Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Produkty z biedronki produkowane przez znane firmy

Polecane posty

Gość gość
a pieluchy dla dzieci?jakiś czas temu był robiony jakiś test, zajęły drugie miejsce po pampersach, to chyba musza byc dobre jakościowo

Gość gość
ojej pastella ma taki sam skład hahahaa aż mi normalnie was żal głupota i głupota, ten kraj nigdy nie bedzie inny, bo ludzie tępi na potęgę oświeć mnie zatem, jaki skład pastelli miał być. pastella z tuńczyka to pastella z tuńczyka w składzie miał być ogórek i buraki zamiast tuńczyka i majonezu itp. chodzi o to jakiej jakości był to tuńczyk i reszta półproduktów. bo nie wiem czy wiesz ale na targach rybnych na tony kupuje się ładnego tuńczyka, ale tez takeigo który lezy już jakiś czas, zaczyan śmierdzieć itp firmie nie problem kupić ładnego tuńczyka pod swoje logo i tego taniego pod logo biedronki, a do maszyny i tak wrzuci takie same produkty, żeby zrobic produkt wyjściowy czy wy to w ogóle rozumiecie tłuki

Gość gość
nie mam linka, kiedyś sprawdzałam na opakowaniu, sklad jest identyczny

Gość gość
ta od pastelli nie potwierdzaj już swojej głupoty

Gość gość
akurat sklad identyczny nie jest:P nie pitol bo biedronkowa pastella jest mniej kaloryczna:P

Gość gość
myslę, że taka firma jak lisner, nawet te produkty dla biedronki, nie pozwoliła by sobie na starego, śmierdzacego tunczyka, za wiele by straciła

Gość gość
haha no tak bo nic w niej nie ma ino woda zagęszczona i zabielona z 1 procentem tuńczyka, który leżał na przecenie bo juz gnił i pleśniał smacznego

Gość gość
jezu ludzie dno dna co by ta firma straciła wg ciebie, ona nic nie traci, bo tuńczyk pleśniejący jest najpierw odpowiednio odkażany, co też jesz

Gość gość
9;58 to może już przestań myśleć, bo nie jest to twoja mocna strona naiwnosć ludzka nie zna granic, byle im ładnie zapakowac i zmniejszyć cenę oraz roztrąbić na cały kraj jakie sa niskie i już mają całe stada pustych do granic możliwosci klientów

Gość gość
olej roślinny ma taki sam skład jak oryginalny, wiem bo pracuje

Gość gość
ja nie kupuję w biedronce, ale myślę, że są to te same produkty co oryginalne, wynika to z tego, że na jeden sprzedany produkt oryginalny, biedronka w całym kraju sprzeda go 50, co za tym idzie wieksza produkcja, poza tym biedronka sama odbiera towar, więc odpadają koszty dostawy, przedstawicieli handlowych, reklamy.wspólpraca z biedronką to dla niewielkiego zakładu żyła złota, więc stare i smierdzące rzeczy raczej odpadają

Gość gość
czy bakoma jest niewielkim zakładem a zott, a lisner przecież to wielkie zakłądy współpracują z biedrą a nie małe

Gość gość
10;00 skąd wiesz, że jest odkażany, widziałas, pracujesz tam?

Gość gość
jesteście po prostu głupie:O nie mam nic do Biedronki, bo sklep jak sklep i na studiach często tam zakupy robiłam. Jednak każdy wam powie (nawet w necie może poczytać), ze to nie są produkty oryginalne, a tzw. zamienniki. Można powiedzieć, ze to coś w rodzaju podróby, ale produkowanej przez markę, która sama siebie podrabia. Zawsze moje drogie zamiennik będzie robiony po kosztach i taniej sprzedawany. Ja wiem, ze wy nie macie pojęcia o takich sprawach, ale producenci znanych firm jeśli już wypuszczają tańszy produkt to chcą go taniej wyprodukować to nawet logiczne. Nikt na sprzedaży ilości większej nie zarabia:O oczywiście mowa o tym w przypadku tańszej ceny, bo wtedy producent nie dość, że schodizłby z ceny to jeszcze dokładał do produkcji opakowania (które też jest zawsze "gorsze" czyli tańsze w produkcji). Nie ma co się oszukiwać.

Gość gość
Akurat pracowałam w piekarni która dostarczała pieczywo do Biedronki, to mię było to.samo co w naszych sklepach firmowych. Bułki były mniejsze dawano też mniej ziaren do chleba żeby wychodził tańszy. Mokate produkuje herbatę w piramidach, pod ich nazwa jest więcej wkladu w kazde! Wystarczy porównać wagę opakowania. Tak właśnie biedronka ms niższa cenę, niższa jakość lub mniejsza waga.

