Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flakonikperfumik

Jest tu mama, która lubi niespotykane imiona?

Polecane posty

Gość gość
A co myslicie o Konradzie, Emilu,Eryku?

Gość gość
W grupie zlobkowej mojego syna jest 4 leonow... imie bardzo czesto spotykane, przynajmiej w moim otoczeniu.

Gość flakonikperfumik
A u mnie jest Kacper, Leon to mój dziadek, ale nie po nim syn dostał imię, jest też rodzeństwo nastolatków: Miłosława, Dobromir i Wiarosław, ale to strasznie katolicka rodzina.

Gość flakonikperfumik
Naprawdę czterech Leonów?! U mnie żadnego, przysięgam... Konrad i Emil jakoś zawsze kojarzyły mi się z wioską, ale Eryk fajne.

Gość gość
u mojego syna w przedszkolu na 125 dzieciaków jest kilku leonów, choć u niego w grupie nie ma żadnego :) jest za to 2 karolów, 2 kubusiów oraz 3 franków :O mój jest maksymilian - jedyny w całym przedszkolu ;)

Gość gość
Znam młodego Leopolda, mieszka pod Konstancinem.

Gość exdebill_rzuca okiem
dokładnie, brawo - nic:) nic nie wynika z takich tematów poza ciągłym podtrzymywaniem głupot na tapecie, co prowadzi potem do tego, że się krzywo patrzy na dziecko o jakims imieniu, albo obgaduje za plecami z powodu, który w zasadzie nie istnieje. 5

Gość gość
Mamy Nikodema:) Jest największym darem:)

Gość gość
Ja mam u mnie w mieście tylko jedną imienniczkę :) mam niespotykane imię i mojemu synowi dałam na imię Hugo i mam to gdzies co tam kafeteria szczeka :P

Gość gość
Hugo mi się kojarzy z kołłątajem i tym teleturniejem dzwoniącym dla dzieci co go puszczali kilka lat temu zawsze w niedzielę rano :D. Kazdy robi jak chce, ale ja nie jestem zwolenniczką takich imion, wolę prostotę, np taka Teona (która już tutaj padła, nie brzmi źle a w dodatku pewnbie ma jakieś interesujące znaczenie od Teo-Bóg) ale ja bym tak nie chciała, tak samo Cecylia czy Celina czy Rozalia... wolałabym być setną Anną, nie bez powodu setną bo jest to ładne, bezpretensjonalne imię :) na każdą okazję, Anna przedstawiając sie w szerszym, ważnym gronie, podpisując na dokumentach, brzmi dostojnie, Anusia pasuje do dziecka, przy okazji może być też fajną Anką sąsiadką a jako nastolatka może mieć przezwisko choćby od nazwiska i jak fajnie usłyszeć "Aniu" od ukochanego, to tak delikatnie brzmi. A do Teofila albo Leona jak się zwracać? Teosiu, Leosiu? do chłopa 2 metry wzrostu? :D A z kolei "Leonie" brzmi pretensjonalnie z ust bliskich. To tylko takie przykłady, ja tak samo potraktuję swoje dzieci, imię to TYLKO imię, dlaczego ma być jedyne na osiedlu czy w szkole/klasie? nie am co przesadzać oczywiście i dawać Julka wiedząc, że takich Julek w klasie może być 7 oprócz naszego dziecka, ale w drugą stronę też można przekombinować.

Gość gość
jak bede miec syna to nazwiemy go Seweryn

Gość gość
Uwielbiam piekne imiona spoza 20stki najpopularniejszych. To smutne ze w Pl ludzie tak sie boja troche wychylic. Nawet jak sie komus podoba niestandardowe imie to da popularne bo co ludzie powiedza. Moje ulubione imiona to Rozalka, Cecylia, Milosz, Leonard, Konrad i Kornel.

Gość gosia367
Właśnie Eryk to bardzo Ladne imie ;) chcialam tak nazwać synka, ale mam 3 corki. Swoją droga podoba mi się Ksawery, Seweryn i Kordian, a dziewczece to Idalia sliczne imie

Gość gość
Ja mam Rozalię. Synka chciałam nazwać antek ale jest ich od groma i juz nie chce. Podoba mi się Leon a Alan choc tych leonow juz coraz więcej wiec pewnie juz tez nie dam takiego imienia. Szkoda. Podoba mi sie tez Adaś ale moja rozalka chce brata georga;)

Gość gość
UWIELBIAM niespotykane imiona. Jesli bede miec synow, to dostana na imie: Cyprian, Hektor, Miron. A coreczka bedzie Afrodyta lub Anastazja :)

Gość gość
no to dzieci wam na starosc podziekuja za takie imiona.... myslicie w ogole jak sie beda czuc czy tylko o sobie??

