Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da się wyleczyć zeza u dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z mam przez to przechodziła?

Gość gość
da sie wyleczyc odpowiednimi, odpowiednio wczesnie zaczetymi cwiczeniami, choc nie wiem czy w kazdym przypadku. Siostrzenice jedna okulistka zle prowadzila i zostala jej operacja, ale juz jest prawie ok.

Zalezy jaki to zez-moj syn mial zeza zbieznego i skosnego w 1 oczku-mial operacje w wieku 2 i pol roku.tetaz ma 7,5 wzrok ma idealny.polecam dr Wojcik z Krakowa-to dzieki niej nie ma sladu po zezie bo poprzedni lekarze twierdzili ze wyrosnie albo bedzie trzeba nosic okulary przez cale zycie.gowno prawda-ale potrzebny jest strabolog czyli specjalista od zeza bo wiekszosc okulistow na zezie sie nie zna

Ja miałam zeza jak byłam mała, mama chodziła ze mną do wielu okulistow, teraz nie mam :) więc da się, tylko trzeba się tym zainteresować

Gość gość
A może zna ktoś w Kielcach dobrego specjalistę od zeza?

Gość gość
ja tez mialam w wieku 6 lat, po 4 latach o zezie nikt nie pamietal :) teraz mam 23 i czesem zdarzy sie ze mi oko "ucieka" ale nie jest zle ;)

Gość gość
Do gość z 21.55: a jak wyglądało leczenie?

Gość gość
W kielcach dobry jest andrzej rybowski Ile twoj maluszek ma?

Gość gość
2 latka

Uczulam zeby nie szukac pomocy u zwyklego okuisty tylko u strabologa-jest ich niewielu ale my stracilismy 1,5roku przez okulistow ktorzy nie mieli pojecis o zezie.do krakowa mamy 360km ale cale szczescie trafilismy do Centrum Leczenia Zeza. I mamy spokoj z oczami:-)

Gość gość
w sumie poza noszeniem okularow z przyslonietym jednym okiem to nie pamietam nic innego. Samo jakos sie udalo wlasnie bez zabiegu czy operacji

Gość gość
Do Daria 123: jak wyglądało leczenie i ile trwało, którego lekarza polecasz?

Gość gość
Cwiczcie oczka jak najwiecej. Nasz maluszek do roku czasu bardzo zezowal obydwa oczka, duzo z nim cwiczylismy i duzo to pomoglo. Teraz zezuje delikatnie

Gość gość
Ale jak ćwiczyć?

Gość gość
Cwiczyl galki oczne Dziecko rusza oczami w prawo lewo gora dol w ten sposob trenujesz miesbie oka, takie cwiczenia duzo daja Jakiego zeza ma twoje dziecko??

Gość gość
zalezy jaki to jest zez nie kazdy da sie wyleczyc ćwiczeniami

Gość gość
Oczko mu ucieka do nosa, wiec zbieżnego, jeszcze u okulisty nie byliśmy

Ja polecam dr Wojcik z Krakowa.syn mial okulary i na 1oko operacja-po pol roku oczka sie ustawily i po problemie.przyjezdzaja do niej ludzie z calej Polski,wizyta150zl.operacja tez byla prywatnie bo na nfz termin za 2lata Koszt 3000zl.

Gość gość
Daria, jeśli mogę zapytać, ile lat miał twój syn gdy miał ta operacje?

Gość gość
jak ma zeza zbieznego ze oczko ucieka to pomoga okularki z zaslonietym jednym oczkiem

Gość gość
Dziękuję wszystkim za rady

Gość gość
nie ma sprawy :) wkoncu normalny temat i normalny problem a nie ciaza bez wytrysku ;)

Gość gość
hej. da sie. Mialam strasznego zeza, chodzilam na specjalne cwiczenia, cwiczylam w domu. Troche pomoglo, ale problem sie nie skonczyl. W wieku 9 lat mialam operacje, po ktorej wszystko bylo ok. teraz moze jest jeszcze latwiej

Gość Brysiaa33
Da się - najczęściej operacyjnie. Ja miałam 2 operacje, ale w nastoletnim wieku, może gdybym zaczęła już za młodo odpowiednie ćwiczenia to operacje nie byłyby potrzebne.. Najlepiej udać się do Poradni Zeza po poradę w Krakowie na pewno mają dobrych specjalistów na Al. Pokoju 5 w Profemedzie.

Gość HildiSch
To wszystko zależy od tego jaki jest ten zez. U mnie dziecko zaczęło zezować, jak miało 6 mscy. Niby się mówi,ze do roku czasu to normalne, ale mówiąc szczerze nie do końca. Zez moze świadczyć też o różnych chorobach. Nawet o nowotworowych. Moja córka też zezowała, jednak na szczescie to nie było nic groźnego. Z mojej strony polecam bardzo dobrą panią dr Monikę Dzięgielewską. Pomogła nam przy leczeniu tego zeza.

Gość gość
Mojego kolegi corka z zezem sie urodzila,jak miala 4 lata przeszla operacje. Ale do konca zycia musi nosic okulary. Ale lepsze to niz zez.

Gość gość
Mój syn zaczął zezowac w wieku 4lat wcześniej ponoć był ze ukryty.Czekamy na operację w Krakowie póki co nosi okularki i ma zasłaniane zdrowe oczko co drugi dzień