Gość gość
na tvn style często sa programy o zywności, ale późną nocą.. ciekawe czemu i tam pokazywali niejednokrotnie jak produkuje się żywnosć dla dyskontów w uk. jeśli w uk tak jest to u nas jest 50 razy gorzej i straszniej

Gość gość
co do chleba to też jest gorszej jakości, bo robiony taśmowo na drożdżach, a piekarnia, która sprzedaje w swoich oryginalnych sklepach wypieka go na zakwasie. No, ale różnica w cenie jest. Niestety niektórym tu się nie przetłumaczy, one wolą się łudzić, ze są sprytne i kupują dobre produkty taniej.

Gość gość
moja droga z 10;17 niestety głupie baby nie zakumają tego, co napisałaś, za trudne słownictwo

Gość gość
Tu siedzą betony. Kiedyś był temat o mleku bebiko a bebilon, że nie ma różnicy a bebilon droższy. Tłumaczyłem ze różnią się surowcem bla bla bla. Ale kózki dalej swoje beeeeee.

Gość gość
Te produkty sa w podobnej cenie, tzn.jak sprzedaje wytworca tylko biedronka ma mniejsza marze, a sklep osiedlowy 100 razy wieksza

Gość gość
tak czy siak jedne i drugie mają koszmarne składy, co najwyżej dałabym psu np. taki jogurt do picia i w Biedronce i w Mlekowicie jest okropnie słodki i nic dziwnego bo na pierwszych miejscach na cukier a czekolada Terravita cukier ma na pierwszym miejscu - obrzydliwa

Gość gość
dokładnie, tak jak pisałam nawet te droższe/normalnej cenie produkty i tak juz sa przekombinowane dlatego ja nie kupuję rzeczy przetworzonych, no ale jest z tym dużo więcej roboty niż kupić gotowe dlatego poniekąd zazdroszczę naiwnosci i głupoty ludziom, bo miałabym dużo lżej myslicie, ze zaoszczędzicie parę złotych na produktach to pomyślcie, że za parę lat ten syf którym sie karmicie moze spowodować wasze liczne choroby itp. i wtedy będziecie musieli wyłożyć niezłą kasę na leczenie, no ale perspektywiczne myślenie to juz dla was fikcja

Gość gość
Jeżeli skład jest taki sam i smak jest taki sam, to weźcie mnie oświećcie spece od marketingu na cholerę firma miałaby polepszać swoje produkty? Przecież firmy zawsze idą najniższym kosztem, czyli produkt zawsze będzie możliwie najtańszy jak się da. Nikt nie będzie specjalnie wybierał lepszych jakościowo półproduktów tylko dlatego, żeby była różnica między ich a biedronkowymi. To bez sensu. Jeżeli dla biedronki da się wyprodukować taniej, to ruszcie głową - dla siebie też będą taniej produkować. Wyjątkiem może być co najwyżej data przydatności do spożycia, ale na to są normy i nie ma różnicy, czy zjesz jogurt, któremu zostały 2 dni, a taki, któremu został tydzień. Oba są bezpieczne.

Gość gość
też masz problem z czytaniem, twoje wątpliwosci zostały juz wyżej wyjasnione wystarczy przeczytać, możesz czytaj powoli aby dotarło

Gość gość
faktycznie lisner pasta z tunczyka z biedronki a orginalna. ma ten sam sklad.

Gość gość
kolejna idiotka

Gość ludzie to naiwniacy
czekolady produkowany przez firme WAWEL z biedronki sa tak obrzydliwe w smaku, ze zjesc sie ich nie da, a oryginalne czekolady Wawel sa super, zupelnie inny smak i jakosc. Wiec debile kupcie sobie obie i sie przekonajcie jak te wasze zamienniki super tanie smakuja w porownaniu z oryginalnym produktem i nie oszukujcie samych siebie, ze kogos przechytrzycie, bo to firma was robi w balona

Gość gość
Gosc od pastelli ma racje, to sa te same produkty, wy wszystkie co tak chcecie udowodnic ze to nieprawda, myslicie, ze jak taka firma jak lisner jak sprzedaje starego tunczyka do biedronki i swietnie sie sprzedaje, to do oryginalnych bedzie kupowac swiezego, a co za tym idzie drozszego?tak sie tylko ludzicie i same siebie oszukujecie, g l u p i e po prostu jestescie i bardzo naiwne

Gość gość
ja codziennie dziękuję bogu, ze dał mi rozum i zdolnosć logicznego, SAMODZIELNEGO myślenia a wam bardzo współczuję, jedzcie to biedronkowe żarcie na zdrowie

Gość gość
dopiero co sprawdzilam sklad tej pasteeli dla biedronki a ten ogrinalny z lisnera. nawet spisalam sobie caly sklad 1 i 2 produktu jest identyczny. tylko ze poszczegolne skladniki sa w innej kolejnosci napisane. a tak WSZYSTKO TO SAMO.