Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zacząć przygodę z copywritingiem

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Czy są tutaj osoby, które pracują jako copywriterzy? Mam do Was pytanie: jak zacząć przygodę w tej branży? Straciłam właśnie pracę, a że lubię pisać i czuję się w tym dobra, pomyślałam właśnie o tym, by zostać copywriterem. Mam doświadczenie w pisaniu (współpraca z kilkoma portalami internetowymi).

Gość gość
Przepraszam, miałam umieścić temat w dziale ogólnym, ale jestem zamotana dzisiaj. ;) Gdyby ktoś wiedział, to proszę o odpowiedzi.

Gość gość
na początek zobacz ogłoszenia i powysyłaj CV, często szukają kogoś

Gość gość
Dzięki. A czy orientujesz się może, czy przez takie strony jak textmarket da się pozyskać klientów?

Gość gość
to grosze będą, na chleb nie zarobisz. Albo zgłosisz się do konkretnej firmy poszukującej copywritera na etat albo coś na zlecenie/umowę o dzieło (ale wtedy musisz sobie sama opłacać ubezpieczenie)

Gość gość
Wiem, że grosze, ale zawsze coś. Poza tym rozglądam się oczywiście za normalną pracą, ale znając życie, trochę potrwa zanim coś znajdę.

Gość gość
ja od kilku lat tak pracuję szukam na różnych portlach czasami marnie płacą ale trafi się tez dobry klient i mozna zarobić

Nie wiem czy poszukują ale jak chcesz w normalnej agencji popracować to polecam Ci Nakatomi masz tu ich stronkę http://www.nakatomiside.pl/copywriting/ , nie wiem jak płacą ale pisali nam na stronę teksty, biura w Gdańsku robią wrażenie, właściciel też miły zatem przedzwoń sobie może na chwilę obecną będą szukać pracowników, mam nadzieje że pomogłem Marcin