Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kate4

staraczki na 2015!!!cz. II

Polecane posty

Gość anabella1989
GoscInka- moje słowa to nie proroctwa tylko fakty potwierdzone medycznie. Nie chodzi o to że sie pali czy pije tylko o nagła zmiane ktora zachwieje wszystko. Ja na byłam na diecie i odstawilam ja w momencie. Czy to nie szok dla organizmu? Bo dla mnie tak! Piłam 2 kawy dziennie -odstawiłam, to też duża zmiana. O takim czymś mówie.:) źle mnie zrozumiałaś. Zanim sie organizm przestawi też musi minać troche czasu:) a to że 50% zapłodnionych komórek sie nie zagnieżdża to uczyli jeszcze w szkole, moj gin też mi o tym mówil. Prosił też żeby od razu się nie załamywać bo to proces naturalnej selekcji.

Kate4- wiem że nic nie wynikło z 2 kreseczek bo dostałam @. To bylo w zeszłym cyklu:)a teraz czekam. Wczoraj zauważylam przezroczysty śluz, dziś też go mam. Tak niemal jak na dni płodne a jestem 5 dni przed @. Znowu jakaś nowość bo nigdy tak nie miałam.

Gość gość
Anka pociesze cie miałam identycznie ogólnie osłabienie . Jakbym przeziębiona byla. I po 3 tyg okazało się ze jestem w 5-6 tyg ciąży wiec nigdy nie mów nigdy ;)i w sumie poza tym żadnych objawów.

Gość gość
szkoda, żr tak ciężko zajść w ciąże :/

Gość gość
Kate, powiem ci szczerze że nie wiem czy to musi być na rok. W każdej chwili można się wycofać. Płaci się codziennie do 20 dni miesiąca na kolejny miesiąc czyli z wyprzedzeniem. Wizyty, badania darmowe oczywiście. Można sobie odpowiedni wariant wybrać (BASIC, BASIC PLUS, BASIC COMPLEX, PLUS, COMPLEX , MEDPLUS , MEDCOMPLEX). Ja osobiście mam Plus i mi to wystarcza. Takie pytanie, da się tu wstawiać zdjęcie? Bo z miłą chęcią bym po prostu zeskanowała wam to i wstawiła zdjęcie bo duzo pisania a mam duzo tych zasad ubezpieczenia do każdych wariantow wypisanych ;)

Gość Ola_456
To ja Ola jak coś ;)

Ja mam opcję PLUS i ona posiada -Konsultacje lekarskie ( internista, lekarz rodzinny, chirurg, okulista, dermatolog, otolaryngolog, pediatra, ginekolog, ortopeda, kardiolog, pulmunolog , neurolog , urolog, alergolog , gastrolog , diabetolog , endokrynolog, reumatolog, nefrolog, -Konsultacje profesorskie( jeśli ma się skierowanie od lekarza) -Szczepienia ( szczepienie 1 raz w roku ubezpieczyniowym, czyli kalendarzowym, Szczepienie przeciw WZW B ) - Badania diagnostyczne ( podam takie podstawowe bo ich jest naprawde bardzo duzo) OB, morfologia z rozmazem, grupa krwi , hematokryt, liczba płytek , sód, potas, glukoza, cholesterol HDL i LDL itp. , mocznik, wapń, hormony tarczycy, płciowe, progesteron, testosteron, globuliny, prolaktyna, kwas foliowy, HCG całkowite, białko C- reaktywne, przeciwciała na różyczkę itd. , badania moczu i kału, toxoplasmagondii - przeciwciała IgG, posiewy i bakteriologia, cytologia, Przeróżne USG, badania EKG, RTG, Echo serca, wszystkie badania przeprowadzane podczas ciąży, opieka przedporodowa, -Stomatologia (1 x w roku kalendarzowym sprawdzanie uzębienia i 1x w roku kalendarzowym usunięcie kamienia ) To za darmo a tak to są wizyty płatne niestety :( Nie mam siły już pisać dziewczyny tyle. Szkoda że nie można zdjęcia wstawiać. Mam nadzieję że streściłam wam w miare zrozumiale ;)

Gość gośćInka
anabella mnie chodzi o to , że co ma wisieć nie utonie, i czy stres czy sres to co komu pisane to i tak będzie dane, więc nie ma co się nakręcac , że tyle i tyle procent się nie zagnieżdża, głowa do góry nam sie zagnieździ jak przyjdzie na to czas i juz, mysl pozytywnie to czasem czyni cuda ;-)

