Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adam1990

co kupić dla 7 miesięcznej bratanicy na chrzest?

Polecane posty

Gość gość
to szybciutko dorob i bedziesz mogla kupic wille nad oceanem spokojnym. wtedy zadasz szyku, a tam te pozal sie boze 300-400 zl to se wsadz....

Gość gość
ja dalam 200 zl i porcelanowego aniolka plus sliczna ksiazeczke okolicznosciowa.

Gość gość
300-400 zl na CHRZEST??? pogrzalo cie, pamietaj ze za 8 lat komunia, potem bierzmowanie 18 stka i slub, wiec nie SZASTAJ ja ci dobrze radze

to szybciutko dorob i bedziesz mogla kupic wille nad oceanem spokojnym. wtedy zadasz szyku, a tam te pozal sie boze 300-400 zl to se wsadz.... X HAHA jasne. Aktualnie miałem sporo wydatków więc nie nie moge wydać więcej

300-400 zl na CHRZEST??? pogrzalo cie, pamietaj ze za 8 lat komunia, potem bierzmowanie 18 stka i slub, wiec nie SZASTAJ ja ci dobrze radze Ale to jest dla mnie bardzo bliska osoba (córka brata) i nie mam zamiaru na niej oszczędzać. Chrzest jest raz w życiu.

Nie znam polskich cen ale moze styknie na jakis zloty lancuszek z medalikiem? Oklepane, no ale co takiemu maluchowi kupic? Ja jestem fanka roznego rodzaju kont oszczednosciowych (w tych czasach czysta glupota, wiem; za duzo amerykanskich filmow). Moze zaloz chrzesnicy konto i tam wplac te 300 czy 400pln? Moja corka tez takie ma. Kiedy przyjdzie czas zeby sie usamodzielnila nie bedzie takim zebrakiem jak ja. No ale oczywiscie rodzice musza tam pozniej cos dokladac, bo z trzech stowek to tak zaraz nie napuchnie, normalne.

Nie znam polskich cen ale moze styknie na jakis zloty lancuszek z medalikiem? Oklepane, no ale co takiemu maluchowi kupic x też nad tym myślałem. Ewentualnie troche dołożę. Musze zorientować się w cenach...

Gość gość
a czemu nie jesteś chrzestnym ja myslałam że ty jesteś chrzestnym skoro to bratanica

Gość gość
no ale skoro nie jesteś, to kup jej album na zdjęcia taki ładny dziecięcy na chrzest z opisami i miejscem do uzupełniania ok.200zł a za 100zł ładna kartkę i miśka

Gość gość
daj 4 stowki rodzice kupia sami co potrzebne

Gość gość
bierzmowanie rozumiem ale no i co że byłeś ateistą zobacz ilu ludzi dziś w ogóle nei chodzi do kościoła a dzieci chrzczą, pary bez ślubu nawet, wielkie mi wykroczenie.

Gość gość
ja jestem ateistka, brat sie uparl zebym zostala chrzestna, proboszcz dal zgode na pismie za 200zl :D

Gość gość
zobacz ilu ludzi dziś w ogóle nei chodzi do kościoła a dzieci chrzczą, pary bez ślubu nawet, wielkie mi wykroczenie. xxx właśnie takich "prawdziwych"katolików mamy w Polsce! ślub? - po co? bierzmowanie? - a co tam! chrzczenie bękartów? - normalka! msza? - a kto by tam chodził i po co? i tylko opluwać innych!!!

Gość gość
srebrną łyżeczkę

Gość gość
Ja doradzam jakąś ponadczasową pamiątkę, coś co zawsze będzie przypominało chrześnicy o tym dniu. Złoty łańcuszek popularny prezent może być dobrą pamiątka, ale zanim go włoży minie dużo czasu. Ja swojemu chrześniakowi kupiłam srebrny obrazek i album. Do tego była płytka z życzeniami na album i życzenia wygrawerowane z tyłu na obrazku. Zobacz na www.pasazhandlowy.eu, a na pewno coś wybierzesz.

Gość gość
ja kupiłam srebrny łańcuszek i spore ażurowe serce - nic specjalnego w ładnym czerwonym pudełeczku z wygrawerowanym wierszykiem okolicznościowym i podpisem, jak podrośnie będzie miała pamiątke. Fajnym pomysłem jest też srebrna bransoletka i dokupowanie zawieszek okolicznościowych na każdą okazję np kredka na pierwszy dzień w przedszkolu, kropelka czy aniołek na chrzest, krzyżyk na komunię itp cyferka na urodziny i do 18 trochę się tego nazbiera :) a srebro drogie nie jest., w każdym razie nie kupuj pozłacanej bizuteri bo jak się wytrze tylko wstyd będzie... lepiej srebrną albo złota.