Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_m

Czy mój syn jest uzależniony od komputera?

Polecane posty

Gość zaniepokojona_m

Witam drogie panie. Jestem zaniepokojona zachowaniem mojego syna. Ma 13 lat i spędza wiele godzin przed komputerem na brutalnych grach. Swoje ostanie kieszonkowe wydał na nową grę Battlefield i ciągle w to gra. Ale to nie jest najgorsze. Zanim usiądzie do komputera zakłada koszulkę z logiem tej gry, której nie chce oddać do prania gdyż uważa że to jego jakiś tam jego "ajtem mocy" czy coś takiego. I jak już gra czasem krzyczy coś po angielsku i używa polskich wulgaryzmów jednak ja nie znam angielskiego i nie bardzo rozumiem co on mówi, krzyczy że ktoś jest jakimś "je**nym cziterem" lub używa jakiegoś długiego zwrotu "jupikajejmadafaka" (ten drugi kojarzy mi się z jakimś filmem). Doradzicie co robić bo zaczynam bać się syna :(

Gość gość
Minie z czasem, mój też w to grał a teraz ma 15 lat i fajny chłopak z niego jest. Nie bój się wyrośnie z tych głupich gier.

Gość gość
odetnij go całkowicie od kompa a sie przekonasz jak sie wtedy zachowa, nie pojmuje jak mogłas pozwolic by 13 latek kupił Battelfielda, jestes tragiczna matka i wkrótce sie o tym przekonasz

Gość komtur krzyzacki
nie mam pojecia skarbie moze wylacznie od dragow :classic_cool:

Gość gość
Mój syn ma 17 lat i też cały czas gra. Jednak ja i tak wole te gry niż ciągłe kupowanie książek o Adolfie Hitlerze. Naprawdę, nie żartuje to jest dopiero obłęd. Moja córka- 14 lat ciągle się z niego śmieje że życie spędza na książkach historycznych i tym swoim kompie. Najlepiej jest zorganizować czas poza elektronicznym życiem. U mnie jest to córka, która wiecznie go wyśmiewa, nawet z koleżankami i wtedy gdzieś sobie wychodzi i mam nadzieję że spędza czas z kolegami, koleżankami. Daj synowi ograniczenia na komputer i już. Dlaczego pozwalasz mu przeklinać?

Gość gosia775
Najlepszym byłoby wysłać go do ośrodka leczenia uzależnień. Mój brat też był uzależniony, groźby ani prośby nie pomagały. Ale terapia przyniosła skutek i teraz woli spędzać inaczej czas :) http://www.darzycia.eu/