Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent od chłopaka

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem z moim chłopakiem prawie 2 lata. Dostałam 50 cm łabędzia wykonanego metodą origami modułowego z ponad 1500 elementów. Byłam zaskoczna, pokazał mi zdjęcia jak robił ten prezent i ile czasu mu to zajęło. Odebrałam to jako prezent od serca, w który włożył dużo serca, choć stać go na drogi prezent. Bardzo się ucieszyłam, lecz w moim domu skrytykowali to rodzice, że to beznadziejny tani prezent, że go nie stać na nic ładnego i że mógł mi dać oprócz tego jakiś drobiazg oprócz tej nędznej figurki. Czy rodzina ma rację? Czy też patrzy zbyt materialnie?

Gość gość
Chyba przesadzają. Co ich obchodzi Twój prezent? Może chłopak ma taki styl? Może bardzo lubi to układać i chciał być oryginalny - dać Ci coś przygotowanego przez siebie. Ja tam zawsze wolałam prezenty, które z czymś mi się kojarzą, dawane od serca - np. od przyjaciół, z którymi przeżyłam niejedno i dali mi coś skromnego, acz pięknego ze względu na przeżyte razem chwile. To sam oz facetem.

Gość gość
Ale co innego mialby ci dac? Prezent nie musi byc praktyczny. Ja moze nie chcialabym zadnej figurki bo nie kolekcjonuje kurzolapow ale docenilabym prace, wartosc czasu wlozonego w zrobienie czegos takiego pewnie przewyzsza "normalny prezent". Fajny pomysl i pewnie jest piekny.

Gość gość
Odebrałam to jako prezent od serca, w który włożył dużo serca x I chyba to jest najważniejsze :) nie problem iść do sklepu i kupić drogi prezent, problemem jest aby prezent był od serca i kojarzył się w pozytywny sposób. Gdybyś dostała np. perfumy to za tydzień byś o tym zapomniała.

Gość gość
Akurat ten łabądek to kicz i ma prawo się nie podobać. Doceń jednak to, że sam wykonał a nie kupił od mojej sąsiadki. Robi takie, wstawia na NK, handluje nimi i jest z tego badziewka dumna. Zrob mu i ty w takim razie taką durnostojkę, np udziergaj ozdobę choinkową i ma się kolo cieszyć i koniec.