Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika99977777

Matka znowu jest pijana

Polecane posty

Gość Mika99977777

Przyjechali wujek z ciocią i babcia, mieli flaszkę. Pili, potem mama wypiła jeszcze 3 piwa i teraz jest pijana, jest mi strasznie wstyd za to jak się zachowuje i co robi. Widać, że ciotka z wujkiem śmieją się z niej za plecami. Co za siara... Kiedyś jak była stypa co dziadka chowaliśmy to później najbliższa rodzina przyszła jeszcze do nas do domu. Mama oczywiście postawiła alkohol na stół i jak zwykle była najmocniej spita. Wtedy wujek, a jej brat zbierał ją ze schodów, bo poszła pijana jak bela do kotłowni do pieca podłożyć. Ten obraz mam przed oczami do dziś. W wigilię też zjedliśmy kolacje, a zaraz potem czteropak piwa na stół i chlała do ostatniej puszki. Jest mi tak wstyd za nią, robi się coraz gorsza. Teraz siedzi w kuchni i płacze.

Gość gość
Moja nigdy mnie nie kochała ale dzięki bogu nie piła, tego by jeszcze brakowalo.

Gość Mika99977777
Jak jest trzeźwa i jej mówię jak się zachowuje i że mnie to boli to wygaduje mi, że przesadzam, że czepiam się i ogólnie. A tak to w ogóle w sumie nie gada ze mną. Dopiero jak jest pijana to robi do mnie podchody i traktuje mnie wtedy jak sześcioletnie dziecko, ale ja mam jej dość, bo zionie alkoholem. Siedzi i wyje w kuchni i nie wiadomo o co jej chodzi, ja już też normalnie zaraz się rozbeczę, bo nie mam sił na to.

Gość Mika99977777
W sumie jakoś nigdy nie czułam więzi z matką, ona jest taka jakbym była obojętna dla niej, dopiero jak wypije to przypomina sobie, że jestem jej córeczką. Zawsze zazdroszczę mojej koleżance, że ona może z matką jak z przyjaciółką pogadać na wszystkie tematy, a ja nie, bo zwyczajnie takie rozmowy się nie kleją, czuć taką sztywność i napięcie. Kiedyś zagadałam do matki, bo miałam problem to powiedziała, że wyolbrzymiam i przesadzam i dopiero z babcią wszystko załatwiłam, bo jeszcze do lekarza mnie zapisała i o hormony chodziło. Ja to jestem w sumie nieszczęśliwa w życiu. Taty nie pamiętam, jedynie tyle co ze zdjęcia, bo zostawił nas jak miałam pół roku i teraz chyba w stanach siedzi.

Gość Mika99977777
Nawet nie wiem po co to piszę, w sumie nie mam z kim pogadać w te święta. Mama pijana, wujek z ciocią poszli spać, a babcia w kuchni z mamą siedzi, bo ta ciągle wyje. Nie można być normalnym w tym domu.