Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Depresja do tego stopnia ze zaluje ze sie urodzilam

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Od jakiegos czasu cierpie na straszna depresje oraz zespol obsesyjno-kompulsywny. Calkowicie sobie z tym nie radze i coraz czesciej zaluje, ze sie w ogole urodzilam. Czy ktos moze z czegos takiego wyszedl? Zycie wydaje sie takie meczace i straszne. Kazdy dzien jest meczarnia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
zbadaj sobie tarczyce i poziom witaminy b12 i magnezu koniecznie ! moze stad ta depresja,niedobry tej witaminy prowadza do nerwic i depresji! Zastrzyki z witamina b 12 sa bardzo skuteczne neurolog moze przepisac lub lekarz ogolny!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rany boskie, ale dlaczego sie nie leczysz? Samo nie przejdzie, a przy lekach i terapii tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bylam u jednego psychiatry, to nie chcial sie podjac leczenia. Twierdzi, ze skoro jestem swietnie wyksztalcona, to musze pokonac fobie spolecznosciowe i znalezc prace w zawodzie, i to zalatwi moje problemy. Lekarz rodzinny zrobil mi wizyte do innego, ale musze czekac do 12 miesiecy. Takie sa tutaj realia. Na psychologa mnie nie stac (w tym kraju gdzie mieszkam uslugi psychologiczne sa wylacznie odplatne).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tylko, ze ja nie mam wszystkiego - tak naprawde nie mam nic, wiec zarazem nie mam nic do stracenia. Choroba nie pozwala mi ani na prace w zawodzie, ani na znalezienie milosci. Zycie nie ma zadnej wartosci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No dobra to zainwestuj w wiedze i zacznij od przestudiowania tego bloga co ci podeslalam. A za te resztki kasy co masz kup dobre suplementy. Ja ci tylko doradze - wychodz na slonce jak tylko mozesz i/ lub bierz wit. D3, dziurawiec, omega 3, odkwaszanie organizmu. To sa slowa klucze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wydaje mi sie, ze jest to tylko kwestia witamin, odzywiania, itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lekarz i leczenie i tylko tyle i az tyle, nie ma co wierzy6c w zadne p贸艂srodki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wyszlam, 3 lata bralam leki i chodzilam do psychiatry, przerwalam studia, teraz jestem doktorantka... takze odbilam sie od dna, nie jest idealnie, ale chc臋 zy膰... wiem, jak to jest, gdy sie nie chce zyc i ma sie zaburzenia obsesyjno-kompulsywne, pisalam tu na przelomie 2009/10 i kazali mi sie leczyc i nie zabijac sie... posluchalam i dziekuje i rodzicom i tym obcym stad ktorzy wspierali, u Ciebie tez bedzie dobrze, jak bedziesz sie leczyc i dasz sobie czas na wyleczenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja codziennie my艣l臋 o rozwi膮zaniu problemu swej mia艂kiej egzystencji,tu mo偶na chocia偶 pozwoli膰 sobie na wypowiadanie takich g艂upot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz, tylko, ze ja nie mam czasu. Jezeli do kwietnia nie zaczne splacac dlugu za studia, to nie bede juz mogla nigdy wrocic na studia, a chcialam jeszcze zrobic doktorat. Nie mam juz sily na zycie. Bardzo mnie przeroslo. To sie zaczelo tak w wieku 25, 26 lat. Wczesniej dobrze dawalam sobie rade - studiowalam i pracowalam w roznych miejscach na swiecie. Pozniej wrocilam do domu, i tak od 4 lat sie mecze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
B臋dzie lepiej, nie trac nadziei. Tak w 偶yciu jest ze po zlym przychodzi dobre. Raz na wozie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trudno w to uwierzyc. Ten moj zly stan trwa juz 4 lata - zabral mi najpiekniejszy czas w zyciu, i teraz tak naprawde nie mam juz po co zyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najpi臋kniejszy czas jeszcze b臋dzie. Najwyra藕niej to nie by艂y ostatnie 4 lata, skoro tak 藕le si臋 czujesz. Mo偶e zmian lekarzy, jesli lecza cie od tak dlugiego czasu bez efektow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jestes swietnie wyksztalcona i nie stac cie na psychologa ? 0/10 a ludzie sie nabieraja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przeciez napisalam, ze przez chorobe nie pracuje w zawodzie. Pracowalam tylko kilka miesiecy, a pozniej zaczelam sie bardzo zle czuc, i musialam wrocic do domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wooow
Z tematu dowiedzia艂em si臋 co to jest zesp贸l obsesyjno-kompulsywny.Podejrzewa艂em iz chodzi o objadanie si臋 ,a tu ca艂kiem o czym innym mowa .W zwi膮zku z tym ,偶e dotyczy to m.in natr臋ctw ,mog臋 te偶 si臋 w malutkim stopniu zapisa膰 do klubu ,gdy偶 mam zwyczaj kilkukrotnego upewniania si臋 podczas wyj艣cia z mieszkania , czy zamkn膮艂em zamek lub wy艂膮czy艂em gaz .Jednak do depresji z tego powodu daleka droga .Mo偶e u Ciebie pora roku i d艂ugie wieczory spot臋gowa艂y nieszczeg贸lny nastr贸j ,ale teraz powinno by膰 ju偶 lepiej .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niestety ten stan trwa juz od 4 lat. Do depresji i zespolu obsesyjno-kompulsywnego, dochodzi jeszcze fobia spolecznosciowa. Kiedys potrafilam sobie z tym radzic, ale jak przyszedl czas na dorosle zycie po studiach, to sie calkowicie zagubilam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Smutny temat.

