Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża i klopot na swieta

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny ratujcie. Jestem w 27 tug ciąży i niestety przytrafiła mi się przykra dolegliwość jaką jest po pierwsze nie trzymanie moczu a po drugie odparzenie na tym tle. . Wczesniej nie mialqm klopotu z tym wiec uzywalam zwyklych wkladek ale gdy pojawilo sie nietrzymanie moczu (posikiwanie przy kaszlu, kichaniu, smiechu) uznalam ze dla wlasnego komfortu zamiast wkladek lepsze beda podpaski. Wszystko bylo ok ale kiedy jechalam pociagiem kilka godz do rodzicow na święta nie zabralam podpaski na zmiane a zdarzylo sie popuszczenie przy kaslaniu i niestety z tą zawilgoconą podpaska tak jechałamte 5 godz i odparzylam sobie wargi sromowe. To jest koszmar jakis ani do lekarza isc bo swieta ani nic tu bol swedzenie pieczenie( nie jest to grzbybek ani nic bo takto czula bym swedzenie w pochwie mialabym te charakterystyczne serkowate uplawy o drożdżowym zapachu już kilka razy mi sie zdarzyla grzybica wiec wiem jak to wyglada i przebiega) nie wiem juz czym sie ratowac. Kupilam sudocrem pomaga na chwile masc na odparzenia dpa niemowlat z ziaji tez ulga chwilowa a najgorzej jest w nocy bo swedzenie pieczenie i bol daja sie mocn we znaki przemywam te okolice rumiankiem smarowalam tez tribiotikiem ale to.wszystko pomaga na 3-4 godz potem znow swedzi szczypie piecze, nosze juz przewiewna bielizne z bawelny nie uzywam zwyklego mydla tylko do higieny intymnej pdpaski zmieniem nie ma co 2-3 godz albo kiedy popuszcze to natychmiast i to tez zwykle najzwyklejsze podpaski z belli nie jakies tam alwaysy czy naturelle albo zapachowe... nie wiem co.robic pomocy

Gość gość
Chyba musisz przeczekać, samo się zagoi. Może jakaś maść antybakteryjna

Gość gość
a co za różnica że nie wywaliła podpaski ,przecież jak by wyjęła a nie miała przy sobie na zmianę to by miała mokrą bieliznę albo i nawet przesiąknęło by .Może zrób sobie z mąki ziemniaczanej nasiadówkę ,taki kisiel aby powstał ,no i kup sobie semi pieluchomajtki .

Gość gość
Na odparzenia dobry jest TORMENTIOL , taka maść o brązowej konsystencji.Używałam jej jak dzieci były małe i zawsze pomagało. Chyba że rozwinęła się u ciebie grzybica , wtedy potrzebna jest maść przeciwgrzybiczna, znajdziesz w internecie ich nazwy i te które można kupić bez recepty.