Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandrusia0887

mamusie jak wywolac (pryspieszyc) porod

Polecane posty

Gość gość
Jak leżałam w szpitalu z zagrażającym przedwczesnym porodem, to na sali miałam kobietkę po terminie (43 tydzień ciąży!). Lekarze zanim podpięli ją pod oksycotynę, najpierw zalecili olej rycynowy. Przynieśli go i kazali wypić trzy łyżki stołowe na raz. (Więc to raczej bezpieczne, skoro nawet w szpitalach tak próbują wywołać poród) Niestety poza rozwolnieniem u tej kobietki nic nie ruszyło. Pod oksytocynę podpięli ją dwa dni później.

Gość gość
Ja wypilam lyzke oleju z lyzka mocnej kawy po godzinie powtorzylam. Czuje jak jelita pracuja caly czas. A teraz tego sluzu (identycznego jak Twoj autorko) jest bardzo duzo. A dzidzia bardzo spokojna wiec mam prawo podejrzewac, ze rusza :) jakby to bylo to, to napisze jeszcze :)

Gość sandrusia0887
jak sie okaże ze rodzisz to jutro tez sprobuje a biegunke masz caly czas czy juz przeszla. bo najbardziej obawiam sie biegunki w trakcie porodu troche krepujace dla kobiety...

Gość gość
Mialam 3 "napady" ale niezbyt bolesne, calkiem znosne. I bardzo mnie mdlilo. Takze nie ma sie czym martwic :)

Gość sandrusia0887
a skurcze masz caly czas czy przeszly???

Gość gość
Powtorzylam dzis rano dawke i zaczelo sie na maksa. Czop odszedl caly a skurcze sa regularne. Co 8 min czekam jak bedzie co 5 i zmykam do szpitala :) polecam olej :)

Gość sandrusia0887
ale jestem ciekawa czy rzeczywiscie urodzilas czy jednak byl falszywy alarm

Gość gość
sandra, nie mozna wywołac porodu, to dziala tylko wtedy jesli odblokuja się receptory rozpoznajace oksytocynę, dziecko wysyła sygnał do mózgu a nie chodzenie po schodach;) jesli organizm jest juz gotowy to wtedy syntetyczna oksytocyna mozna przyspieszyc poród a i to nie zawsze działa, spokojnie urodzisz w odpowiednim czasie, radzę wypocząć;)