Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ćwiczenia brzuch

Polecane posty

Gość gość

Więc od razu dodam ze mam 169 i 53 kg więc nie ejstem gruba ale moim problemem jest brzuszek chciałabym żeby był płaski ale gdy wykonam jakieś cwwiczenia znalezione na youtube nie moge ich nigdy dokończyvć a na drugi dzień mnie brzuch okropnie boli.Moje pytanie brzmi jak zacząć??jakie cwiczenie żeby brzuszek był plaski ale jednocześnie zżebym mogla ea spokojnie wykon ać i ruszyć sie na drugi dzień??Od razu zapytam bo nie chce rozbudować mięśni ewentualnie ladnie delikatnie wysmuklic wyrzeźbić cialo.Więc pytam czy wykonywaniećwiczeń na wszytskie partie cialą z mel b to dobry pomysł????czy aeroby i potem jakieś siłowe??

Gość gość
musisz spalić ten tłuszcz. ćwiczeniami i siłownią wyrobisz sobie mięśnie, których pod warstwą tłuszczu nie będzie nawet widać

Gość gość
czyli co aeroby i potem siłowe??

Gość gość
znalzłam na internecie 40 minutowy trening całego ciala pod nazw a BeFiT GO | Beach Body- 40 Minute Fat-Burning HIIT Workout i do tego cwiczenia an brzuszek taie 9 na youtube i co powinnam wyglądać lepiej??czy to n ie ejst dobry pomysł??

Gość gość
do prawictwopospolite tyko ze ja wygladam jak ta laseczka tylko szczuplejsze nogi ale brzuszek taki sam i to dla mnie nie ejst plaski chciałabym zeby bylo lepiej

wystarczy zwykła aktywność fizyczna, a nie jakieś specjalne ćwiczenia, żeby poprawić figurę :)

Gość gość
zwyła ktywnosc fizyczna to u mnie normalka na rowerku stacjonarnym juz sie wyjeździłam spacery itd ale brzusio nie chce zniknąć a wydawało mi się zxze jak z 66 kg zejde do 53 calkiem zniknie bląd i dlatego pytam co z tym zrobić a własnie moze takie ćwiczenia na cale ciało ladnie poprawią je ogólnie

Gość gość
prawictwo pospolite 125 wygladaja te ćwiczonka fajnie ale co one ćwiczą cale cialo tyłek brzuch nogi??wykonywać je codziennie czy co drugi dzień??i jakie efekty mogą mi dac???

Gość prawictwo pospolite 125
zwyła ktywnosc fizyczna to u mnie normalka na rowerku stacjonarnym juz sie wyjeździłam spacery itd ale brzusio bo na rowerku cwiczysz jednostajnie, nie angażujesz wszystkich mieśni .. By zniknal brzuch , twoje całe ciało musi być w ruchu poza tym napisałaś do prawictwopospolite tyko ze ja wygladam jak ta laseczka tylko szczuplejsze nogi ale brzuszek taki sam przecież ta dziewczyna ma prawie płaski brzuch , nie można sie niczego przyczepić

Gość gamonblood
Ludzie tu piszą jakbyś była specjalistą. Jeśli nigdy nie ćwiczyłaś to musisz wiedzieć że warstwa tłuszczu na brzuchu wynika nie tylko z braku ćwiczeń ale też z diety. Ja trenuję 3 razy w tygodniu od 3 lat ponad. Wciąż nie mam kaloryfera bo wciąż powiększam masę i wciąż nie udaje mi się dokładnie wypełniać diety. Życie rodzinne nie sprzyja reżimowi. Wciąż jakieś kolacyjki, urodziny cioci itd. Ale ważne jest że tłuszcz znika z całego ciała a nie tylko z brzucha. Nie ma czegoś takiego jak spalanie tłuszczu tylko z brzucha. Jeśli jesteś szczupła to najwięcej i najszybciej bedzie się gromadził na brzuch na tzw. boczkach w piersiach i udach. Spala się tłuszcz w całym ciele. Aby poprawić brzuch radzę wykonywać ćwiczenia całego ciała. Jeśli chodzi o takie na brzuch to najlepsze są: podciąganie nóg do góry do ugięcia (jak kiedyś w szkole, wisisz na barierkach, drążku trzymając się rękami u góry i podnosisz nogi dociągając kolana do klatki piersiowej, na siłowni jest do tego sprzęt na którym wygodnie wisisz opierając się na łokciach. Takie ćwiczenie zaczynach od 5-8 powtórzeń w serii potem minuta-półtora przerwy i tak3-4 serie. Docelowo powiększasz ilość powtórzeń w serii, jak będziesz umiała wykonać 4x15 powtórzeń bez większego wysiłku to jest ok. Inne ćwiczenie to tradycyjne nożyce, leżąc na plecach podnosisz wyprostowane nogi na 20-30cm nad ziemie i krzyżujesz na zmianę w powietrzu. też 4x 5-8 docelowo 4x15. Jeśli chcesz więcej ćwiczeń poczytaj o "szóstka weidera" moja kobieta dzięki niej zrzuciła brzuszek ale to wymaga wysiłku i wytrwałości jak każde ćwiczenia. Musisz się zaprzeć w sobie i trenować mimo zmęczenia. Jeśli do tego pobiegasz lub popływasz to efekty się pojawią. Mogę polecić też CLA to środek naturalny który w nieco dłuższym czasie (kilka miesięcy brany i jednoczesny trening) pomaga spalić dodatkowe kilka-kilkanaście procent tłuszczu więcej. Mnie podchodzą kapsułki z firmy trec. Ale może być dowolne CLA z Allegro ze sklepu z odżywkami a nawet z apteki. Mnie to pomaga utrzymać niski poziom tłuszczu mimo że nie zawsze trzymam diete. Możesz poczytać na SFD.pl to sportowe forum gdzie znajdziesz atlas ćwiczeń czy propozycje ćwiczeń na brzuch. Jeśli się wciągniesz to za 100zł mies napewno w okoliczy znajdziesz jakiś klub fitness który pozwoli Ci pod okiem bardziej doświadczonych poprawić nie tylko brzuch ale i całą sylwetkę i uwierz mi kiedy trenuję czuję jak mój poziom życia wzrasta, czuję się silny, mam ochotę do życia, krew szybciej krąży, ciało chce biegać, ruszać się. Nie jestem mętny i ospały. Kiedy tylko jakieś święta albvo urlop i nie potrenuję tydzień to zaczynam być ospały, przeciągać się i przysypiać, nic mi sie nie chce i jak najszybciej biegnę się poruszać na siłkę. Polecam Powodzenia!

