Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olorinek

Umowa zlecenie i dylemat

Polecane posty

Mam podwójny problem! Mam możliwość podecia pracy jako ochroniarz w biedronce - mój znajomy tam pracuje dostaje 7 zl na rękę ale bez składki na fundusz zdrowia (ma statut studenta) ja miałbym od tych 7 jeszcze odliczana ta składkę - ile w tym przypadku bym dostawał na godz? A druga to taaak iz jestem zapisały od pól roku do OHP i z funduszy unijnych odbywam tam (marne) szkolenia- a od stycznia mam mieć staż z tych funduszy - z tym ze byłby o wiele mniej płatny niż praca w biedronce i do tego musiałbym dojeżdżać bo nie w moim mieście... czy da sie z tego jakoś zrezygnować bez konsekwencji? (w biurze nie wiedza i nic mi nie odp)

Gość gość
umowa zlecenie jeżeli nie zarabiasz gdzie indziej płacy mnimalnej jest ozusowana, nie wiem dlaczego mieliby potrącić ci tylko składkę zdrowotną, a co ze składkami społecznymi, dlaczego miałbyś ich nie płacic, składka chorobowa jest dobrowolna.

wgl pytalem o co innego... te 7 zl jest juz po odliczeniu ZUS itp! ale BEZ typoweo zdrowotnego jak przy etacie bo kumpel jet ubezpieczony jako student! ja bym chcial wiedziec ile z tych 7 dodatkowo musze na sebie odliczyc

Gość gość
zwróć sie do nich NA PIŚMIE, tylko wtedy będziesz miał pewność