Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przebieg ciąży chłopiec, a dziewczynka

Polecane posty

Gość gość

witam, pierwszą ciążę znosiłam bardzo dobrze. wymiotowałam niewiele i na początku byłam bardzo słaba. właściwie to był jedyny mały dyskomfort, jaki odczuwałam. wypadały mi włosy, ale później odrosły. dużo przytyłam od samego początku ciąży i zbierała mi się woda w organizmie. ciśnienie wysokie.urodziłam chłopczyka. teraz jestem w drugiej ciąży w połowie 3-go miesiąca. czuję się fatalnie. cieknie mi już mleko z bolących piersi, jestem ciągle wściekła, schudłam już 5 kg, niewiele mogę jeść, wszystko mi śmierdzi i nadal wymiotuję. włosy niezwykle gęste, nic nie wypada. jestem nadal tak słaba, że się mi wstać z łóżka. ciśnienie za niskie, 80/60. czy tym razem może być dziewczynka? czy to zupełnie nie ma znaczenia i są to jakieś zabobony??

Gość gość
absolutnie na to nie patrz. Spodziewam sie chłopca, mam maly brzuch a ciaze znosze bezobjawowo i rewelacyjnie. Moja ciotka jak spodziewala sie chlopca, to wazyla jak slon i ciezko to znosila...

Kazda ciaza jest inna a plec dziecka nie ma tu nic do rzeczy.Jesli jestes ciekawa plci to możesz kupic test przez Internet który wykrywa plec od 10 tyg.Kosztuje 100 zl.

Gość gość
mam 2 córeczki. obydwie ciąże znosiłam źle. ale moja siostra ma córeczkę i w ciąży czuła się wspaniale.

Gość gość
Ja mam juz dwójkę syna i core . Z. Synem ciaza bezobjawowo . Z corka wymioty i mdlosci teraz spodziewam sie chłopca i do 16 tyg mdlosci całodniowe, bole głowy, niestrawność , problem z przybieraniem na wadze .

Gość gość
Ja mam synka, ciąża kompletnie bezobjawowo. Żeby nie brak okresu to pewnie dowiedziałabym się o ciąży pod sam koniec bo i brzuszek miałam mały i w sumie przytyłam tylko 9 kilo

Gość gość
Ja w ciąży z córką wymiotowałam kilkanaście razy dziennie dalej niż widziałam od samego początku do końca. Bolały mnie zęby, wypadały garściami włosy. Przytyłam tylko 6 kg. Córka ważyła 2570. Teraz jestem w kolejnej ciąży i podobno spodziewam się syna. Wymioty tak samo jak w 1 ciąży. Włosy tez wypadają. Jeszcze nic nie przytyłam a zrzuciłam przez wymioty. W sumie czuje się dużo gorzej niż przy dziewczynce. To nie ma reguły. Nie ma co się sugerować objawami.

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży byłam z córką i było super! Teraz będzie chłopak i juz mam dość tak fatalnie się czuje

Gość gość
milion w rozumie 🖐️

pierwszy chłopak,miałam lekkie mdłosci,bardzo wyczulony wech,byłam nerwowa i zgaga,a i bezsennosci,teraz jestem w ciazy,bedzie dziewczynka w sumie to samo tylko doszły sennosci na poczatku

Gość gość
Podobno z dziewczynkami bardziej mdli i są wymioty za sprawą hormonów. U mnie się to potwierdzilo

Gość gość
A mnie mdliło, miałam wymioty, brak apetytu przy chłopcu.

Gość gość
Pierwszy chlopiec, czulam sie super, lekkie popoludniowe mdlosci. Mnostwo energii i gdyby nie cukrzyca od polowy to ciaza idealna. Teraz 18 tc , prawdopodobnie chlopiec( lekarz potwierdzi mi plec za 2tyd). Poczatek ciazy wyciety z zyciorysu. Sennosc, brak sil i mdlosci masakryczne. Teraz juz lepiej ale nadal nie czuje sie rewelacyjnie.

Gość gość
w obydwu ciążach czułam się dobrze, mam dwóch chlopców