Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka i jej narzeczony.

Polecane posty

Gość gość

Moja córka od 4 lat jest w związku z Niemcem. On świetnie mówi po polsku, bo jego mam urodziła się w Polsce, a jego babcia dopiero 5 lat mieszka w Niemczech. Chłopak miło, grzeczny, uprzejmy, ale jakoś nie umiem się do niego przekonać. W tym roku biorą ślub, a moja córka chce przyjąć jego nazwisko co mi się nie podoba. Nazwisko ma angielskie, bo jego ojciec jest anglikiem, imię tez ma angielskie, ale on z siostrami urodził się i wychował w Niemczech. Chłopak moją córkę rozpieszcza na wszelakie sposoby. Ale no nie umiem się do niego przekonać. Co zrobić ? Jak przekonać córkę, żeby nazwiska nie zmieniała ?

Gość gość
ja tylko w glowe zachodze, kiedy mamusie zaprzestaną sie wtracac do doroslych wyborow dzieci. Co Ciebie to w ogole obchodzi? Nie masz swoich garow do mieszania? Ty sie musisz przekonac? Ty masz sie nie wtracac to Twoje zadanie MAMUSIU i nie xzatruwac zycia corce swoimi muchami w nosie/kropka

Gość gość
Ach ta miłość.

Gość gość
wspolczuje twojej corce takiej matki!

Gość gość
Dlaczego ?

Gość gość
Nie rozumiem. Nie potrafisz przekonać się do narzeczonego córki, no ok, ale jaki wpływ ma na to pozostawienie sobie panieńskiego nazwiska? Czy z nazwiskiem panieńskim, czy po mężu to i tak będzie jego żoną.

To tylko nazwisko, nadal będzie miała panieńskie. Musisz zaakceptować wybory swojej dorosłej już córki gdyż życie układać jej nie powinnaś. Jeśli chce przejąć jego nazwisko niech to zrobi. A to czy będzie wart zaakceptowania okaże się z czasem :)

Gość gość
a co ci do tego jakie będzie miała nazwisko.. ty też pewnie masz nazwisko po mężu i jakoś ci nikt dziury nie wiercił że masz zostać przy swoim

Gość gość
Zawsze twoje działa, że uwielbia nasze nazwisko. Chciałam żeby dała sobie podwójne. Przecież jak wróci do Polski to ciężko będzie jjej z jego nazwiskiem.

Gość gość
a niby dlaczego ma jej byc ciezko . pod jakim wzgledem ma jej byc ciezko z nazwiskiem meza. Polacy potrafia wymowic nazwisko ,, szczebrzyszczykiewicz,, a beda mieli problem z nazwiskiem angielkim? I tak sasiadki beda wolac ,, pani dżensonowo (Jenson) ...pani łilsonowo (Wilson). Daj spokoj kobieto jestes tak malostkowa i prowincjonalna, ze szkoda czasu na dalsza rozmowe z toba.

Gość gość
Córka stwierdziła, że jak będą mieli dziecko to będzie miało jego nazwisko i jeśli będzie chłopiec to jego imię na drugie będzie miał, a imiona będą nie Polskie.

Gość gość
Chciałbym, żeby miała nasze nazwisko.

Gość gość
To chcej, twoja opcja jest tak debilna,że szkoda czytać.Ty masz panieńskie nazwisko,że tak się burzysz?Po kiego jej dwa nazwiska, polski przy obcojęzycznym? co to zmieni, poza zamieszaniem z pisownią ?Bo ty tak chcesz?Sam wróc do panieńskiego i dodaj drugi człon typu Kołowata będzie ślicznie typu Maryna Kowalka-Kołowata, to pięknie będzie.

Gość fwefw
Kobieto, tak wychowałaś córkę. Teraz zbierasz owoce. Współczuję ale obawiam się że teraz na wszelkie przekonywania, korepetycje z szacunku do własnej narodowości i polskiej kultury jest już za późno.

Gość gość
a co ma nazwisko meża do korepetycji z polskości, kolejna kretynka.