Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy butla gazowa w mieszkaniu jest bezpieczna?

Polecane posty

Gość normanos
panikujesz, dodatkowe wentylacje potrzebne są przy gazie z sieci, jeżeli masz na przykład junkers w łazience.W przypadku butli z gazem nie musisz mieć wentylacji, jeżeli masz ją w szafce, to dobrze jakbyś zrobiła takie kółeczka lufciki w niej. Jak kupisz butle z pewnego źródła, najlepiej legalnego, gdzie na butli masz plomby, naklejki, instrukcje to nie masz co się obawiać że coś się stanie.Ja mam butlę, szczerze nawet nie wiedzialem z jakiej firmy, bo kupuje w jednym miejscu, ale mam z Amerigas także widzę po postach że są popularni, więc bezpiecznie u nich kupować.

Gość korka3
ja nawet nie myślałabym, że taka butla może być niebezpieczna. Dziewczyny i chłopaki z góry, dobrze Ci piszą. Taka butla z amerigas przechodzi testy, certyfikaty oraz serwis. Poprawnie użytkowana może działać na dłuuugie lata. Nie ma się nad czym zastanawiać, kupuj te butle bo mąż obiadu nie dostanie :)

Gość gość
Tak, bardzo. O ile oczywiście ją dobrze podłączysz i nie starasz się na siłę uszkodzić zaworów ;) są niektóre z łatwiejszym w obsłudze zaworem, np Nano, więc jest z nimi mniej problemów i większa pewność, że wszystko w porządku. My używamy i jest ok

Gość gość
Jest, tylko trzeba się z nią normalnie obchodzić. My mamy Nano, podłączamy, gotujemy, odłączamy. Jeżeli chodzi o te butle to jesteśmy pewni, że są dobrej jakości. Inne zawsze jakoś tak podejrzanie wyglądają... ;)

Gość raaass

Na działce mamy takie rozwiązanie i jeżeli chodzi o korzystanie raz na jakiś czas - jak najbardziej. Niestety nie wiem jak wygląda to kiedy korzystasz z tego codziennie. My kupujemy butle od firmy Gal-Gaz, bo akurat mamy ich pod nosem.