Tzn. mogę wstawić wtedy bedziecie miały lepiej rozpisane to bo udostępnie jeszcze stawki ;) Od razu napisze wam ze Compensa wspolpracuje z LuxMedem , kojarzycie? No wiec ja tam chodze bo oni sa partnerami i tam trzeba chodzic ale chyba nie tylko, nie wiem jak w innych miastach jest, w Warszawie głownie LuxMed. Można przez internet zapisywać sie samemu do danego lekarza na godzine ktora nam odpowiada ;)

Gość gość
Ola a jakich lekarzy jeszcze odwiedzasz? Ja używam testów owu i mi wychodzą, faktycznie w momencie stężenia lh mam 2 mocne kreski, ostatnio jednak nie miałam owu. Testy nie wychodziły i nawet lekarz mi powiedział że chyba nie było. Co do testów owu ja sie przyzwyczaiłam robic z rosmanna te za prawie 20 zł. Już je poznałam i nie mam odwagi kupic tańszych bo nie wiem czy będą tak samo czułe. W związku z tym, robienie kilku testów owu z różnych firm nie ma sensu. A jak testy owu wychodzą cały czas takie same tzn pozytywne, może to być przyczyna PCOS, gdyz stęzenie lh jest cały czas chyba wysokie, tak gdzies czytałam. Anabella robiłaś sobie badania hormonów? robisz systematycznie usg?

Ola a jakich lekarzy jeszcze odwiedzasz? Ja używam testów owu i mi wychodzą, faktycznie w momencie stężenia lh mam 2 mocne kreski, ostatnio jednak nie miałam owu. Testy nie wychodziły i nawet lekarz mi powiedział że chyba nie było. Co do testów owu ja sie przyzwyczaiłam robic z rosmanna te za prawie 20 zł. Już je poznałam i nie mam odwagi kupic tańszych bo nie wiem czy będą tak samo czułe. W związku z tym, robienie kilku testów owu z różnych firm nie ma sensu. A jak testy owu wychodzą cały czas takie same tzn pozytywne, może to być przyczyna PCOS, gdyz stęzenie lh jest cały czas chyba wysokie, tak gdzies czytałam. Anabella robiłaś sobie badania hormonów? robisz systematycznie usg?

Gość anabella1989
Ostatnio u gina na wszystkich badaniach byłam w czerwcu i wszystko było ok:) jestem młoda wiec na następna wizyte doktor zaprosil mnie za rok. Nie panikuje, bo to mój 3 cykl starań. A wiem co lekarz powie -że nawet do roku czasu mogą trwać starania, nawet jak się jest zupełnie zdrowym. Ale obiecałam sobie, że jak w tym i przyszłym cyklu sie nie uda to w marcu ide na wizyte :)

Jakich jeszcze tzn? Ginekolog, niedawno internista, do okulisty chciałam się niedługo zapisać tez, jakoś nie chodzę do wielu, ale jak potrzebuję to przynajmniej nie muszę za każdego płacić z osobna i za badania nie muszę w ogóle ;) Spotkałam się z naprawdę miłymi lekarzami, nie spławiają, są sympatyczni i tłumaczą dokładnie rzeczy niezrozumiałe ;) W każdej chwili mogę wejść na stronę internetową, sprawdzić wolne terminy na LuxMedzie, umówić się na termin który mi pasuje, a w razie czego mogę odwołać wizytę bez problemu, przez internet albo prostym smsem jeśli nie ma mnie w domu i nie mam dostępu do internetu ;)

Chyba z forum się po prostu dzisiaj coś dzieje. Wszystkie zdjęcia są, miło, że je dodałaś, dzięki :)

Anabella tylko nie daj sobie wmówić, że teraz 7 lat nieszczęść itp itd :)

moja sasiadka kiedys stłukła i jej matka powiedziała to mojej sasiadce takiej starszej, że gówniara tylko sie maluje i krzywi przed lustrem, az zbiła a ta stara jej na to, no to babciu gratuluję, córcia pewnie juz w ciazy, ta poszła jak zmyta a potem sie okazało, że 17 letnia Marta faktycznie jest w ciazy, do dziś nie wiem co w sobie miała ta stara, że wiedziała

Anka- nie 7 tylko 9, bo na tyle kawałków mi sie stukło:( niby nie wierzę w zabobony ale z drugiej strony kto to wie. Aż mi się gorąco zrobiło, jak wypadło mi z rąk.