Udost臋pnij ten post

niestety, ale depresji i innych chor贸b nie da si臋 wyleczy膰. mozna je zaleczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teraz jeszcze dochodzi taki problem, ze moi rodzice sa zmeczeni cala sytuacja, i najchetniej pozbyliby sie mnie z domu. Oprocz nich, nie mam zadnej innej rodziny - jestem jedynaczka i oni tez sa jedynaki. Dzisiaj byla w domu straszna awantura. Ogolnie jest okropnie. Czuje sie jak niepotrzebny stary mebel.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja mama lepiej sobie z tym radzi - jak mam trudniejszy dzien to daje mi czas abym do siebie doszla I pozniej okazuje mi duzo ciepla I zrozumienia. Ojciec za to cale zycie mial problem z kontrolowaniem zlosci. Zawsze byl dla mnie troche obcy. Nigdy nie mialam w nim zadnego wsparcia. Mama zreszta tez nie, ale wiecie jak to jest wspolny dom I w miare dobre warunki zyciowe. Mama kiedys powiedziala, ze gdybym byla w lepszym stanie i pracowala w zawodzie, to bysmy sie wyprowadzily i zaczely same wszystko od nowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 woooow
Z problemami cz臋sto jest tak ,ze jak jest sprawa do艂uj膮ca,do tego stopnia , i偶 cz艂owiek o czym艣 ca艂y czas my艣li i co w sp臋dza sen z powiek , to wydaje si臋 wtedy wszystko w czarnych barwach .P贸藕niej, gdy dane okoliczno艣ci zostan膮 rozwi膮zane , to co by艂o kiedy艣 nie do przebycia okazuje si臋 z perspektywy czasu zbyt wyolbrzymianym .Fakt ,偶e tutaj sytuacja trwa kilka lat ,troch臋 pogarsza spraw臋 ,ale jest te偶 du偶o reali pozytywnych ,kt贸rych inni mog膮 zazdro艣ci膰 . W m艂odym wieku zwiedzi艂a艣 艣wiat ,pozna艂a艣 j臋zyki i pewnie p艂ynnie w nich m贸wisz ,masz te偶 dobre wykszta艂cenie i tego nikt Ci nie zabierze ,偶adna nawet najwi臋ksza depresja .Powodem tego wszystkiego mo偶e jest to ,偶e chcesz na zewn膮trz zawsze wypada膰 dobrze, a tak si臋 zwyczajnie nie da . W ramach zaj臋cia intelektualnego chcia艂em zleci膰 Ci napisanie mojej pracy na 2 strony dotycz膮cej ; r贸偶nicy miedzy propagand膮 socjologiczn膮 ,a opini膮 spo艂eczn膮 .Tyle ,偶e w mi臋dzyczasie sam ju偶 skleci艂em,wiec masz wolne .Poza tym zanim doczekasz si臋 wizyty u lekarza ,to nastr贸j sobie poprawisz wysi艂kiem fizycznym .Wystarczy po膰wiczy膰 w domu z p贸艂 godziny lub do odczucia lekkiego fizycznego zm臋czenia gimnastyk膮 ,mo偶na te偶 wykorzysta膰 jakie艣 urz膮dzenie,chocia偶by twister magnetyczny.Wa偶ne, aby 膰wiczy膰 regularnie .W ka偶dym razie mi wysi艂ek fizyczny pomaga ,chocia偶 z pocz膮tku nie chce si臋 膰wiczy膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
masz problemy bo od zawsze mia艂a艣 z艂e relacje w rodzinie szukaj pracy i uciekaj z tego bagna

Udost臋pnij ten post