Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o radę dot. rozbiórki schodów betonowych

Polecane posty

Gość gość

mam w domu schody betonowe, są żle wykonane, w złą stronę i strome, chciałabym je rozebrać i zrobić inne ( tnz bedzie to robił mój tata) ale nie mamy pojecia jak się za to zabrać tzn trzeba zaczac od góry ale tam jest taki podest i co zrobić by on sie nie zawalił??? w betonie sa zbrojenia to odcinac je czy dopiero potem??? czy te schody podpierać jakoś??? błagam o pomoc

Gość gość
dobrze, że tutaj zapytałaś - tu sami fachowcy od budowlanki siedzą, na pewno dostaniesz kompetentną pomoc

Gość gość
ale szukałam juz na innych forach i dostawałam takie zdawkowe odpowiedzi

Gość gość
nie wiem ale jabys chciala dodatkowo zalac trupa betonem to moge ci polecic fajna betoniarnie :classic_cool:

Gość gość
Musisz kuć od góry.Na pewno nie wiesz co jest w środku(chodzi o zbrojenie,druty) najlepiej odkuć trochę i zobaczysz.Zależy kto budował.kiedyś nie przykładano takiej uwagi do wykonastwa.Nie to co dzisiaj że byle palant ma studia i się wymądrza i chce zarobić na inwestorze.Najlepiej jakbyś pożyczyła młot wyburzeniowy.Nie musi być duży.Lepiej zapłacić za wypożyczenie niż naderwać mięśnie.Na odległość trudno powiedzieć.Rozwalić szybko można wszystko,gorzej z budową.Tylko się nie zrażać! :D

Gość gość
Najważniejsze to podeprzeć te schody!!!! I to bardzo dobrze żeby podczas wyburzania nikogo nie przygniotły później możesz zabrać sie do rozbiórki zacznij od gory i równomierne do dołu zbrojenia nie wycinaj do samego końca! Ponieważ zawsze pomogę przed zawaleniem się .

Gość gość
młot mamy ( ogólnie sprzet i narzedzia do kapitalnego remontu jest nasz ), dom budował ojciec wiec wie co tam w srodku jest chodzi mi tylko o to czy odcinac najpierw te druty czy jak to sie tam nazywa czy najpierw burzyc a zbrojenie pozniej? czy te schody jakos podeprzec??? pod nimi sa drugie z zejsciem do piwnicy czy podest na górze jakos podeprzec od dołu???

Gość gość
no dobra a co jesli odetnie sie to zbrojenie??? moga sie zawalic same?? i co wtedy? bo te schody pod tymi schodami w sumie tez sa do rozbiorki

Gość gość
Od gornika se zalatw laske dynamitu. Ladnie ci wszystko pokruszy:-)

Gość przekuwam na lemiesze
nie znam sie na betonie, zwlaszcza zbrojonym ale skoro juz mowa o poleceniach - moglby mi ktos polecic jakies ksiazki lup czasopisma :classic_cool:

Gość gość
Jak odetniesz te druty mogą się zawalić.To one "trzymają beton". Można tak zrobić,ale to ryzykowne,chociaż szybciej pójdzie :D

Gość gość
Tina jest niezła. A z książek to HRABIA MONTE CHRISTO ;)

Gość gość
Widać że macie nikłe pojęcie o wykonywaniu tego typu prac! Macie narzędzia to najlepiej kujcie od góry zostawiając druty.To bezpieczniejsze .Na końcu odcinacie druty i po kłopocie.Tego typu rzeczy nie uczą w szkole.Jak się jest kumatym to wiele można wykonać samemu zachowując zdrowy rozsądek.

Gość gość
ok tylko czy podczas walenia jak zostawi sie druty to wstrzas nie pojdzie po scianach i cos nie naruszy w budynku??

Gość gość
Jak sie nie ma pojęcia o strzyżeniu, to sie idzie do fryzjera!! Bo se można uszy poobcinać

Gość gość
Tumanie córko wiatru i kurzu. Gość o10:27 napisał dokładnie co masz zrobić i tego się trzymaj.

Gość gość
też uważam że lepiej to zlecić fachowcom, jeszcze gdyby to nie była część domu to może i faktycznie da się ogarnąć samemu, ale tak to bym nie ryzykowała. podobnie z wylewaniem nowych schodów, choć piszesz że to już możecie zrobić sami. to tylko zostaje ogarnąć kwestie materiałów, z doświadczenia powiem że jakośc betonu i cementu jest b. ważna, także zwróć na to uwagę, żeby nie było problemów też w tym temacie. powodzenia

Gość gość
Jesli planujesz takie przedsięwzięcie, to na pewno przydadzą Ci się dobre narzędzia. Ja od dłuższego czasu korzystam z http://www.pferdvsm.pl/ , nieraz usprawniły tego typu prace.

Gość gość
Jest mi w stanie ktoś polecić firmę, która zabierze gruz pozostały po wyburzonych schodach?

Gość gość
Ja opierałem się na usługach http://www.emtech.pl/ + w mgnieniu oka zajęli się gruzem, jaki pozostał po zburzeniu mojego domu. Jeśli cenisz sobie wysoką jakość usług to koniecznie podbijaj do nich!

Gość gość
Pracami rozbiórkowymi zajmuje się KBS Diament - Serwis z Psar koło Będzina http://kbsdiament.com.pl/ Firma bardzo w porządku, nam szybko wyburzyli stary budynek, cenowo nie przesadzili, ogółem z naszej strony pełne zadowolenie.

Gość Bartek_Radziszewski
Jak ktoś Ci się w ogolę podejmie tej rozbiórki. Potem pamiętaj by dwa razy sprawdzić firmę z której zamawiasz beton bo myślę ze to ich wina. Ja ze swojej strony polecam Ci firmę http://abmbeton.pl z której sam korzystałem.

Gość gość
Może warto zapytań na http://trans-ziem.pl/ ? oni zajmują się wyburzeniami, choć chyba tylko na szeroką skalę.

Gość radekos

Rozbiórkami, kuciem, cięciem i wierceniem w betonie zajmuje się KBS Diament-Serwis z Psar z okolic  Będzina. To dobrzy fachowcy od tego rodzaju robót. Zapewniają rzetelną wycenę usług i fachowe doradztwo, są solidni i trzymają się terminów, także firma jest warta uwagi, również ze względu na rozsądne ceny.