia
to skorzystaj z tego ze wigilię spędzacie sam na sam i porozmawiaj z nim o tym ze za rok trzeba uciec od tej komercyjnej tradycji prezentów. lepiej tak niz przy rodzinie i po świętach gdzie będzie juz po temacie

Gość gość
no dobrze, tak jak wspominalam wczesniej, gdybysmy ustalili że nie robimy prezentow w ogole, to w porządku, jasna sytuacja. ale takiego ustalenia nie bylo

Gość gość
Katrinakasia podpisuje sie rekami i nogami pod Twoim postem. Od siebie dodam ze to taka drobnodtka, a pokazuje czy czlowiekowi zalezy czy nie. Hasla " bo faceci mysla inaczej" na mnie nie dzialaja wcale. To znaczy ze mamy chodzic smutne zawiedzione bo facet mysli inaczej? Czy tez raz za razem wybaczac porazki? Swieta sa RAZ w roku, tak jak urodziny, faceci nie chodza wybierac co miesiac do znoju tylko DWA RAZY w roku. Bez przesady. Wedlug mnie tym pokazal swoja ignorancje, ze leci po prostej, nie chce mu sie wysilac zeby wybrac jakikolwiek prezent, jeszcze na Ciebie to przerzucil, to juz totalna latwizna. Ignorant nic wiecej. Moj facet zawsze pamieta, zawsze ma czas aby cos wybrac, mimo ze tez jest zabieganym czlowiekiem, nie zawsze trafia w gust, ale bardzo doceniam ze w calym codziennym motlochu mial pomyslal o mnie i znalazl czas zeby mi sprawic prezent a nie wymigiwal sie " wybierzesz se sama" TishAddams9

Gość gość
Bo chcial byc dla ciebie mily, wiedzial, ze lubisz te szopki prezentowe. Moze to docen.

Gość gość
oczywiście, że porozmawiam z nim jak będziemy sami i bedzie komfortowo, i rzeczywiście zasugeruję żebyśmy zrezygnowali z prezentów w ogole, na tyle delikatnie żeby nie odczuł z mojej z strony jakiegoś żalu, ale by wiedział że jest mi z tym troche dziwnie

Gość gość
''Od siebie dodam ze to taka drobnodtka, a pokazuje czy czlowiekowi zalezy czy nie.'' Jak juz, to milosci jest wiecej w przytrzymywaniu twoich wlosow jak zygasz, niz w prezentach z okazji urodzin boga w ktorego malo kto wierzy. A poza tym, to uzywasz slow, ktorych znaczenia nie rozumiesz, ignorancki motlochu :)

Gość katrinakasia
widocznie nie widzi uroku w prezentach, dlatego dobrze zrobisz jak zdejmiesz mu chociaż jedna udreke świąteczna. bo tak wygląda jakby to nie bylo szczęście dla niego a jedna z większych przykrości

Gość gość
haha moze to docen. A co ma doceniac?ze koles polecial na latwizne? Docenic to by mogla jakby jej chociaz dobra bambonierke kupil zamiast tekstu ze nie ma nic a po swietach se sama wybierze.

Gość gość
Oczywiscie, ze tak, ona sama to potwierdzila. Po co, myslisz, facet by mowil, ze jest w czyms beznadziejny? Czy wy w ogole nie rozumiecie mezczyzn?

Gość gość
dzięki dziewczyny za Wasze opinie i spojrzenie na sprawę, pomogłyście mi się trochę zdystansować do tematu i podjąć jakąś strategie "prezentową" na przyszłe okazje. prezent mu oczywiście dam, ale postaram się żeby spojrzał na tą sytuację też z mojej strony, czyli tej osoby obdarywującej) no i sugestia na przyszłość, żebyśmy odpuścili sobie prezenty skoro nie ma to racji bytu

Gość gość
A co? Komus zal d**e scisnal bo o nim wlasnie mowa? Czyzbys sam/a nie obdarowywal/a z wygody lub nikomu sie nie chcialo Ciebie obdarowywac? Ignoranckim motlochem to mozna Ciebie nazwac...chociaz nie...za subtelne slowa jak na Ciebie :p Tish

Gość katrinakasia
no dokładnie, jeżeli on zas bedzie sie wykrecal ze chce robic prezenty, zeby zachować twarz to jednak podejmij sama meska decyzję i pokaz ze masz spodnie w tym związku ze nie. ze ciągle się mijacie i ze wolisz spędzić czss razem na wspólnym pieczeniu piernika i lepieniu pierogow niz lataniu po centrach handlowych i szukaniu komercyjnych upominkow.

Gość gość
Nie jestes zadna osoba obdarowywujaca, jestes po prostu osoba, ktora lubi sie bawic w wymiane prezentow. Nie masz zadnego przymusu nic mu kupowac, wiec nie rob z siebie ofiary, ktorej pozycje trzeba zrozumiec.

Gość katrinakasia
sa razem, pewnikiem dosc sporo wiec powinien wiedzieć w czym gustuje co jej się przyda. nawet będąc ignorantem kupilby jej zestaw z rossmanna z kosmetykami które zuzaby każda kobieta i bylaby zadowolona. bo liczy się gest a nie odburkniecie tekstu ze nie mial czasu. to oznacza jak podchodzi do świąt i do niej

Gość gość
Tish, blisko. Z wygody nie wymuszam na partnerze prezentow i sama tez sie nie cisne. Polecam. Mozna sie troche zdystansowac do zycia, do powielania zachowan ogolu, i zobaczyc, jak ludzie sobie tworza problemy. Ja jakos wiem, ze moj maz mnie kocha nad zycie i bez prezentu.

Gość gość
No to chyba niestety nie rozumiem mezczyzn...przykro mi. Z tym ze ja rzadziej chodze zawiedzona niz wy. Bo zamiast usprawiedliwiac faceta i traktowac go jak dziecko specjalnej troski, ktore nie rozumie, nie wie, mowie wprost co i jak co mi lezy na watrobie i facet ma jasnoscna drugi raz wie co robic a czego nie robic i nie domysla sie po sugestiach tylko ma jasnosc.Tish

Gość gość
Faktycznie, kobieta obdarowywana przypadkowo wybranym zestawem z rossmana faktycznie powinna poczuc sie kochana, bo liczy sie gesti pamiec. W zyciu nie chcialabym byc typowa kobieta, jesli wiaze sie to z wierzeniem w takie absurdy.