to cwiczenie 10 minutowe trzeba robic co najmniej 1 raz dziennie najlepiej 2-3 razy jest na zrzucienie tłuszczu na brzuchu , a to 40 minutowe powyżej jest bardziej ogolne na posladki , biodra i zrzucienie tluszczu z brzucha

powinnaś ćwiczyć przez 30 minut każdego dnia poza tym dobrze jeśli schudniesz z 53 kg do 51 kg więc nie tylko ćwiczenia , ale też dieta dodatkowo zmniejszy ci ilość tłuszczu Nie zrzuca wagi j jednak ponizej 50 kg bo będziesz za chuda

najlepiej jesli zrobisz w ten sposób cwiczysz 2 razy dziennie pierwsze ćwiczenie może być na przyklad rano przez 10 minut takie jak tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=jIpElxbgyFk

Gość gość
prawictwo pospolite 125 nie schudne do 51 kg .Powiem tak odchudzałam się juz i schudlam do 51 kg i slyszałam w kolko ze wytygladam jak anorektyczna a gdy zobazcylam swoje zdjecie słabo mi bylo nogi patyki ręce patyki obojczyki nienoramlnie niezdrowo wystajace szra skóra plaski tylek wole juz wazyć te 53 przynajmniej nie słysze że wygladam jak anorektyczna a i lepiej sie czuje

Gość gość
ja to już po tych wszystkich wpisać to nie wiem jak cwiczyć

Gość gość
wymyślilam coś takiego codziennie oprócz niedzieli rozpoczynam rozgrzewka potem rowerek stacjonarny 20 minut i potem w 1 dzień brzuszek i talia w drugi pośladki i nóżki zestayw cwiczeń i tak codziennie powtarzać dobry pomysł??

dlaczego rowerek stacjonarny ? To sluzy do wyrobienia tylko miesni nóg , to nie jest dobre dla kogos kto chce zrzucić z brzucha

dokladnie 25 27 sekund to wykonujesz rano( to jest na brzuch i talie ) https://www.youtube.com/watch?v=tTdj2paU9yo&amp a to ponizej trwa 11 37 po południu ( to ćwiczenie jest na pośladki ) https://www.youtube.com/watch?v=jIpElxbgyFk czyli razem około 35 minut dziennie ćwiczeń .. Efekt jaki uzyskasz będzie dużo lepszy niz 30 minut bezsensownego jeżdzenia na rowerku stacjonarnym.

i musisz wykonywać te cwiczenia które ci podałem przynajmniej 5 razy w tygodniu .. 3 razy to jest za mało

Ćwiczenia brzucha nie powodują spalania tłuszczu na brzuchu. Przecież tłuszcz a mięsień to są dwie osobne tkanki.

A spalanie tłuszczu jest procesem enzymatycznym a nie mechanicznym. To że trenujesz brzuch nie znaczy że organizm będzie czerpał energię z tłuszczu na brzuchu. Takie ćwiczenia jak brzuszki czy spięcia to są ćwiczenia siłowe, organizm podczas nich spala głównie glikogen a nie tluszcz

"Efekt jaki uzyskasz będzie dużo lepszy niz 30 minut bezsensownego jeżdzenia na rowerku stacjonarnym." x Heh, a na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo trening aerobowy o wiele lepiej się sprawdza przy spalaniu tłuszczu niż trening siłowy. Prawactwo proszę, nie wprowadzaj ludzi w błąd obiegowymi mądrościami.

nie powoduje , ale moze modelować brzuch