Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skuteczna dieta

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakąś skuteczną,niezbyt skomplikowaną dietę?Taką na której można długo wytrzymać i jest zdrowa,a do tego ładnie się chudnie.

Gość gość
E,bez przesady chcę tylko schudnąć kilka(naście) kilogramów.

Gość gość
Nie ma to być żadna restrykcyjna dieta,tylko lżejszy sposób odżywiania,jak to zrobić od czego zacząć, żeby było skutecznie.

ale to nie ma znaczenia ile chcesz schudnąć. nie ma gotowców. przecież to zależy od wieku, od wagi wyjściowej, trybu życia, predyspozycji itp. naprawdę wierzysz w to że jakiś gotowiec który ma pasować zarówno 40 latce z 20 kg nadwagi jak i 20-tce która chce zrzucić 3 kg to jest jakaś dobra dieta? czy raczej czyste znachorstwo zapodawane przez kolorowe magazyny jako cudowne metody?

Gość gość
Jeść połowę tego, co do tej pory

Gość gość
M.Ż i ruch!

ładnie się chudnie na diecie wg grupy krwi poza tym również na Poście Daniela propagowanym wg leczenia dr n. med. Ewy Dąbrowskiej - ale obecnie z uwagi na porę roku nie polecam jej bardziej w lato. Za to możesz stosować jeden dzień postu wg jej zaleceń na tydzień.

To kolejne znachorstwo. Nie ma żadnych dowodów naukowych na powiązanie pomiędzy dietą a grupą krwi. To pseudonauka

Po prostu wybieraj inne produkty dla mnie tez jakies skomplikowane diety i inne za duzo myslenia i robienia. a tak zamiast bialego pieczywa jedz ciemne bialy ryz zastap ciemnym mniej ziemniakow wiecej kasz ,gryczana jaglana,jeczmienna zamiast oleju duzej ilosci uzywaj mniej oliwy zamiast zmazyc piecz lub gotuj na parze nawet makaron nie jedz bialego kup ciemny jak zrobisz obiad a lubisz ziemniaki jedz bez sosow ,masla, wiecej warzyw ,wody pij duzo, Mozna jesc to co sie jadlo tylko wymienic produkty albo zupy jedz ile mozesz sa pyszne ,ale nie zabielaj zamiast cukru bialego kup slodzik lub brazowy ja tak zrobilam z czasem przestalam calkiem uzywac cukru mleko jak pijesz do kawy kup chude nie tluste 3,2 zamien na 1,6 % to sa takie zmiany gdzie bardzo nie odczujesz,ze ci czegosc brakuje a dziala. plus pij zielona herbate ,czerwona i ruszaj sie wiecej

Ja powiem tak. Zrezygnowałam ze słodyczy i z g*******ego jedzenia. Jadłam normalne posiłki. Tylko ze 3 razy dziennie bądź czasami troszkę więcej. Do tego biegalam i biegam. W ciągu roku zarzuciłam 35 kg. :-) Wszystko się da tylko trzeba chcieć. Mi np nie przeszkadza ze śnieg, mróz, upał, burza czy deszcz. Biegam codziennie. Nawet 3 tygodnie po operacji kamieni dalej biegalam chociaż wiem ze mogło mi to zaszkodzić. Ale juz taka jestem. Bieganie mnie po prostu wciągnelo. Na mnie to zadziałało. A wierz mi, dużo diet stosowałam i nic. Oczywiście najlepiej iść do dietetyka i dobrać sb dietę dopasowana do naszego organizmu.

Gość gość
Chciałbym do wiosny zrzucić 20kg.Mam33 lata.Tylko problem w tym,że nie potrafię wytrwać na diecie.Ostatnio udało mi się wytrzymać dwa tygodnie i kiedy zobaczyłam,że trochę spadło,znowu wróciłam do objadania się.Nie chcę tu pisać co konkretnie jem,bo jest mi wstyd.Dużo jem szczególnie słodyczy,a teraz w święta to już całkiem przesadziłam.Za to lubię ćwiczyć i zamierzam zacząć,ale wiem że dieta to podstawa.

20 kg do wiosny to bardzo dużo. nawet jeżeli uda ci się to zgubić to pamiętaj że skóra także potrzebuje czasu na obkurczenie. jaką dietę stosowałaś ze nie mogłaś na niej wytrwać?

Gość gość
Zrezygnowałam ze słodyczy,słodkich napojów, chleba,jadłam dużo mniejsze porcje.Nie jadłam juz nic po 18.Tylko dwa tygodnie dałam radę,boje się żeby tym razem nie było tak samo.Szczerze mówiąc gdyby udało mi się schudnąć do wiosny jakieś 15kg byłoby super.Teraz ważę 80 :( mam 170 cm wzrostu.

Gość gość
dieta aleluja dieta post daniela opieraja sie na warzywach i owocach pluz zioła ocet jabłkowy , perz ,rooibos

Gość gość
Ja muszę mieć dietę mało restrykcyjną,inaczej nie wytrzymam na niej niestety,a mam sporo do zrzucenia.Tak do maja te 15 kg muszę schudnąć.Fakt, boję się trochę o skórę,szczególnie o piersi bo mam duże.Co zrobić żeby nie opadły?Macie jeszcze jakieś podpowiedzi?

przede wszystkim gubić powoli. nie wiem co to za wynalazek ta dieta-post, ale z warzyw i owoców nie dostarczy się białka. ot kolejny znachorski wynalazek jakich wiele