Gość gość
gowno mnie obchodzi twoje zdanie :)

Gość gość
Mam ladne, niespotykane w szkolnych latach imie. Zawsze je lubilam i cieszylam sie ze nie jestek kolejna ania, kaska czy agnieszka. Nauczyciele dawali dziewczyna numerki i mowili np Ania trzy do tablicy. Dziwne to bylo. Dla swojego dziecka tez wybiore ladne nieudziwnione imie ale spoza tych najpopularniejszych. OK podoba mi sie julia czy amelia ale jest jeszcze tyle ladnych ze nie chce tego robic dziecku zeby bylo jedna z pieciu julek w klasie.

Gość gość
Tak Melania to okropne dziwne i jakieś takie rozlazłe imię. A to że nie jest popularne świadczy o jego ohydzie.

Gość mydream321
Afeodyta? Hmm bardzo oryginalne, ale wiecie o tym że Afrodyta miała przezwisko Idalia? Nie wiem czemu ale szaleje za tym inieniem. Mała Idusia, Idalka. Bardzo podoba mi się jeszcze Elena, Tamara <33 :D. A propo tych "starszych " imion to stawiam na Klare, Franciszke, Weronike i.Antonine choć Toski są już bardzo popularne. Sama noszę imię po prababci i jestem z niego zadowolona :)

Gość flakonikperfumik
Exdebill, ty chyba powinnaś mieć debill, bez tego ex... Założyłam temat i już, a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, tylko same stwierdzenia filozoficzne, to lepiej wcale się nie wypowiadaj. Wynika z moich badań dużo, są jednak jeszcze takie kobiety jak ja, które chcą jakoś dziecko wyróżnić i pomyśleć trochę, zastanowić się nad ciekawym imieniem dla tej kochanej osoby, macie wolny wybór, czemu nie korzystacie? A jak dziecku nie będzie się podobać (w co wątpię), to sobie w przyszłości zmieni i tyle. Mi się bardzo podobają imiona takie jak: Teodor, Leon, Leonard, Antonina, Gaja, Alikia, Rita, Tatiana, Nela, Blanka, Celina, Rozalia, Jerzy, Gniewomir, Bolebor, Tadeusz, Ignacy, Salomea, Estera, itp. No bardzo mi się podobają, nie słów do opisania tego jak bardzo je lubię i wiem, że gust mam odmienny...

Pierwszy temat zalozyłaś jaki? jakie znacie najbardziej wiesniackie imiona, teraz to:) i jakie to ma znaczenie, że masz niespotykane imię ty, czy twoje dzieci jak cie interesuja takie tematy, które naprawdę nic nie wnosza, tylko szczują? kazdy ma jakis powód, żeby nadac dziecku imię takie, a nie inne, kazdy się zastanawia zanim to zrobi - to jest oczywiste, jak również to, że kazdemu się co innego podoba. a ty nie prowadzisz żadnych badań tylko jakies kompleksy leczysz, nie wnikam jakie, bo pewnie takie jakich tysiące:)

Gość gość
a ja mam ślicznego HUBERTA :)

Gość flakonikperfumik
Badania to był sarkazm, ale cóż... Zakładam takie tematy i już, jakoś ludzie się wypowiadają, a ciebie nie potrzebuję do szczęścia. Ja nie krytykuję nikogo w jego temacie staraczki na wrzesień itp. No rozmawiam sobie z mamami, które nie lubią imion typu Kasia, Piotruś, Tomaszek... O te pomysły o imionach chodziło mi o imiona inne niż Julka, Dominika, itp., no wiadomo, że każdy rodzic zastanawia się nad imieniem dla pociechy, ale pytam o rodziców, którzy mają wenę inną niż wszyscy i jakiś polot...

hehehehehe:):) nie masz pojęcia o wenie ani polocie:)

Gość flakonikperfumik
Hahaha, czemu się nazwałaś exdebill, ty polociaro? Powinnaś chyba debill teraźniejszy... Ale masz polot, no naprawdę.

troche podraznić i wychodzi - nie dysskutuję raczej o imionach ani o nikach - rzadko mi się to zdarza i nigdzie nie twierdzę, że mam polot - cokolwiek przez to rozumiesz, natomiast widzę, ze ty nic z tych rzeczy nie masz, jestes prostą zadymiarą leczącą kompleksy, przykro mi - tyle widac po tym co i jak piszesz.

Gość flakonikperfumik
Weź spieprzaj stąd. Albo wiesz co? Nie będę cię wygarnąć i kłócić się z tobą, pisz sobie ile chcesz, ja nie będę reagować, to mój temat.

Gość flakonikperfumik
O, Tymon też jest śliczne imię, zapomniałam dopisać.